Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 60

Tema: preokret u vezi novoga zakona

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno preokret u vezi novoga zakona

Drage cure,

pogledajte malo na drugom podforumu i pogledajte vijesti danasnje, Jadranka Kosor se cini da se otisnula i ohrabrila i da ce novi zakon poslati u Sabor kako bi se redovnom procedurom glasalo o izmjenama (koje za sada cini se ne pokrivaju oplodnju svih jajnih stanica i zamrzavanje zametaka).
    http://www.vecernji.hr/vijesti/premi...u-clanak-16106

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/k...azi.html#video

PO meni je ovo nasa nova sansa. Drage cure, dajte si par minuta vremena i zahvalite se Jadranki Kosor mailom, nemojte pisati romane (jer to nece citati), nemojte pisati bijesne mailove, samo kratko HVALA za ulozeni trud

jadranka.kosor@vlada.hr

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Poslano

ne mogu vjerovati da sam poslala mail premijerki

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Poslala sam, a ima li netko mail od gospođa iz HSS-a?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ona je to zapravo dala naslutiti neposredno prije nego što je zakon donesen (nije smjela izravno reći valjda). Nisam baš vjerovala, no dobro, zahvalit ću joj.
    Evo baš slušam M. Opačić na HTV-ovom Dnevniku, nažalost neće biti izmjena po pitanju zamrzavanja predembrija (koma, ostalo bismo mogli preživjeti, i vjenčanja i vještačenja pravno-psihološka, no najgora stavka ostaje )

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mislim da nije baš tako. koliko sam ja shvatila ona se zalaže za liberalniju verziju, za zamrzavanje, no interesne skupine poput ministra milinovića i drugih desnostrujaša u medijima plasiraju info da je konsenzus oko toga i s njom.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Poslala!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne bi bilo loše te mailove poslati i na njihov PR:
    zlatko.mehun@vlada.hr i martina.banic@vlada.hr

čisto da budemo ziher

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ksena28 prvotno napisa
    ne bi bilo loše te mailove poslati i na njihov PR:
    zlatko.mehun@vlada.hr i martina.banic@vlada.hr

čisto da budemo ziher
    #
    # E-mail: predsjednica@vlada.hr

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Oprostite, ja nesto ne kuzim.Na cemu joj zahvaljujemo ako nece potegnuti pitanje zamrzavanja i oplodnje svih js?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Oprostite, ja nesto ne kuzim.Na cemu joj zahvaljujemo ako nece potegnuti pitanje zamrzavanja i oplodnje svih js?
    E pa, kuloari kazu da bi mogla.
    Stoga, za svaki slucaj, posaljimo joj mailove, mozda joj budu dodatni vjetar u leda.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

http://www.rtl.hr/clanak/kosor:-osta...vi-trac/11019/

evo sami poslusajte njezin intervju, mislim da stvarno ostavlja prostora za izmjene ovog zakona

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja njoj nis ne vjerujem

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma ja nikome više niš ne vjerujem, ali ako postoji i tračak nade..moramo pokušati.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

poslala, pa se sad nadajmo,

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam od onih, izvanbračnih, a neplodnih. koliko sam shvatila, olakšat će nam proceduru dokazivanja zajednice. Nemam joj na čemu biti zahvalna, ako i dalje budem diskriminirana jer nisam udana. Želja i pravo na dijete ne bi trebala imati veze s bračnim statusom.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Niti sa tvojim novčanikom, po meni je totalno nepotrebno plaćati javnom bilježniku za potvrdu da ste u vezi!
    Pa plaćati potvrdu pravniku...
    ma samo gledaju da zarade, sad bi napisala jednu riječ al će mi brisati

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Poslano.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

...ja se evi iskreno nadam...

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evi=evo

pippi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne gledam na to tako pozitivno i ništa joj ne vjerujem. Njima nije stalo da Hrvatska i njeni građani imaju dobar zakon, nego da nas vrate 500 godina unazad što im i uspjeva u svim područjima.
    Slanje zakona u Sabor je samo igra kako ne bi ispali neozbiljni i mjesec dana nakon donošenja zakona išli u izmjene. Uredbama to radi Vlada, a ovako će ispasti nisam ja, nego Sabor.
    Na Saboru se glasa samo o izmjenama, a ne o cijelom zakonu. Sada su i HSS pridobili na svoju stranu i opet će napraviti što hoće .
    Izmjenama u zakonu sve predane tužbe Ustavnom sudu su nevažeće, jer došlo je do promjene zakona, makar u jednom slovu i sve se mora podnositi ispočetka.
    Osjetili su da su slabi, i sada kozmetičkim promjenama žele zadržati zakon na snazi.
    Veselila bih se da je drugačije, ali bojim se da nije.

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj pippi prvotno napisa
    Izmjenama u zakonu sve predane tužbe Ustavnom sudu su nevažeće, jer došlo je do promjene zakona, makar u jednom slovu i sve se mora podnositi ispočetka.
    .
    :? je li to provjerena info

Ja im ne vjerujem ništa jer preko naših leđa vode političke borbe i dokazuju moć.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pippi prvotno napisa
    Ajme tocno, bojim se i ja ovog scenarija sto pise pippi.
    Osim toga, koliko bi "kozmetike" trebalo potrositi da bi se uredio ovako rugoban zakon?
    Uf, predstoji nam cekanje, da vidimo sto su novo smislili...

bebica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Joj, cure moje, ja sam prihvatila da od ovoga nece biti nista. Inace nisam pesimist, vise realist, pa i ovdje tako pristupam. To je politika, a tu očito baš i nema zdravog razuma, već neciji sitni interesi....A sada zbog čega i kako...to je neka druga priča.
    Za sada hoću više te Pravilnike da se mogu maknuti s mrtve točke.
    Da sam razočarana potpuno, tu nema dvojbe. Žao mi je samo što nisam prije gledala da odem iz ove države.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Biene prvotno napisa

Ja im ne vjerujem ništa jer preko naših leđa vode političke borbe i dokazuju moć.
    Uistinu uopce ne vjerujem da se Kosorica pocela istinski zalagati za nas, ali mislim da treba iskoristiti neslaganje unutar Vlade.

1:53 minuta, poslusajte Kosoricu. Nije da joj vjerujem svaku, ali mislim da je otvorila vrata manevriranju.:

http://www.rtl.hr/clanak/kosor:-osta...vi-trac/11019/

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Upravo o tuzbama Ustavnom sudu sam sinoc razmisljala i pitala se sta se s njima dogada kada uvedu ove kozmeticke promjene.Sve iznova?

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

slažem se da treba i dalje pokušavati sve, ali bojim se da Jaca nije dovoljno jaka da kontrira onom tko povlači sve konce u stranci - Hebrang

IRENA456 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

poslala :
    Poštovana Ministrice!
    Imam 41g. a nikad još nisam bila toliko ljuta i nesretna kao posljednjih mjeseci dok se vodi ova sapunica u vezi Mpo.
    I mala djeca vide da nekome smetate i da Vas se hoče maknit s tako važnog mjesta
    Učinite uslugu i sebi i svim parovima koje se bore s neplodnosti i ustrajte u onome šta vam srce govori
    Nemojte dozvolit da Vas jedan ministar Milinovič na svoj prepoznatljiv ,bahat,način omalovažava kao i sve nas do sada.
    Ne samo da ugrožava Vaš ugled nego i ugled Vaše stranke
    Sigurna sam da s njim nemate nikave šanse na sljedečim izborima
    Pozdrav iz Splita

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sorry ljudi ali ja njoj ništa ne vjerujem!

Dala je previše oprečnih izjava od svih političara. Da je uistinu željela djelovati djelovala bi u vrijeme izglasavanja zakona. Njeni ljudi su to izglasali i ona je digla ruku za to. U vrijeme izglasavanja vodila je stranku koja je bila na vlasti, nije da nije mogla djelovati ali tada joj je to odgovaralo.

Okreće se kako vjetar puše i govori što želimo čuti.

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možda i nije tako, ja se tješim da nije stigla proučiti ovaj zakon jer je bila prezauzeta sa uvođenjem poreza solidarnosti

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam isto poslala mail i zamolila da se ustraje u ukidanju ograničavanja oplodnje samo 3 js i zabrani zamrzavanja. Ne vjerujem joj baš previše da će nešto napraviti, ali za svaki slučaj, možda pomogne ako dobije hrpu mailova sa zahvalom i podrškom da ustraje. Ipak je onda sad šefica

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I još pitanje, što nije mail predsjednica@vlada.hr? Tak piše na njihovim stranicama http://www.vlada.hr/hr/adresar_i_linkovi
    Ja sam za svaki slučaj poslala na obadva

pippi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo friško iz Vlade:
    http://www.jutarnji.hr/vijesti/clana...,10,,175830.jl
    predvidljivo i očekivano.
    Iz paragrafa,
    citiram:
    " ... ove promjene usklađene su s obiteljskim zakonom, zakonom o suzbijanju diskriminacije ali i mišljenjima struke - zaključila je premijerka Kosor."
    da se isčitati da su izmjene u smjeru popravka da im cijeli zakon ne padne na Ustavnom sudu. Jedina im je briga zadržati postojeće premise važećim, bez obzira na sve. A struka, čitaj uvaženi prof. Š., se složila, pa šta se onda pojedinci bune, pitaju se u čudu i tako serviraju javnosti.

Bebel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Uvaženi prof. Š. je u čistom sukobu interesa jer odobrava zakon koji ide na ruku privatnicima tj. njemu. Kontrolira zakon, državnu kliniku i privatnu kliniku. Zakonom pokušava podići svoju uspješnost jer su sada drugi uspješniji od njega. Razumijem druge državne klinike što šute o tome, jer se one boje sankcija, ali žašto novinari ne obrade tu temu?

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zakonom o suzbijanju diskriminacije :?
    Nismo mi diskriminirani jel moramo potpisivati potvrde, jer moramo na savjetovanje, jer moramo da odaberemo koliko jajnih stanica da se oplodi a imali smo stručnjaka koji bi odlučivao u naše ime, a sad mi moramo biti doktori.
    Ma daj, nek se nose!
    Stvarno ću početi ne čitati sve ove nebuloze koje dolaze iz vlade!
    Muka mi je više!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

I ovdje:
    http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...-zametaka.html

Primjećujem kako je MM (Monstrum Milinović) sa svakim novim člankom o zakonu na popratnim fotkama sve veseliji. Uvijek se ceri od uha do uha...
    a ja samo maštam o njegovoj ostavci - jer je ovo njemu očito velika zabava!! LAKRDIJA

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najgore su te povremene nade, tracci razuma kojih ili ima ili ih mi umislimo
    i onda nas poklopi, svaki put...

lakse bi bilo da sute i ne rade nista
    sad me uhvatila malodusnost i oko ustavnoga suda
    moram na onaj topik s mantrama

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jel ovo znaci da se ne ide u saborsku proceduru?Ako je tako,dobro je samo sto ce brze stici pravilnici.A za ostale promjene nisam polagala ni trunku nade.Mora nam biti jasno s kim imamo posla.Kosorica nikada nije konkretno rekla za kakav se zakon zalaze, samo da je za liberalniji a to uopce nije problem ostvariti jer je ovakav max konzervativan pa i ova kozmetologija njoj sigurno znaci veliki napredak.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ide u sabor po hitnoj proceduri

bebica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jel' to onda znači da ni od Pravilnika ništa do 23.09. najranije?

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Bespotrebno uložene riječi hvale.Sva sreća pa nisam povjerovala.Upravo odgledane vijesti rtl izazvale su laganu mučninu u mom želudcu. :/

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa
    Sorry ljudi ali ja njoj ništa ne vjerujem!

Dala je previše oprečnih izjava od svih političara. Da je uistinu željela djelovati djelovala bi u vrijeme izglasavanja zakona. Njeni ljudi su to izglasali i ona je digla ruku za to. U vrijeme izglasavanja vodila je stranku koja je bila na vlasti, nije da nije mogla djelovati ali tada joj je to odgovaralo.

Okreće se kako vjetar puše i govori što želimo čuti.
    Upravo tako poceli prosvjedi protiv vlade pa nezna kako bi skupila poene i eto sjetila se sada nas a nedavno je i sama podrzala zakon.
    Ok ako ce nam pomoc al mislim da ona preko nas zeli pomoc sebi

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj pčelica2009 prvotno napisa
    Bespotrebno uložene riječi hvale.Sva sreća pa nisam povjerovala.Upravo odgledane vijesti rtl izazvale su laganu mučninu u mom želudcu. :/
    X

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa
    X
    xxxxx

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

sad joj idem poslati mail da ju pitam jel to njezim ministar zove na večere u vrijeme recesije iz svog džepa ili iz državnog proračuna?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Imala sam priliku sve skresati Hebrangu u lice, vezo svoj brod do našeg i zaokupirali čitavu valu, galamili ko da su nas htjeli otjerati, nikad si neću oprostiti priliku - ali iskreno još nisam znala da će odlučivati o sudbini našeg djeteta

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Potpis!

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

pčelice i ja razmišljam da joj sad pošaljem mail, a bome bi i njemu jedan napisala
    al bojim se da bi pokupila neku privatnu tužbu jer se ne bi mogla suzdržati...
    sram ih može biti, puj

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

E ja sam olakšala dušu.Poslala sam mail i napisala da je neprikladno da u vrijeme recesije njezin ministar poziva na večere i to iz čijeg džepa a iz mog će se plaćati mpo u Sloveniji jer mi moja država to ne dozvoli.I napisala sam da ima Boga i da će pomoći i mom bratu koji je prvi bio u Vukovaru i oženio Vukovarku pa sada živi kao podstanar jer su ga izvarali za gradilište i moji roditelji koji su dali svoj doprinos u ratu i moj muž koji i sada služi pod stijegom državi pa da će Bog pomoći i meni da začmem u Sloveniji kad već ne mogu u svojoj državi.

eto,malo mi je sada lakše.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nisam izdržala- poslala sam joj jedan baš lijepi mail
    Sad mi je malo lakše...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nemam rijeci.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje