Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: tuberkuloza

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno tuberkuloza

E pa još nešto da mi uništi dan do kraja..jutros nam je naš portir (u poslovnoj zgradi) završio u bolnici..jadan čovjek ima tuberkulozu..
    i mislila sam se što mu je koliko je čovik jadan propa' u zadnje rime
    Uglavnom, nisam ga puno viđala, nisam bila u njegovoj blizini duže od 2 min. u mjesec dana..većinom ga potzdravim u prolazu, najčešće iz stakla, ili mu mahnem..sad nam govore da bi svi koji su u bilo kakvom kontaktu bili s njim u zadnja 2 mjeseca trebali na hitne pretrage..što znači kompletan neboder
    Trebam li ići, kakve su to pretrage i trebam li biti ovako zabrinuta? strah me zbog lucy

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Šanse su minimalne, pogotovo iza stakla. Što misliš s koliko tuberkuloznih si u bližem kontaktu svaki dan u javnom prijevozu...
    Od pretraga vjerojatno treba napraviti iskašljaj mikrobiološki na tbc i rtg pluća. I onaj kožni test što su nam radili u školi (mala pikica pa se mjeri nakon određenog vremena promjer fleke).

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

pa da mamzika, to sam ja, kao i moje kolegice mislila! ustvari, kolektivna histerija je ovdje izgleda dobrodošla, samo nek se nešto događa! joj što to mrzim!
    pa tko zna koliko je ljudi svaki dan oko nas ili kliconoša ili oboljeljih!

Početno

Čuj, da se malo manje brineš, moj pokojni tata je bio na liječenju od tuberkuloze prije ravno 5 godina...mi smo tri godine prije toga stanovali zajedno, i mene i mamu su poslali samo na RTG pluća koji je bio sasvim uredan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Anči prvotno napisa
    Čuj, da se malo manje brineš, moj pokojni tata je bio na liječenju od tuberkuloze prije ravno 5 godina...mi smo tri godine prije toga stanovali zajedno, i mene i mamu su poslali samo na RTG pluća koji je bio sasvi m uredan.
    anči žao mi je, i hvala ti što si me umirila
    ma bojim se ustvari da nešto moje dijete ne dobije, to je valjda normalno, jer ustvari zbog nje uvijek strahujem (ne mogu si pomoći)
    kolegice su sad zvale našu liječnicu (baš smo i nedavno svi bili na sistematskom) i ona kaže da nema smisla da se mi testiramo

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Maja, pa jeli ti mala primila bsg i ima li vidljiv ožiljak?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Maja, pa jeli ti mala primila bsg i ima li vidljiv ožiljak?
    ma je u rodilištu, dr. je rekla da je neće sad docjepljivat

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa onda nemaš što brinut zbog nje. Ako je ožiljk vidljiv to je siguran znak da je cijepljenje uspjelo, bez obzira na ppd test.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dalja diskusija o cijepljenju pod drugim topicom.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kojim?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke