Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Razne bakterije i porod

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Razne bakterije i porod

Zanima me da li netko zna koliko mogu razne bakterije utjecati na sam porod i komplikacije pri porodu. (termin mi je za 20tak dana)
    Naime, ureaplazmu (bris) vucem cijelu trudnocu. Sad mi je jos nadjena i Escherichia coli u urinokulturi. Imam i intoleranciju na glukozu.
    Pretpostavljam da nebi trebalo biti problema kod normalnog vaginalnog poroda (da li traziti kakav antibiotik i za bebu?), ali sto ako se desi carski? Se mogu te bestije rasiriti i uzrokovati komplikacije?
    Pusem i na hladno jer sam imala upalu zdjelice mjesec dana nakon prvog poroda i bilo je prilicno "gusto" :/

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Ja sam cijelu trudoću imala loše cervikalne briseve, od streptokoka, pa enterokoka, i to liječila antibioticima koji nisu ništa specijalno pomogli, da bi na samom kraju, u 8.mj brisevi konačno bili negativni. Ali na samom porodu u urinokulturi mi je ustanovljena bakterija (onda mi nisu rekli koja). Dok su trajali trudovi primila sam dvije doze antibiotika intravenski. Porod je bio vaginalni, bez komplikacija, a bebi su uzeli briseve na analizu za svaki slučaj da nije nešto pokupio. Na kraju je s malim sve bilo uredno, ali se meni u bolnici ta infekcija rasplamsala (E. coli, dobila sam i blagu temperaturu), ali sam je riješila kasnije s antibioticima.
    Meni je sve prošlo dobro, ali to nije pravilo. Pedijatri su bili jako zabrinuti kad smo čekali nalaze za bebu, srećom svi dobri, ali su mi objasnili da bi moglo biti komplikacija ne bi li bili dobri.
    U svakom slučaju, najbolje je na porod doći što je moguće više "čist" (bez bakterija), bolje je da se sve gadure riješe prije!
    Još sam ja rodila 37+2, ali ne vjerujem da je to bilo povezano s lošom urinokulturom...

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Tincha, Bogu hvala je sve super proslo.
    Sutra idem kod ginice da mi da antibiotik. Natakati cu se sa cajem od brusnice, sto drugo.
    Tko zna da li te dijagnoze utjecu na odluku da li se moze dobiti epiduralna ili ne...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

antibiotik se u slučaju bakterija obično dobije na porodu kao jednokratna doza da se dijete ne zarazi.

ja sam ga dobila jer sam imala visoki crp a nisu znali zašto

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

da li šalju na briseve cerviksa neposredno prije poroda i na urinokultur?

jer ako to ne napraviš, kako znaju imaš li ili nemaš nešto?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj freya7 prvotno napisa
    da li šalju na briseve cerviksa neposredno prije poroda i na urinokultur?

jer ako to ne napraviš, kako znaju imaš li ili nemaš nešto?
    ne šalju, i obično ne znaju

meni su izvadili krv zato jer mi je plodna voda bila zelena, da nije nikome ništa :/

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

moji brisevi prije trudnoće su bili ok i zadnja urinokultura...ali tko zna...

ma neću se zamarati............

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Re: Razne bakterije i porod

Već sam puno puta pisala o tome. U prvoj trudnoći sam cijelo vrijeme imala streptokoka (skupine b) u brisu cerviksa. To sam napomenula pri porodu i dobila profilaksu (intravenozno amoksicilin). Kako je porod išao jako brzo profilaksa mi nije stigla djelovati (treba je dobiti 4 sata prije poroda, a ja sam u bolnicu došla svega 1 i pol sat prije poroda).
    M. nije dobila profilaksu, ali joj je rađen crp iza poroda i nakon 5 dana, a uz to, uzeli su joj bris uha (ne znamo je li i progutala bakterije jer je sisala odmah u rađaoni pa je to onda teže utvrditi). U brisu uha nađen je streptokok, ali je CRP oba dva puta bio nizak (oko 1,5) što znači da je bila kolonizirana, ali ne i inficirana. Za svaki slučaj nismo je cijepili u rodilištu, nego smo je vodili nakon mjesec dana.

Ovu trudnoću su mi svi brisevi do sada bili uredni. Na zadnjem pregledu (29.t.t.) mi je dr. opet uzeo bris (inače, kod njega je to redovna procedura za sve trudnice). Već smo se dogovorili - ako bude baja, počet ću piti antibiotike kad uđem u termin, za svaki slučaj (ako opet prebrzo rodim).

Eto, valjda sam sve nabrojila.
    Svakako, ako je bilo bakterija u brisu cerviksa ne zaboravite to napomenuti na porodu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •