Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Prelazak s produženog porodiljnog na skraćeno radno vrijeme

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno Prelazak s produženog porodiljnog na skraćeno radno vrijeme

Imam sina dijabetičara starog 21 mjesec. Dijabetes je dijagnosticiran 31.3. i od 2.4. do konca 7. mjeseca ove godine bila sam malo na godišnjem, malo na bolovanju. Koncem 7. mjeseca stiglo mi je rješenje o produženju porodiljnog dopusta do 3. odnosno do 8. godine života. Sad bih se željela vratiti natrag na posao na 4 sata i danas sam bila na HZZO-u i u njihovoj pravnoj službi nisu imali pojma što trebam priložiti i što ispuniti, nego su mi dali neki generalni papir.
    Zanima me kako ide s isplatama naknada kod skraćenog radnog vremena radi skrbi za dijete. Jednu polovicu plaće isplaćuje poslodavac, a drugi dio je što? Je li to polovica ovih 2200 kn koje sada dobivam ili iznos polovice moje pune plaće, znači ono što bi dobivala da radim u punom radnom vremenu? Kako je reguliran staž? Ima li ikakve veze što sam jedno vrijeme bila na produženom porodiljnom ili nema? (Između redovno rodiljnog dopusta i bolesti djeteta radila sam nešto duže od 4 mjeseca).
    Unaprijed puno hvala svima koji mogu pomoći sa svojim iskustvom i znanjem.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pola ćeš dobivati od poslodavca a pola od centra za soc.skrb, i to bi trebala biti prava polovica tvoje plaće.

Javice ti se vjerojatno netko ko više zna, ja ovo pišem jer mi je kolegica radila tako i dobivala pola prave plaće...inače ovi u centru za socijalnu skrb će ti znati reći više.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hvala na odgovoru, tako nešto sam otprilike i ja čula. Bilo bi super bar da netko zna gdje mogu dobiti točne informacije jer su ovi na HZZOu totalno beskorisni. Danas opet idem tamo, ali sumnjam da ću nešto pametnije od jučer doznati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo ja sam na SRV ima toga dosta na

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...4775&start=350

od poslodavca dobivaš pola plače, a ostatak do pune plače od Hzzo, ( prije je bilo od CZZo). Pitaj samo neke su cure rekle da treba proči 3 mjeseca od početka korištenja , ako se hoće prebaciti pravo na partnera, sad neznam kad se možeš prebaciti na SRV, to si možeš pitati ili na toj stranici kaj sam napisala ili na 08807979 HZZo

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hvala.

mama Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja upravo razmišljam o tako nečemu.
    Imam pitanje - da li se računa plaća koja je bila isplaćivana prije početka trudničkog bolovanja od koje HZZO isplaćuje polovinu, odnosno s obzirom da su sada plaće u firmi veće, da li odmah ide neka potvrda o plaći pa isplaćuju odmah polovinu nove plaće?
    da li moram imati ugovor o radu sa novim ugovorenim iznosom???

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mama Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Imam pitanje - da li se računa plaća koja je bila isplaćivana prije početka trudničkog bolovanja od koje HZZO isplaćuje polovinu, odnosno s obzirom da su sada plaće u firmi veće, da li odmah ide neka potvrda o plaći pa isplaćuju odmah polovinu nove plaće?
    i mene ovo zanima...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

maya odgovor ti je na njezi!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •