-
što se Yosephovog slučaja tiče, mislim da je u pravu. pojačana informatika ne može biti na istoj razini kao i sam studij informatike. a djeca u trećem razredu znaju više o računalima od nekih profesora koje vrijeme nemilice gazi. s jezicima je ipak malo drugačija situacija.
tema je strani jezik u oš pa bih još dodala neka svoja iskustva.
što se tiče Strugara i njegove odredbe, ja sam s tim isprintanim zakonom hodala po zg školama i nijedna me nije htjela. začuđeno su me gledali zašto se uopće javljam na natječaj.
u državnoj sam školi volontirala i dalje nisam stigla. po selima je druga stvar. bar bila prije 6 godina kada sam ja tražila prvi posao.
zato me yosephov slučaj iznenadio. hm...
sada radim u školi stranih jezika. predavala sam svim uzrastima.
zaista moram reći da predavati srednjoškolcima mi nije bilo ništa teže nego djeci od tri godine rano učenje engl. jezika.
znam da će vam se to možda činiti nevjerojatnim, ali ja sam to zaista mogla. da ne kažem da sam vodila tečajeve za odrasle, brojna skupina koja niti jednom od spominjana dva fakulteta uopće nije zanimljiva. andragogija nam je u ovoj državi vrlo zapostavljena.
jedna mi je forumašica jednom prilikom spomenula da nije ona ff završila da bi radila u oš, ali za rad u srednjoj školi po primjerice jednom headwayu i sl. udžbenicima ne treba vam ff i starija engleska, američka književnost, shakespeare itd.
od prof. koji su završili ff i rade u oš/sš sam čula da ne stignu uopće proširivati gradivo, bore se da završe plan i program i niti ne uspiju s učenicima podijeliti niti malen postotak onog što su morali učiti na faksu.
o shakespearu podijele s učenicima i manje od onog što se pronađe na wiki.
stoga bih zaključila da se roditelji ne trebaju brinuti ukoliko im djeci u oš predaje učitelj stranog jezika.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma