Ja povlačim dio svoje kritike za kandicu - pere dugo samo kad je puno veša, ako nije puni bubanj onda pere proporcionalno kraće.
Ja povlačim dio svoje kritike za kandicu - pere dugo samo kad je puno veša, ako nije puni bubanj onda pere proporcionalno kraće.
evo investirali smo u p/s electrolux EW 1289 W :D
taman radi testno pranje. nego, jel tih 1200 okretaja previše, stara candy ih je imala nešto sitno pa me strah da ova u žaru borbe ne poleti![]()
stara se i sa tih 400 okretaja jedva nosila, uvijek me bilo strah da ne poskoči iza zatvorenih vrata i blokira mi ulaz u kupatilo :?
i majko mila koliko funkcija, čini mi se da ću cilu noć studirat ovaj priručnik![]()
kolko te košta taj biznis???![]()
ja jučer ujutro tražila dućan s dostavom - niko nije htio dostavit veš mašinu. pa sam otišla u praonu, i ispuknula 50 kuna za dve mašine opranog (neosušenog) veša. sa sušenjem bi bilo 80. uštedila 30, i imala popodnevnu gimnastiku: vješaj, skidaj, vješaj...
![]()
koji biznis, perilica ?sorciere prvotno napisa
5200 i nešto
nadam se da će opravdat cijenu :/
za tu lovu ti mora izbacivat ispeglani vešMayaa prvotno napisa
.
![]()
ja sam isto bila bacila oko na tu p-s, izgleda kao svemirski brod, ali cijena :/ .... Kupila na kraju zanussi za 3.500,00 kn i za pranje je odlična (1000 o nakon 400 - pravo veselje!), a sušila sam samo jednom i radi :D ! Neće mi često biti potrebna sušilica, a računam da će nam se kroz platnene pelene isplatiti
pa nakon centrifuge od 400 okretaja ovo sa 1200 je :shock:
jučer sam oprala ručnike i centrifugirala na 900 (da im se ne zavrti u glavi za prvi put) i na stalku u sobi su bili suhi za samo par sati :D
prije su tek nakon dan - dva bili spremni za u ormar
a sad, šta će se dogodit sa platnenim pelenama na 1200 ?
Netko izgleda ima problema sa spavanjem, 3:41????
mayaa evo ti link
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=perilica
Mayaa, i mi imamo tu istu masinu i savjetovala bih ti da pelene, buduci da ces ih cesto prati, kad si god u mogucnosti, ne stavljas na najjacu centrifugu, te da ih susis u masini samo ako bas moras.
nase kupovne AIO su nakon 9 mjeseci upotrebe i cestog pranja na 60 stupnjeva i 550 o/min u staroj masini jos uvijek izgledale super - cicak kao nov. u staroj sam ih stigla svega dvaput oprati i za probu osusiti (u medjuvremenu smo skinuli pelene), a prije susenja treba ih staviti na jacu centrifugu i primijetila sam da im je onaj mekani dio cicka malo pozutio i 'izmucao' se. doduse na materijalu pelena ni sad nema rupica, ali ne znam sto bi bilo da sam ih redovito susila i vrtjela na jakoj centrifugi.
btw. ja sam nakon susenja rucnika stavila masinu tamne robe samo na pranje... ne zelim ni opisivati na sto je to slicilo kad se opralo :shock: . tek onda sam vidjela u uputama da se nakon susenja pahuljastih materijala preporuca ukljuciti krug ispiranja da mucice odu![]()
da sa spavanjemmarinna prvotno napisa
![]()
ubiću se čovječe![]()
ne mogu se namjestit, kad se namjestim ubije me ovo dijete skokovima, i kad krene prvi sanak mjehur mi pun... i onda sve ispočetka. počela sam se bojat noći, majke mi :/
a sve se nadam da treba malo s njom uhvatit rukuwildflower prvotno napisa
![]()
sve mi je to novo, i mašina, i pelene, ali izbora nemam, stalak za sušenje u spavaćoj sobi mi je stvarno jedina opcija.
za ostalu robu manje - više ali pelene ću garant morat sušit svaki put jer su predebele i nema teorije da se osuše na zraku. a ništa, to će mi bit poticaj da bebača šta prije istjeram iz pelena![]()
ima li netko mašinu s punjenjem odozgora???
btw - gledajući cijene ISTIH modela po raznim dućanima - vidjela sam da zna biti razlika i po NEKOLIKO STOTINA KUNA :shock: :shock: ...
sad ću to sve polako isprovjeravati, jer mi baš nije prejasno... :?
ja sam za početak limitirana dimenzijama... jer su mi vrata od kupaone totalno nestandardna... prolazi mi samo cca 55 cm... aaaaaaaa....![]()
http://www.akcije.hr/
na ovom linku se zna naći i nešto povoljnije.... (jedna mi akcija prošla).
Ja sam prije nove p-s imala whirlpool sa gornjim punjenjem i sa 400 okretaja. Meni je bila dobra, ali se mm nekako uvijek žalio da dobro ne pere. Sad imamo zanussi i mislim da bolje opere. Zapravo ova nova ima puno više funkcija od W. i duže pere, 2 h dok je w. prala 1,30, a brzi program možda čak i 1 h (koji je dosta ekonomičan i bio mi je dobar za većinu šarene robe). Isto tako mislim da ova nova troši više vode (ima mislim 3 ispiranja), pa i struje.sorciere prvotno napisa
Sve u svemu meni je za nas dvoje w. bila super (samo da je bilo malkice više o. jer je sa 400 roba jako mokra), a zbog dimenzija mi se najviše sviđala. To ti dakle upoće ne bi bilo loše ako nemaš malog proizvođača fleka
I da razlike u cijeni mogu biti ogromne, dobro se informiraj
Mi imamo indestovu perilicu/susilicu, prije neke 2,5 god kostala cca 3400kn
Pere i susi 4kg vesa tako da se ne treba dijeliti kod susenja, netrifuga na 1200okretaja, ima i onaj dugmic za smanjiti broj. Super sam zadovoljna s njom. Ak izvadim ves odmah nakon zavrsenog susenja dok je jos topal ne bude nes zguzvan, jedino ak zaboravim pa ono odstoji unutra e onda izgleda ko da mi je sve kravica prozvakala![]()
ja sam gledala na internetu, i nekako su mi upale u oči ove:
whirlpool (punjenje odozgora) AWG 879. cijene koje se mogu naći na netu su: 3198, 3623, 4037Kn
whirlpool (standardna) 5105 , cijene 2647, 2745, 2995, 3536 Kn
e, sad - ko živ ko mrtav :/ ... ostaje mi da provjerim u dućanima - da nije netko krivo upisao...
cula sam da su se zalili na p/s sa punjenjem odgozgo.
kazu, muce sa odece pri susenju zbog polozaja bubnja ulaze negde i blokiraju okretanje..
ne kvari se, samo to treba povremeno cistiti i sve je o.k.
e sada.. :?
ma ja neću sušilicu... samo perilicu. imam averziju prema 2 u 1![]()
nemoj tako![]()
ja evo ko da kupujem kucu, nikako da se odlucim za p/s.. samo se resim i eto ti neko da izjavu kao ti.
kupovacu je celi zivot![]()
ja ne mogu cijeli život. moram do drugog tjedna![]()
...
ono što tražim je:
odgovarajuće dimenzije :/
klasa AA
oko 1000 okretaja
5 kg veša
2500-3000 kn maksimalno
http://www.ambient.hr/index.php?forw...m.php&id=38664
ja našla ovo... 2 godine garancije...
jučer uplatila: 3143 kn :shock: , candy ctg 1056. gornje punjenje, 6 kg veša... izgleda otprilike kao ova koju sam ostavila na linku (to je stariji model). javili da će ju dostaviti danas iza 15h.
cijena je za gotovinu, a u drugim dućanima je 3339 i 3499 kn.
još stariji model su mi nudili u nekoliko dućana za 2600 do 3000 kn, kako gdje. nisam mogla vjerovati da razlika može biti toliko velika :? ...
dobro si to obavila sorciere 8) , pohvali se kad štogod opereš!
marinna prvotno napisa
![]()
došla mi oštećena mašina.... dva puta kresnuta po plehu sa strane.
odma zvala za reklamaciju, i sad čekam da mi sutra dođe čovjek iz candyja i odobri popust, ili da radim zapisnik i dobivam novu vešericu...
danas niš od pranja...![]()
kupila sam tako plesnuti zamrzivač koji mi je ionako u sklopu ugradbenih elemenata pa se ni ne vidi. dobila popust ohoho i još užicala dvogodišnju garanciju![]()
ja se sad malo raspitivala okolo, i svi mi savjetuju da tražim novu mašinu. naime, obzirom na njenu konstrukciju (uska) postoji mogućnost da je unutra nešto zveknuto, pa bih mogla zbog parsto kuna opet imati problema... :/
tak da ću sad ipak napisati reklamaciju, i poslati i dućanu i candy predstavništvu - sa zahtjevom za hitno rješavanje. mašinu nisam ni odblokirala, i još je na njihovom postolju. cijela ambalaža je spremljena.
Zamjeni mašinu, jer stvarno može nekaj biti strgano!
Uopće nisam gledala ovaj topic i da si tražila žene-iskusnjače sa veš mašinama koje se pune odozgora (smajlić otelio jezik od objašnjavanja)...
Imamo (takvu) Boshevu mašinicu sa centrifugom od mislim 800 nečega...Super zadovoljni! Trenutno je imamo 6 godina. Naša centrifuga (koja je očigledno slabija od tvoje, a i mi centrifugiramo na 600 okretaja) skoro u potpunosti posuši veš.
sad sam napisala što mi je na srcu i duši, pustiću sat-dva da vidim oće li mi još nešto pasti na pamet - pa onda printam, isključujem maxtv, uključujem fax - i šaljem...
naravno, napravit ćeš onako kako misliš da je najbolje. samo sam ti htjela skrenut pozornost na mogućnost cjenkanja![]()
kad sam kupovala taj zamrzivač bila sam u pms-u i umela prodavača pa ga dobila za tričavih 800 kuna![]()
mayaa, tak sam ja dobila frižider, soma kuna jeftinije. ali - ovo je uska mašina, a ja ne znam kako su stvari unutra postavljene. nek je zveknuo amortizer, ili prignječio neku žicu - mogu imat svašta... :shock:
ja ju smontirala... stavila prvi veš... ajme, sva se tresem![]()
...
baš me zanima kaj će izaći van...
znam da je ovo davno pisano, ali kako je završilo prvo pranje?!sorciere prvotno napisa
sve super :D ! sad ju već nariktavam da mi opere pred jutro, pa mogu objesiti veš da se suši.
jedino me smeta da si sama ne mogu stopirati i ubrzavati programe![]()
imam odvojeno perilica aeg - super, sušilica gorenje - tako....tako....
I sad baš mislim da je ja ne upotrebljavam baš kako treba, jer nakon sušenja robe, iako odmah izvadim i posložim, ja definitivno SVE moram peglati. Istina nije kao da ga je krava žvakala, ali nije niti ravno, onako da mogu staviti u ormar i nositi.
Tetra pelene se posebno zgužvaju, onako stisnu se i nema šanse da ih upotrijebim prije peglanja.
Mislim nije mi problem peglati, i znam da sam malo perfekcionista, ali roba je definitivno previše zgužvana da bi se to moglo nositi.
Jedina prednost sušilice, roba je stvarno mekana i lakše se pegla...puno lakše. :/
nevera, meni je sve zgužvano strašno kad pustim da se osuši do kraja, ali kad stavim napr. na 60min sušilicu, topli veš raširim još na sat dva da se dosuši, peglam možda samo 10% od toga, nekad ni toliko
Hvala cekana !
Probati ću kroz koji dan, pa se javim.
![]()
nevera, ja ti isto imam gorenjevu sušilicu i mogu reći da sam zadovoljna. ne znam koju imaš, moja je sa programima. uglavnom sušim na 'skoro pa suho' simbol je sunce na pola. ako odmah ili malo posije složim veš on je ok i ne treba ga peglati. naime, veš je onako rahli i izgleda zgužvano, ali kad ga slažem, zategnem ga i ostavim stajati na hrpi. pod težinom jedno drugog se zaravnaju.
nedavno sam pripremala za novu bebicu i osušila tetra pelene na skroz suho. bile su kao zgužvane ali nakon slaganja i nekog vremena stajanja one su meni skroz ok ravne.
jedino što je sav veš rahliji pa nije onako sljepljeno ravan kao nakon peglanja (to mi se sviđa)
Probati cu i tako....bit će da je ipak problem u meni, ja sam od onih koja voli crtu na robi....![]()
Ali svakako vam javim...pusa
Inesica koju točno imaš?
Ja, naravno, još nisam riješila svoj problem.
Počela razmišljati o odvojenoj perilici i sušili ali sad kojoj?
Ništa posebno (čitaj:što jeftinije) a da je dobro.
Nisam ni ja riješila perilicu/sušilicu.
Za sad sam na Candyci.
Premišljam se.
Za sada sušim veš u sobi uz otvoren prozor.![]()
Kupili Candycu Alise.
Ne punim ju do kraja, uvijek ima lufta.
Smrdila je samo prvi put.
Dalje je sve ok.
Jedino što sam primijetila je kad narihtam na automatsko i pranje i sušenje (odmah jedno za drugim) da mi se veš ne osuši do kraja. Još ga moram malo raširiti.
Ako nakon pranja posebno uključim sušenje, sav veš se osuši, za spremit u ormar. I gužvanje uopće nije strašno, meni je to sasvim ok jer ja sve peglam.
Matilda, koliko ste je platili? koliko watt?
I nasa. Cak su i tu negdje stare.Ja imam Končar 1200 inox perilica/sušilica i do sada (cca1,5g) se pokazala izuzetno dobrom
Evo, i ja danas kupila Candy 5+5, za sada mi se čini super. Mali info koji sam našla na drugom forumu, a meni je super došao.
Cijene te perilice (candy CLD135) variraju po dučanima, čak sam našla cijenu od 5.900. Mi smo ju kupili u firmi Deak Tehna (sv.nedjelja), oni imaju najpovoljnije cijene bijele tehnike (mislim da je caka u direknom uvozu ili tak nekaj). Platili ju 4.890,00, jučer naručili (telefonski) i danas prije podne nam ju je striček dostavio. Svaka čast!![]()
jel netko zna dali postoji masina 2 u 1 (dakle, perilica i susilica) sa gornjim punjenjem.
jer htjela bi kupiti 2 u 1 a imam maximalno 55 cm prostora gdje je mogu staviti. ili dali postoji neka i sa donjim punjenjem ali da nije sira od 55 cm.
ja sam videla takvu ardo ali kazu da nije mnogo kvalitetna.
muce sa odece, kad se susi, uvrte se oko necega, sto se navodono kod ove obicne ne moze dogoditi.
nije ogroman kvar, ali povremeno treba ocistiti to a nije lak pristup...
i ja sam tražila tu kombinaciju, perilica i sušilica s gornjim punjenjem ali odvojene, no kod nas ih uopće nema. Vani se može naći, konkretno i u Austriji i u Belgiji je to posve ok, ali nisam se raspitivala kad tako nešto kupiš npr. u Grazu kolika je carina, uvoz ... :/
Na kraju ćemo ipak kupiti obe u jednom stroju.