Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 91

Tema: Dokumentacija koju treba prikupiti po novom zakonu

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Dokumentacija koju treba prikupiti po novom zakonu

Jučer su mi u Petrovoj dali popis dokumenata koje moram donijeti prije IVF-a.

Iako sam Gonale već dobila i sad za koji dan bi ih trebala počet uzimat, rečeno mi je da sve odgodim do idućeg ciklusa a do tada da prikupim sljedeće:

1. nalaze Kg, RH, A,B,C hepatitis i HIV
    2. drugo mišljenje ginekologa specijaliste (i popis od 5 bolnica gdje se to može dobiti) - zvala sam ih sve i niko tamo poima o tome nema!!!!
    3. za parove koji su u braku: vjenčani list i osobne iskaznice - kopije
    4. za izvanbračne parove: izjava para pred sudom (izvanparnični postupak) i potvrda o zajedničkoj adresi
    5. potvrda psihijatra/psihologa
    6. potvrda pravnika (magistar prava)

Molim da li je neko već pokušao ganjati psihiće/pravnike/druge bolnice?

Pošto sam u slobodnoj vezi, jel neko probao provesti izvanparnički postupak ili postoji još neka mogućnost?

Kome se u bolnici predaju svi ti papiri?

Očajna sam, ima li šanse da sve to u mjesec dana prikupim?

Ima li ko slična iskustva?

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nolina, nitko ne može imati iskustvo jer je ta divota nedavno izašla ispod čekića ministra Milinovića.
    On i prof. Šimunić tvrde da su postupci bili obustavljeni radi godišnjih odmora, a ne radi ičeg drugog i da oni koji se obavljaju, obavljaju se neometano. Vidim da si napisala da si u Petrovoj, tamo je Šimunić glavni za humanu reprodukciju pa valjda zna objasniti kako prikupiti dokumente koje njegova klinika traži. Čini mi se da su ti njih dvojica jedina adresa koja bi mogla dati odgovore.
    Za izvanparnični postupak bi se trebala obratiti sudu sa pitanjem..
    Doduše, mislim da su prvo mjesto gdje bi se zaista trebala obratiti sa pitanjima - mediji. Naime, prije 2 dana su Šimunić i Milinović u medijima tvrdili da je sve pod kontrolom..

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga Nolina,

nemoj ocajavati, vjerujem da ce ti se javiti cure ukoliko su pokusale izganjati sve te potvrde.

Tvoj upit bih direktno i poslala na Ministarstvo! Gdja Lazeta odgovara na mailove kao glasnogovornica Ministarstva:
    zora.lazeta@mzss.hr

Digni glavu i pokusaj se pripremiti na sve moguce scenarije, jer citajuci zakon, psiholog i pravnik moraju biti dio povjerenstva zdravstvene ustanove a ne bilo koji psiholog.

Ima tu jos nebuloza u zakonu, koje takodjer ne bi bilo lose da si procitas:
    http://narodne-novine.nn.hr/default.aspx

upises godinu 2009, broj 88, od 22.07.2009 i procitas si "zakon o medicinskoj oplodni" kako se sluzbeno zove.

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

tko može predpostaviti (nažalost nitko u ovoj državi NE ZNA još) što treba pisati u toj potvrdi pravnika ???

da se ja ili mm nećemo odreći svog djeteta ???

ne kužim :?

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znam da ti je koma i držim fige da uspiješ izganjati to Ja sam već totalno preluda od svih tih gluposti. I koliko god to sad uvrnuto zvučalo, voljela bih da sam ja dobila taj papir pa fino novinske ekipice i da sa mnom vide kako se to neometano obavljaju postupci..
    Uostalom..s kojim pravom te uopće traže sve to kad si bila naručena za postupak puno prije nego je zakon i izglasan, a kamoli stupio na snagu..Mislim, ne znam tko bi te naručio za 9. mjesec od stupanja zakona na snagu do sada, em su bili na godišnjem (to je sigurno-rekao Milinović da zato nema postupaka ) - prema tome - trebala bi ići po starom zakonu u postupak.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj nina1 prvotno napisa
    tko može predpostaviti (nažalost nitko u ovoj državi NE ZNA još) što treba pisati u toj potvrdi pravnika ???

nina1, bio neki dan jedan pravnik na telki i rekao čovjek da je razgovarao sa kolegama i da nikome ništa nije jasno..al oni su samo pravnici. Objasnit će im ministar. Kad dođe vrijeme za to. Samo se moramo strpiti i ne slušati otkucavanje biološkog sata u pozadini..

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ljudi dragi znači ipak je počelo

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cini se da je pocelo, posebno zato sto je sad i Gosparka na "potpomognuta u petrovoj napisala.

Ja sam se danas čula sa svojom primarnom ginekolog. i rekla mi je da je Petrova "krenula". Danas će i ona napismeno dobiti što točno treba raditi..ono što za sada zna je slijedeće: trebamo obići psihijatra, psihologa, odvjetnika (to sve u mjestu prebivališta), a i mišljenje drugog MPO specijaliste osim tvog doktora (po njenom saznanju to bi mogao biti doktor u istoj klinici u kojoj se ide u postupak). To je sve što za sada znam.
    Po meni to jedino moze znaciti da su i pravilnici poceli "curiti", odnosno da jos nisu objavljeni (ja trazila i nisam nasla) ali da kao i uvijek kod nas informacije nekako procure..... Ne bi Petrova s jedne strane tek tako izdavala naputke sto sve treba nabaviti niti bi soc. ginekologica tek tako gore navedeno izjavila.....

Tuzna sam

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nolina, valjda si skuzila da mi ovdje nemamo odgovor niti na jedno tvoje pitanje a vjerujem da nemaju ni doktori.Najlakse je bilo prepisati iz Zakona dokumentaciju i uvjete za postupak, pacijente baciti u vatru a na tv davati izjave kako sve funkcionira.Zato lijepo zovi Petrovu i pisi ministarstvu pa nam javi sta god dati kazu i pomozi nam da se izborimo za sebe.Sretno.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ovdje - krenulo je? pa ja koliko sam shvatila traže da se u 10. mjesecu dolazi..u 9. su valjda još na godišnjem pa nema postupaka

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

aenea,

ajde sad ti molim te reci po ovome sto citas da nije krenulo. Krenulo je i prva je Petrova (gle slucajnosti) pocela izdavati listice s popisom potrebnih pretraga i dokumenata!

Naravno da je nece narucivati za 9. mjesec odnosno u ovom ciklusu kad se ne moze u tako kratkom roku sve zbaviti, posebno zato sto se i ne zna kamo i kod kojih strucnjaka ici (koji psiholog, koji pravnik, gdje, tko ce ti dati potvrdu) ali je krenulo, upravo onako kako je Milinovic i Simunic rekao prije dva dana........

A mislim da kod Simunica ima i privatnih pacijentica koje trenutno jesu u postupku u polilklinici IVF...... bez psihologa, bez pravnika, ali ne znam da li ce oploditi samo tri jajne stanice, ne znam da li ce zamrzavati neoplodjene jajne stanice, jer ta cura koja je u postupku mislim da jos nije dosla do punkcije

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mene najviše brine ono mišljenje još jednog MPO specijaliste, pa kako doći do njih, jedva sam došla do jednog...

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Puno hvala na savjetima, mislim da ću svakako uputiti upit u Ministarstvo, a i poslat ću materijal medijima.

Uverena sam da jedino što trebamo tražiti je smjenu ministra bez srca.

Za info, jedino u Petrovoj za sada dijele ovakav popis dokumentacije, ostale bolnice su još zblesane i vlada kaos.

Privatne klinike su obustavile sve.

Za ovo treba neko odgovarat!

nina1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    1,010

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    Citiraj nina1 prvotno napisa

nina1, bio neki dan jedan pravnik na telki i rekao čovjek da je razgovarao sa kolegama i da nikome ništa nije jasno..al oni su samo pravnici. Objasnit će im ministar. Kad dođe vrijeme za to. Samo se moramo strpiti i ne slušati otkucavanje biološkog sata u pozadini..
    da da... baš sam nestrpljiva , zašto žurim ....blago nama s milinovićem., ne samo da je ginekolog nego se čovjek razumije i u pravo i u psihologiju...
    blago nama s takvim univerzalnim ministrom ... :/

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nolina, i te kako treba odgovarati a znamo i tko. Ipak,dok do toga ne dode,pomozite nam vi cure koje ste sada u postupcima da dodemo do informacija jer ovdje se stalno vrte ista pitanja a odgovora nema. Stvarno ne mogu shvatiti da su samo dali taj spisak bez ikakvih uputa kako doci do svih tih papira. Ma treba dici revoluciju, sve se lomi na nama.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    A mislim da kod Simunica ima i privatnih pacijentica koje trenutno jesu u postupku u polilklinici IVF...... bez psihologa, bez pravnika, ali ne znam da li ce oploditi samo tri jajne stanice, ne znam da li ce zamrzavati neoplodjene jajne stanice, jer ta cura koja je u postupku mislim da jos nije dosla do punkcije
    Žalosno je kako to u lijepoj našoj funkcionira. Samo me zanima da li bi i npr. VV, SD, Vinogradskoj i sl. dopustili nekažnjeno raditi postupke bez sve ove dokumentacije :? Odgovor je vrlo jasan: NE.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Svi bi mi htjeli da nije ovo što je i da netko za ovo odgovara ali na žalost to se neće dogoditi, jedino kako si možemo pomoći je prestati razmišljati šta bi bilo kad bi bilo i uhvatiti se u koštac sa novim poteškoćama.

Kad god bilo koja šta sazna nek odmah ovdje javi.

Ja sam stalno na netu, tražim ali nigdje ništa nema.

Držimo se skupa i javljajmo si sve što saznamo da si olakšamo muku.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    aenea,

ajde sad ti molim te reci po ovome sto citas da nije krenulo. Krenulo je i prva je Petrova (gle slucajnosti) pocela izdavati listice s popisom potrebnih pretraga i dokumenata!

Naravno da je nece narucivati za 9. mjesec odnosno u ovom ciklusu kad se ne moze u tako kratkom roku sve zbaviti, posebno zato sto se i ne zna kamo i kod kojih strucnjaka ici (koji psiholog, koji pravnik, gdje, tko ce ti dati potvrdu) ali je krenulo, upravo onako kako je Milinovic i Simunic rekao prije dva dana........
    Ma bila sam sarkastična. Isto tako te mogu staviti u poziciju da ti treba 6 mjeseci za prikupiti dokumentaciju. I tvrditi da je krenulo. Jer po tome, krenulo - je.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Za one koje možda još nisu vidjele izjavu prof. Š.:
    =46558&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=c1d09ed868]Šimunićevo gostovanje u Dnevniku

Za medije jedno, a u praksi drugo . Da se razumijemo, nisam niti mislila da će biti drugačije.

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Gabi prvotno napisa
    Za one koje možda još nisu vidjele izjavu prof. Š.:
    =46558&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=c1d09ed868]Šimunićevo gostovanje u Dnevniku

Za medije jedno, a u praksi drugo . Da se razumijemo, nisam niti mislila da će biti drugačije.
    Sad vidim da sam krivo stavila link. Pa da ispravim:
    http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=46558&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=c1d09ed868

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jim prvotno napisa
    Kad god bilo koja šta sazna nek odmah ovdje javi.

Ja sam stalno na netu, tražim ali nigdje ništa nema.

Držimo se skupa i javljajmo si sve što saznamo da si olakšamo muku.

Evo moj mali doprinos... :/

Mi smo danas dobili Rješenje o izvanbračnoj zajednici. :D
    Zahtjev smo predali Općinskom sudu, prije 3 tjedna (onda "malo" dosađivali ) i uspjeli dobit termin za saslušanje. Dali smo izjave, potpisali da se odričemo prava na Žalbu (jer bi inače morali čekat da prođe zakonski rok za to)... i sve je bilo gotovo za manje od pola sata.
    Moram naglasit da smo imali sreće i dobili suuuuper suca!!!

Danas sam dobila i mengu (zanimljivo za objavit ) i javismo se na KBC Rijeka da potvrdimo termin za IVF u prirodnom ciklusu dogovoren još početkom lipnja.
    Nema biologa, a naš dr. počinje radit u utorak i tek tada će se znat šta će bit. Za sada ne znaju ništa pa im je i ova naša info (o dokazivanju zajednice) dobro došla za neke kojima će možda zatrebat.
    Uglavnom, rečeno nam je da i ako se ne uspije sve sredit za ovaj ciklus (iako ne kažu da neće), na redu smo sljedeći - što je meni bitno, jer ne želim baš na kraj liste zbog ove zavrzlame.

svima!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: Dokumentacija koju treba prikupiti po novom zakonu

Citiraj Nolina prvotno napisa

2. drugo mišljenje ginekologa specijaliste (i popis od 5 bolnica gdje se to može dobiti) - zvala sam ih sve i niko tamo poima o tome nema!!!!
    Nolina mozes li nam reci koje se to bolnice nalaze na spisku?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

citiram Taru M s POTPOMOGNUTA U PETROVOJ

Citiraj TARA M prvotno napisa
    Šta nije određeno nekim člankom zakona, a ne pravilnikom to da mora biti iz dvije različite klinike? Confused ili je umor došao na naplatu..stvarno će mi se glava zapalit..

prepisujem : " Drugo mišljenje ginekoloa specijalista s iskustvom u liječenju neplodnosti ( ili subspecijalist iz humane reprodukcije ) koje on izdaje kao potpisanu potvrdu ili ostaje potpisano mišljenje
    To mogu biti
    -ginekolog navedenih kvalifikacija u Vašem gradu
    -ginenekolozi u klinikama u Zagrebu
    Petrova
    Merkur
    Sestre Milosrdnice
    Sveti Duh
    Vuk Vrhovec "

Znači da mogu u Petrovoj tražiti mišljene dokttora u susjednoj sobi

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a nije bas tako da mozemo drugom doktoru u istoj klinici, jer je to zakonom zabranjeno:

Članak 3.
    Medicinska oplodnja jest postupak koji se provodi tek kada je liječenje neplodnosti bezuspješno ili bezizgledno te u slučaju neizbježnosti prijenosa teške nasljedne bolesti na dijete kod prirodnog začeća.
    Bezuspješnost ili bezizglednost liječenja neplodnosti utvrđuje liječnik specijalist ginekologije koji provodi postupak liječenja neplodnosti uz obvezno pribavljanje drugog mišljenja liječnika specijalista ginekologije koji se bavi područjem liječenja neplodnosti uz uvjet da taj liječnik nije zaposlen u istoj zdravstvenoj ustanovi.
    Neizbježnost prijenosa teške nasljedne bolesti na dijete određuje stručnjak na području genetike koji je utvrdio genetski nasljednu bolest ili bolesti kod jednog od bračnih drugova.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Majkomila..definitivno moram napravit pauzu..ja sam 2 puta pročitala zakon i nisam to uspjela pronaći. Ništa, linkove ću morati sutra dovršiti.

lisa84, jako mi je drago jer ste uspjeli to riješiti ..šteta što je to samo prva od prepreka koje su nam postavili do dječice

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kadauna, hvala! Taman sam i ja uspjela procitati sve postove pa naisla i na taj koji odgovara na moje pitanje. Takodjer sam htjela potvrditi da drugo misljenje nije moguce dobiti u istoj zdravstvenoj ustanovi namjeravajuci citirati upravo to sto si ti vec citirala...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Zanimalo me je zapravo da li je i Rijecka bolnica na tom popisu (bojala sam se da nije), ali sada vidim da je taj strah bespredmetan obzirom da u Rijeci i onako ima samo jedna klinika za Humanu reprodukciju sto prema Zakonu znaci da ce u svakom slucaju pacijenti iz Rijeke po drugo misljenje morati ici u Zagreb (ili Osijek, Split, ili gdje vec...)!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo jedne friške informacije vezano za dokumentaciju moja dr. mi je za slijedeći postupak rekla da mi nisu potrebne potvrde od psihologa i pravnika zato jer sam već bila u postupku da se to odnosi samo na parove koji prvi put idu u postupak. Ostalo što se tiče vjenčanog lista ili potvrde o izvanbračnoj zajednici to i dalje stoji za sve!

kontiki

Početno

lisa84 koliko je koštao taj postupak na Općinskom sudu?

Gabi avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj ines31 prvotno napisa
    Evo jedne friške informacije vezano za dokumentaciju moja dr. mi je za slijedeći postupak rekla da mi nisu potrebne potvrde od psihologa i pravnika zato jer sam već bila u postupku da se to odnosi samo na parove koji prvi put idu u postupak. Ostalo što se tiče vjenčanog lista ili potvrde o izvanbračnoj zajednici to i dalje stoji za sve!
    To ti je rekla MPO dr.? U kojoj klinici? Od kud joj taj podatak kad još nisu pravilnici izašli van? Nadajmo se da je u pravu pa da nam barem u tome olakšaju.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

to je valjda ono o cemu Lazeta prica - da oni koji su od prije u postupcima i naruceni za jesen ide po starom.. "ici po starom" ocito samo znaci da ne trebaju neke potvrde.. ali da je bar samo to problem u novom zakonu!
    kontiki, ja sam zvala opcinski i moras platiti biljege 100kn kad predajes prijedlog za priznavanje izvanbracne zajednice. ali su mi rekli da se moramo savjetovati s odvjetnikom ako ne znamo sami kako se prijedlog sastavlja i da se mozemo nacekati dok nas ne pozovu na rociste. to isto valjda ovisi gdje si..

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma mozda samo ja ne shvacam ali ako se stari zakon primjenjuje na ˝˝stare˝˝pacijente onda se primjenjuje u cijelosti a ne samo u djelovima kako kome pase,ovo je moguce samo u nasoj drzavi moguce

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Gabi prvotno napisa
    Citiraj ines31 prvotno napisa
    To ti je rekla MPO dr.? U kojoj klinici? Od kud joj taj podatak kad još nisu pravilnici izašli van? Nadajmo se da je u pravu pa da nam barem u tome olakšaju.
    IVF poliklinika, ja sam za deseti mjesec naručena za postupak (trebala sad u 9 ali nismo vjenčani), tak da ćemo se vjenčat sad u 9 mjesecu pa mi je rekla da samo donesen vjenčani list, a ostalo kako sam Vam rekla potvrde ne trebaju tko je već bio u postupku!

Mimek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da li ostale potvrde ne trebaju za one kojima je postupak na neki način u tijeku ili tko je bilo kad bio na postupku... npr. prije koju godinu ?

Po tome ispada da od sve ove halabuke ništa osim za one siročiće koji su tek krenuli i još ne znaju niti šta ih čeka još dodatno moraju skupljati papire... mi nikud mrdnuti bez hrpa papirologije...

ispada da za nekog tko je ikad bio na nekom postupku samo treba vjenčani list ili potvrda o zajedničkom život za one koji nisu u braku... :?

Amalka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dobro večer!
    ja sam bila prije par mjeseci u pr.ivf/icsi i to u petrovoj ništa ne znači za dokumente...računaju da je sa stimuliranim ivfprvi pokušaj i ide po novom zakonu...moram sada prikupljati sve te silne papire,a mogla sam za 2 dana početi sa lijekovima...a doktori ne rade do 15.9...ljuta sam i jadna...jer još jedan mjesec čekanja je kao godina..

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    lisa84, jako mi je drago jer ste uspjeli to riješiti ..šteta što je to samo prva od prepreka koje su nam postavili do dječice
    Hvala aenea
    Nažalost, bez svladavanja ove prepreke mi bi mogli samo sjedit doma i plakat.
    Ovako... plakat ćemo usput. I nadat se da će suze na kraju biti radosnice.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Držat ću vam fige iz sve snage

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Otkud sad ovo?
    Pa koliko dugo se čeka na ove nalaze?
    Mene Bauman u 2g nikad nije tražio ništa od gore navedenog..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Citiraj mmaslacak prvotno napisa
    Otkud sad ovo?
    Mene su uvijek trazili.:

RH faktor (to se ne mijenja, ja imam jedan od rodjenja, imala od prije pa nisam vadila)
    Hepatitis A, B i C (hepatitis A mi je cudan, ostalo ok, vadila i ja i MM)
    HIV (vadila i ja i muz)

Za Maribor recimo se vadi sve to i jos VDRL (sifilis test).

Datum pristupanja
    Feb 2007

Otkud sad ovo?
    niti mene....

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

To su obični laboratorijski nalazi koji se dobiju isti dan.Po novom sve trudnice to vade, a iz mjera predostrožnosti moraju to napraviti parovima koji kreću po prvi puta na mpo.Mene su tražili iz mb ponovno da pošaljem "friške" nalaze jer su ovi stari 5 godina

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Otkud sad ovo?
    Meni je i u VV trebalo. Čekali smo par tjedana, poslali su nam nalaze poštom (to se u Zg vadi u Petrovoj 3, a ne u bolničkom labu)

mmaslacak avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo je samo još jedno veliko gubljenje vremena, baš sam ljuta!
    Jedino mi drago da sam to pročitala pa ću to da napravim dok ovi "srede" nove regulative i krenu s postupcima.
    Eto sve što sam pročitala da spec.MPO traže da se napravi, ja sam to napravila i mislila naivna da je to to, da bi mi dr.Bauman opet zatražio nešto još da provjerim..tako me svaki put vraćao, evo već dvije godine prošle mi nikako sa mrtve točke da se pomaknemo, još ja njemu kažem jel to to ne treba li ništa više, kaže ne i opet nađe.Ja ko dren
    Eto mogla sam već blizance nositi i imati smrzliće, idem da provjerim rok trajanja onima Gonalima što držim u hladnjaku, moglo bi i njima vrijeme da iscuri..

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Baš kada se čovjek ponada da nama koji smo već bili u postupku ne treba ta silna dokumentacija ispliva opet nekakva zavrzlama da nam ipak trebaju papiri. Tu se ne zna ni tko pije ni tko plaća !
    Pa šta će nama papiri koji smo već bili u postupku i šta će meni predavanje psihologa, pa ja njemu mogu održati predavanje, šta on zna kako se ja osjećam, to nitko ne može znati osim vas koje ste u istom sosu kao i ja.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno VAŽNO

DOBILA SAM ODGOVOR IZ MINISTARSTVA I NAVODIM GA:

Poštovana,

Vjerujem da uslijed raznih proturječnih informacije u javnosti, one bitne za građane najčešće nisu dovoljno jasno istaknute ili uočene. Upravo zbog stupanja na snagu novog Zakona, kao i perioda vremena koje je potrebno za donošenje provedbenih akata, ustanove u kojima se provode postupci medicinske oplodnje trebale bi postupke koji su započeti prije stupanja na snagu zakona provesti sukladno ranijim odredbama. Shodno tome, ukoliko ste na postupak naručeni prije stupanja na snagu novog Zakona, tada bi trebalo provesti postupak na način kako je to bilo riješeno po prethodnom zakonu.

Ta pravna forma važeća je za sve zakone (ukoliko u zakonu nije drugačije navedeno) jer se niti jedan zakon ne provodi unatrag već od dana donošenja.

S poštovanjem,

S poštovanjem,

Zora Lažeta

MZSS

01/4607-506

099/2175-731

Iako u Petrovoj tvrde drugačije, namjeravam početi uzimati Gonale i 8. dan se tamo pojaviti s ovim emailom u ruci. Što mislite hoće li me moći odbiti?

Hvala...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Daj pls pitaj gdju Lazetu da li to znaci da ce se po starim odredbama smjeti oploditi SVE jajne stanice i zamrzavati embriji?

Ja ovo sto predlazes ne bih napravila, ne bih isla kontra lijecnika..... unatoc mailu od gdje Lazeta.....

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Niti ja se ne bih usudila ništa napraviti mimo dogovora s isključivo doktorom.
    Meni je sumnjiv dio rečenice "tada bi trebalo provesti postupak" - bojim se da u našoj državi ovo trebalo bi ne daje garanciju da će tako i biti. Uostalom, bolnice tako ne postupaju, što je dokaz primjerice ravnatelja VV koji je rekao da će se čekati provedbeni akti u skladu s novim zakonom, a popise dokumentacije po novom zakonu uveliko već davaju i druge bolnice. Sve u svemu, jako bih bila oprezna glede tumačenje spomenute gospođe iz Ministarstva.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Drage moje, za mene je ovo tako diskriminirajuće i ponižavajuće

Pa koji psiholog i koji pravnik mi može dati tu potvrdu, o čemu se sastoji ta potvrda

Pa zar smo mi građani trećeg reda, tko pita romkinje koje prose na cesti s malom djecom za razne potvrde, da li su radno sposobne i sl, prose, imaju djecu, a ta djeca kasnije postaju problemi.

Ovo ne pišem s namjerom da nekoga vrijeđam ili omalovažama i to mi nije namjera, ali kad mi trebamo proći sve i svašta da uopće dođemo do postupaka, a da ne govorim o punkciji i svemu ostalom, onda me sve to počinje dosta ljutiti

Pa zar smo postali tako bešćutno društvo? Pa mi ne želimo nikome zlo, ne želimo nikome napakostiti, cilj nam je samo jedan mali , naravno ili više njih

Amalka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jučer sam zvala Pertrovu i tamo su mi i dalje rekli da ne mogu ući sada u postupak nego sa sljedećim ciklusom...trebala sam početi koristiti ljekove ovaj tjedan, ali ne mogu jer mi nema tko raditi postupak...doktori ne rade...da sam dobila menstruciju poslije 7.9.onda može postupak, a ako dobijem prije onda ne može...onda čekam sljedeći ciklus i u međuvremenu skupljam potrebne dokumente...eto samo za nekoliko dana razlike,ja moram čekati i skupljati....i pisala sam pisma,ali nisam dobila nikakve odgovore,...a šta bi se dogodilo da sam ih i dobila kad je bolnica već odlučila..a odlučila je ako dobijem menstruaciju do 7.09.ne idem u ovaj postupak...taman nadomak,a ništa...čekanje...

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nolina,moj savjet ti je da ako ikako mozes sacekas svog dr u Petrovoj oko 8 kada idu na sastanak i pokazes mu taj mail.To ce mozda i drugima pomoci a ti ces biti sigurna hoce li te primiti.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •