Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
ali opet...
ipak vjerujem da je više naučio netko tko je 4 godine studirao jezik nego netko tko ga je imao kao predmet, pa makar i pojačani
ja to znam

ali jedno je odlično znati jezik a drugo je to znanje znati prenositi

od 2 jezika koja sam studirala, jedan znam jako dobro a drugi mi je materinji. ovaj koji mi je materinji ne znam predavati, osim na jako visokim razinama jer od silnog znanja ne mogu se spustiti na razinu učenika :shock:

ovaj drugi sam predavala svugdje, pa i u osnovnoj školi. i, ne sramim se reći, da sam u osnovnoj školi bila očajna
ali sam zato u srednjoj bila odlična
a tek na faksu 8)

tako da, kažem ti iz iskustva, dobro znanje jezika ponekad može biti prepreka (previše ulaziš u detalje i pokušavaš učenicima približiti neke stvari koje oni u toj dobi još nisu u mogućnosti shvatiti...)

osim toga, svaka osoba ima neke svoje afinitete. nekima više ide predavanje u nižim razredima, nekima u višim, neki, unatoč struci, bježe iz škole, neki, nažalost ostaju iako bi bilo bolje da odu

najidealnije bi bilo imati nastavnika (učitelj, profesor svejedno) koji dobro zna svoj predmet, koji dobro zna prenjeti svoje znanje, i koji voli svoj posao. a takvih, vjerujem, ima