YosephK prvotno napisa
Na žalost, istina je. Inače, to se zove razreda nastava sa pojačanim engleskim jezikom. O toj vrsti studija nemam pozitivno mišljenje. Bilo je dobro zamišljeno za ono neko vrijeme prije 10ak godina, danas više ne.
Kolegica iz škole u kojoj sam prije rdio je učiteljica sa pojačanim engleskim. Zaposlila se u drugoj školi, predaje u višim razredima. S tim da je taj ravnatelj otvoreno rekao da će radije zaposliti učiteljicu sa pojačanim jezikom nego profesora stranog jezika. :/
Na žalost, to se dopušta jer je Strugar 2002. godine potpisao odluku po kojoj se "oni" izjednačuju s "nama". Kao rezultat toga se i meni dogodila situacija da se na mjesto profesora informatike za stalno zaposlila učiteljica sa pojačanom informatikom, a ne je koji sam prof mat i inf.
Odluka je tu ravnatelja. Školskom odboru nije dužan prezentirati sve ponude koje je dobio za to-i-to radno mjesto, već samo onu za koju on smatra da je najbolja. Školski odbor, naravno, nije briga za to i po inerciji zaposle osobu koju kaže ravnatelj.
Summa summarum - ja sam bio jako glup. I ne samo ja. Svi mi koji smo završili pmf, filozofski..... Mogli smo upisati učiteljski fakultet, završiti ga u 4 godine i predavati matematiku, informatiku, engleski.......
Da se razumijemo, ne podcjenjujem ničiju struku. Svaka čast učiteljicama. Ali one su se školovale za rad prvenstveno sa djecom od 1. do 4. razreda. I ne može nikako jedna učiteljica znanjem iz matematike konkurirati meni koji sam završio matematiku. Nije to stvar taštine. To je stvar zdravog razuma.