Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: "Zidovi od magle"

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno "Zidovi od magle"

Knjiga koju je napisao Dražen Jerabek boraveći godinama na našim dječjim onkološkim odjelima. Preteško je čitati tako nešto i treba hrabrosti, ali mislim da bi je trebali pročitati. Nedopustivo je to što nam se događa.

Ima li vas koji ste je pročitali?
    Djeci i roditeljima koja prolaze kalvariju teške bolesti

KRATAK OPIS
    Knjiga Zidovi od magle predstavlja neku vrstu hrvatske inačice Života poslije života i slavne knjige Raymonda Mooodyija koja tematizira fenomen„tik do smrti" ili povratka iz onostranog. lstov remeno, Zidovi od magle svojim autentičnim sadržajem popunjavaju prazninu izdanja takve vrste kod nas ali i u svijetu. Dražen Jerabek je, naime, tri godine svakodnevno komunicirao s umirućom ili teško bolesnom djecom svih uzrasta na odjelima onkologije dviju zagrebačkih bolnica kojima se u knjizi ne navode imena jer dnevnički zapisi koje je Dražen vodio dijelom dotiču, osvrću se i kritiziraju postojeći bolnički sistem, ali i ukupnu društvenu klimu koja je od smrti i procesa umiranja stvorila tabu temu. No najveći dio knjige ipak nije kritika, već brižno i s ljubavlju sakupljene poruke s onu stranu zidova od magle.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imala sam ju u rukama u knjižari kad sam kupovala knjige za put na drugu operaciju od E.
    Ali tada ju nisam imala snage čitati...
    Možda ju nabavim i pročitam ovih dana...

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala ti šta si preporučila ovu knjigu sutr ću je potražit

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •