talia hvala, a dali znas dali je minimalna duzina 60 cm ili mozda postoje neke uze perilice i susilice u kompletu (2u1)?
talia hvala, a dali znas dali je minimalna duzina 60 cm ili mozda postoje neke uze perilice i susilice u kompletu (2u1)?
mi smo pred neka 2 tjedna kupili ariston aml 125 ex per/suš...
dojmovi :
a) ZA : centrifuga od 1200 okretaja je prava stvar (pogotovo kad se usporedi s našom starom pretpotopnom od 400 okretaja), jednostavna je za rukovanje, ima odgodu početka pranja i super koristan dnevni program koji nas je oduševio, veš nakon sušenja izgleda totalno pahuljasto
b) PROTIV : pogriješit ću ako kažem da je glasna jer je totalno glasna (proizvodi zvuk sličan iritantnom zviždanju) - zvali smo servisera jer smo bili uvjereni da je riječ o kvaru (međutim nije, u pitanju su četkice motora kako nam je objasnio, i to moramo trpjeti)
zaključno, mi smo njome zadovoljni, čak i kad se uzme u obzir buka koju proizvodi, jer ipak ima više + nego -, a svima koji kupuju (ili će kupovati per/suš) ipak preporučujem da obrate pažnju na deklariranu buku uređaja...
Da ne otvaram novi topic.....
Kupili sušilicu Gorenje 63225.
Ona je predviđena i za sušenje tenisica ili ne?
Jeste li dobili košaru za sušenje uz tu sušilicu?
Ja bila uvjerena da je to uz sušilicu. Ili je to dodatna oprema?
eto mene nakon 3god ali mozda netko ima koje novo iskustvo
od posljednjeg pisanja je izaslo milion modela... mozda ce netko imati koje iskustvo vise
mm je zapeo za ariston pere , 6 susi 4a ja nekako za candy pere 7 susi 5![]()
nemamo (prostornu) mogucnost kupovine 2 aparata
uzela sam ariston , pere 8 suši 6 i odlična je
Imamo Boschovu klasičnu (5+2,5kg) već skoro punih 6 godina bez kvara.
Mi smo kupili ovu Candy-icu:
http://www.candy.hr/default.aspx?id=134
zanima me, ako je ima netko od vas, kako postići da sušilica ne gužva robu???
stavim program na onaj znakić vješalice, ne utrpam previše robe i svejedno mi je roba k'o da ju je krava žvakala![]()
za toliko novaca koliko košta bila sam sigurna da roba izlazi skoro pa opeglana![]()
Ja sam neki dan kupila Whirlpool 2u1 (pere 8 ,suši 5) te pošto je za novi stan nisam je probala.
Trenutno imam te aparate odvojeno i ja ugasim sušilicu prije nego počne hladiti veš jer u suprotnom ga ne mogu lijepo složiti,bude zgužvan![]()
ja sam u potrazi za novom sušilicom.
ova ariston kombinirana per/suš mi se popela na vrh glave
prošlu zimu, ja trudna, treba pripremiti sve za bebu, a ona se pokvarila i na popravak smo čekali, vjerovali il ne, 2ipo mjeseca![]()
da samo znate što sam sve izgovorila ovlaštenom serviseru i uvozniku dijelova![]()
na kraju čovjek došao, a mašina proradila iako dio nije promijenio, valjda jer se "odmorila"
što reći nego da je ne mogu smisliti![]()
i tako, sad se opet pokvarila i to na način da pere, al programi su joj se pobrčkali pa ona pere i pere i pere, sve dok je ne prekinem, pa onda upali botun za ispiranje, pa kad ispere centrifugu...
u ž a s
uglavcnom, odlučila sam kupiti novu sušilicu i staviti je u kuhinju :/
kad ovo sr.nje totalno crkne, kupit ću i novu perilicu.
sve sam bliže odluci da oboje bude Miele
vitekova mamuška prvotno napisa
kod mene ista stvar,
čak i kad stavim na program da se roba samo prosuši (na 30minuta) svejedno je ugužvano,
izvadim odmah kad program završi....
Jel radim krivo??? :? :? :?
Ja imam Candy GO DV 38 odvodnu za 8kg vesa,skoro pa najprostiji model.
Kad izvadim odmah,bar pola stvari ne moram peglati(peskire,trenerke,dukseve..)ali kosulje i sve platnene stvari ipak moram :/
No,i ovo je olaksanje....
malo da podignem i rakapituliram prije nego se upustim u kupnju
nije bilo dovoljno šta nam je crka frižider nego sam i mašina (ubit ću se lagano, čekam šta je treće)
nama isto dolazi u obzir samo 2 u 1, i nakon iščitanih more stranica moj zaključak je sljedeći
- ako želim izbjeći peglanje sušiti samo pola mašine robe i odmah vaditi van i slagati
- paziti na deklaracije na odjeći da nešto ne bi izašlo 4 broja manje
još nešto?
gledam neku najjeftiniju Candy W 264 D - http://www.candy.hr/default.aspx?id=262
meni se to čini ok, ali dosad nisam imala sušilicu pa ne znam nedostaje li ovoj nešto bitno
mi smo nedavno kupili neku Beko, ništa posebno i super je, dobro osuši, ne moram peglati ništa osim košulja
a ionako ću je koristiti samo kad vani nije za sušenje, inače ću štedjeti struju
mi ti imamo isto tu samo model GO W 465 i prezadovoljna sam. godinu i pol dana evo koristim je skoro pa svakodnevno. sve si živo mogu podesiti kako mi paše to mi je velika prednost, pogotovo kad moram oprati samo dvije majce hitno ili osušit samo jedan komadić robe, ima sušenje i od samo 30 min koji se pak može prekinut već nakon 5 minuta kada mi se radi o nekoj laganoj stvarčici koja je vrže suha od 30 min, ma odlična je.
ovo gore što se tiče sušenja samo pola mašine da bi se izbjeglo peglanje takva iskustva nemam niti sa jednom sušilicom bilo ona samo klasična samostojeća sušlica ili ova integrirana u mašinu za pranje. svaka roba je nakon sušenja zgužvana, neka više, neka manje ovisno od materijala, samo oni materijeli koji se uopće ionako ne gužvaju ostaju i dalje nezgužvani, ali da baš ne bi morala peglati, posebno pamuk nakon sušilice to bi trebala biti bome neka čarobna mašina koja valjda dok suši pegla i ja bi takvu bome, ali ne postoji na tržištu, bar ne još. nakon pranja i sušenja i samo 1 majčice u mašini naravno da je zgužvana. nije roba skvrčena to ne, ali zgužvana je, ne mogu je baš obuči na sebe zua po vani, za doma ajde ok, ali za van ne baš.
Posljednje uređivanje od moia : 19.03.2012. at 09:44
mislim ručnike ne peglam niti ja nakon sušenja i stvari kao što su trenirke od polyamida i slično, ali sve ostalno naravno da moram ako neću da hodamo zgužvani po vani
pa ne znam, tek sam ju počela koristit, ali ne prenatrpam ju, možda je u tome fora
pa ne prenatrpam je niti ja, dapače gore pišem da sušim po dvije ili čak samo jednu majcu i to godinama imam već sušlice do sada mi je ovo treća, ali svejedno to ne mogu baš samo tako obuči za van, pa čak i kad je odmah onako toplu složim, ostane nepopeglana, za doma je to ok, ali ne i za van, bar ne meni.
mislim rado bi ja da ne moram peglati zato i pitam, mrzim peglanje jako
mene isto peglanje ne privlači, posebno uz činjenicu d aja sad uopće ne peglam.
kad operem robu, odmah je vadim, uredno složim na rešetku i onda slažem za u ormar. nismo zgužvani (ali nemamo neke košulje i slično)
ne bi sad radi komoda imanja sušilice aktivirala peglu
najvuše me živcira rublje i njena roba. tu mi pola mašine zauzme skoro dvije rešetke. pa slaži, pa preslaguj. dosta mi je.
ja imam perilicu/susilicu Candy. Sa funkcijama perlilice sam super zadovoljna, ali sam susilicom nikako. Vrlo brzo mi se i pokvarila susilica i bas mi je majstor rekao da su sve perilice/susilice dosta lose.
Sada imamo posebno susilicu i to je potpuno druga prica! Puno krace susi od ove s perilicom i bolje osusi. Mozes staviti i vise vesa i ne zguzva se. Ma potpuno druga prica. Tako da preporucam odvojene perlice i susilice!
rossa shvacam da ne mozes imati dva uredjaja, ali vecina nas koji imamo susilicu pricamo hvalospjeve o njoj. na zalost ovo sto ti je morena24 napisala potpisujem u potpunosti. imala sam candy 5 pere+5susi. uglavnom jako dugo susi robu, a roba je uglavnom izguzvana.
mucice koje nastaju, u kombiniranom stroju nemaju filter kakav imas samo na susilici. te mucice odlaze nekom cijevi, koja se s vremena na vrijeme zastopa, pa je moras cistiti. obicno tad susilica nece susiti. ja nisam naucila cistiti tu cijev, vec sam zvala svaku put servis u garantnom roku, na zadnjem susretu sa serviserom sam zakljucila da fakat nema vise smisla. pa sam kupila susilicu koju sam drzala na lodji.
da odgovorim na tvoja pitanja:
- da bi roba bila sto manje zguzvana, morala bi je vaditi dok je jos vruca, pa je onako vrucu slozis. (malo je nezgodno kod ove susilice jer ako je malo vise robe, zbog malog bubnja dio robe se presusi, a dio ostane vlazan)
druga opcija je da je samo osusis do pola pa rasiris na stalak. navodno tad je situacija bolja, forumasica annie je ovako radila.
- za susenje robe od klinaca dok su jos mali je super, a i donje rublje je OK susiti unutra.
- roba ce se skupiti kako god ti pazila na etiketu. ali meni je to vec normalno.
racunaj da se stvaari ipak vise habaju u susilici. mene to ne smeta, ali valja i na to na nekim stvarima pripaziti![]()
Ja isto imam candy, 5 pere, 5 suši...
Pere dobro,
ali sušenje, koma živa....
Zapravo već je sušilica pokvarena jedno 1,5g i nenamjeravam je popraviti, jer sam ju 4puta popravljala u roku od par mjeseci, pa bi par put osušila (i zgužvala jako veš) i onda opet kvar....
A da ne pričam o tome kakav mi veš izađe kad sušim bijelo, i nakon toga perem tamno... Strašno nešto, sve puno bijelih pahuljica.....
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 19.03.2012. at 12:51
baš neobično kako se uređaji razlkuju iako ista firma, ne kužim u čemu je fora ali moja Candy perlica/šulica funkcionira super a svarno je koristim svakodnevno i jednu i drugu evo 1,5 i godinu svakodnevno u pogonu.
ovo sa mucicama i ostacima od prošlog sušenja sam i ja uočila i vrlo brzo skužila da se bubanj, odnosno guma na ulazu u bubanj mora očistiti. probala sam više opcija i najbolje mi funkcionira sa mokrom kuhinjskom salvetom, ona koja se ne raspadne kada se smoći (zewa u njemačkoj). nju lijepo smočim i dobro pobrišem gumu izvana i iznutra, prepone i luknjice tu se nakupi dosta toga i od bijelog (posebno ručnici kada se suše) i od šarenog. nakon toga nikakv problem više nemam, nikakvi ostaci na sljedećejoj turi veša od prethodnog sušenja.
e da i moja candy niti dugo pere niti dugo suši, pere i suši onoliko kolikoje predviđeno programom. ako stavim sušenje na 90 min (ukoliko se radi o debelim ručnicima) toliko i traje i barut su suhi čak i presuhii, nekad je dovoljno i 60 zavisi koji broj okretaja podesim kod centirifuge, ako stavim na 30 min ili 60 min toliko i traje, a nekad kod neke robe već znam iz iskustva, pogotovo ako je jedna ili dvije majce u mašni osuši za 10 min, pa imam opciju da prekinem sušenje od programa na 30 min kada si odštopam 10 min.
Posljednje uređivanje od moia : 19.03.2012. at 15:30
ista stvar je bila i kod klasične samostalne sušlice sa duljinom sušenja a i kvalitetom zgužvano/nezgužvano, jedina razlika mi je bila ta što sam kod te sušlice umjesto gume trebala očistiti sito na vratima gdje se nakupljaju mucice kod svakog sušenja.
a kod ove integrirane candy da veš ne bi bio tako jako zgužvan nakon što se opere i iscentrifugira otvorim vrata i protresem malo veš unutra koji često zna biti sljepljen i skvrčen od jake centrifuge zatim uaplim sušenje, nakon toga je sasvim ok, nije da ne moram peglat, ali nekom bi to bilo ok, meni nije volim da mi je na nama super popgleano, a mrzim peglanje, ali šta da se radi.
Posljednje uređivanje od moia : 19.03.2012. at 15:36
Mi imamo boshovu kondenzacijsku vec 6 godina. Nikada se nije kvarila i to mi je jedan od najkorisnijih kuc. aparata. Nikad nista nije unistila, smanjila je potrebu za peglanjem na minimum, skratila opcenito vrijeme za brigu oko rublja, omeksivac je postao nepotreban. Jedina joj je mana sto trosi dosta struje ali trosila bi i pegla. Tak da, moj glas ide boshu i definitivno ne 2u1 nego kao stroj za sebe. Kondenzacijsku mozete staviti bilo gdje - u malom stanu kod nas je bila u spajzu, tada je spajz sluzio za sve a najmanje za cuvanje hrane. U vecem je u kupaoni ali mogla je biti i u kuhinji. Dok radi nije tiha i zagrijava prostor, to treba imati na umu.
Posljednje uređivanje od Lucija Ellen : 19.03.2012. at 15:41
sad sam na sto muka. MD je rekao da ne dolazi u obzir opcija koju koristi annie s dosušivanjem na rešetki. jer šta će nam sušilica ako opet imamo rešetke.
više ni ne znam ima li smisla kupovati sušilicu, a baš sam joj se veselila
zao mi je ako sam te obeshrabrila.
i ja sam zeljela susilicu, jako, nisam imala mjesta u kupaoni za nju, pa sam se odlucila na 2u1. skupo platila, da bi na kraju kupila samo susilicu i stavila je na lodju.
susilicu sam u pocetku koristila samo za stvari od BC-a, pa sam onda odusevljena mekocom pocela i nase. ali rucnici su se suslili jako jako dugo. ovo sto je naipsala moia ja nisam dozivjela u kombiniranom stroju.
a to ciscenje mucica iz te cijevi, moras podici onaj gore poklopac, pa imati neku zicu. ne znam meni komplicirano, mada vjerujem da za neke ljude vicnije alatu to ne bi bio problem.
sve u svemu, ja bi na tvom mjestu odustala, kombinirani stroj je po meni super opcija ako susilicu koristis par puta godisnje, za neke hitne slucajeve.
našli smo potencijalno rješenje. sutra idemo kod šogora testirati njegovu kombiniranu candicu. pa ćemo onda vidjeti kako dalje
Ja recimo nebi uzela kombiniranu ni da mi netko daje besplatno...
Mislim da sam time sve rekla....
Potrošila sam već 1400kn na popravak, dodala bih jop toliko i imala mašinu kak spada,
a ovak ju imam al kao da ju nemam....
Problem j ekaj te mucice odu iza bubnja, pa nepomaže ako se cijev očisti jer se one vodom vraćaju u bubanj i ljepe se po odjeći prilikom pranja.....
ne znam šta bi rekla, ali ja ne bi bila tako isključiva jer moje iskustvo je na primjer sa kombiniranom sasvim drugačije, moja mama u zagrebu je isto ima i sve u najboljem redu, nikakvo vraćanje mucica kroz cijev i slično.
možda je feler u proizvodnji pojedinog aparata, možda i cijele serije ili modela, to isto treba uzeti u obzir, ali biti ovako isključiv meni se uopće ne sviđa bila to mašina ili šta ja znam, uzrok ponašanja nečijeg djeteta ili mačke itd..
ima!
sušlica bilo kombinira ili samostojeća je velika pomoć pogotovo kad se ima djecu, a pogotovu malu, zanemari ovo više speglano manje speglano, više zgužvano, manje zgužvano, kod svake sušilice je najbolje kad se veš prije sušenja samo malo protreska i sve ok, ove mucice i to ne znam o čemu se radi ali kod mene u njemačkoj, kod moje mame u zagrebu toga nema kod naših candy kombiniranih, čistimo gumu i to je sve, a ja sam inače turbo osjetljiva na bilo kakve mucice, dlakice, felkice po robi, ne toga nema.
odi si pogledat kako si i odlučila kod šogora pa nek ti on još na licu mjesta objasni sve kaj te zanima i pokaže.
A gle žena pita kakva su iskustva, pa nemogu napisati da su ok ako to nisu.....
Moja je stara 4g, mamina je stara 10 (isto candy kombinirana) i nit sam ja zadovoljna niti mama....
Svi majstori, trgovci ili netko treći s kime pričam, svi savjetuju odvojene mašine....
ne znam stvarno, meni nemoguće zvuči iz mog i maminog iskustva da je toliko loše, međutim ima još jedna stvar, ovo prije 4 godine i prije 10 godina, tehnolgija se jako mjenja, vrlo moguće da je ova moja kupljena prije godinu i pol, mamina u zg isto tehnološki poboljšana. to mi jedino još pada na pamet.
moj model je iz 2010. godine, mamin ne znam, morala bi pitati...
a baš šteta da je ne koristi to bi bilo najbolje. ništa onda prouči dobro uputstva i probaj ako imate mogućnost oprati i osušiti bar dve ture veša da vidiš jel to tebi ok i ne zaboravi poslije sušenja očistit gumu (to ne piše u uputstvima) i prije sušenja nakon pranja protresti malo veš (to isto ne piše u uputstvima) i ne zaboravi pogledati koji je točno njegov model i iz koje godine je model jer čini mi se da je u tome kvaka, u novijoj tehnologiji.
program da mi se nakon pranja odmah nastavi sušenje sam koristila samo dva puta dok nisam skužila da mi to ne odgovara i da je veš bolje malo protresti nakon pranja nego da odmah ide na sušenje onak skvrčen od centrifuge, a to se u konačnici napravi također kada se veš seli iz perilice u samostojeću sušlicu na sušenje jer u protivnom se ne može optimalno osušiti i previše bude zgužvan.
hvala, baš sam ga sinoć zvala da mi kaže koji je točno model pa sam našla upute na netu i malo ih proučila.
i jos samo da nadodam o perilici/susilici Candy 5+5 : glasna je, odnosno preglasna! kad centrifugira imam osjecaj da poljece. S godinama sam se vec vise-manje navikla na taj grozan zvuk, ali svejedno ne mogu staviti ves prati na vecer jer ne mogu spavati od nje!
inace ako kupujes odvojenu susilicu i perlicu, susilicu mozes staviti na perilicu, ako imas tu mogucnost.
sad se mislim dal da uopće kupim p/s 2 u 1 obzirom da mi se čini kako je vecina vas nezadovoljna....ihšš...a bila sam sva hepi što ću je nabavit:idea
to je i moja je bučna, ali ja ne perem veš po noći pa me ne smeta tih 5min dok centrifugira, pogotovo na najvećem broju okretaja 1400. dok normalno pere ili suši moja nije bučna, normalno se čuje ništa što bi me smetalo.
naravno da je najbolje tko si može priuštiti kvalitetnu vešmašinu i kvalitetnu sušlicu pošto kvalitetna sušilica dođe skoro jednako kao i vešmašina, ali pošto je nama trebala i jedna i druga, a i problem nam je mjesto za obje, s obzriom na cijenu i izvedbu mašine ja sam doista zadovoljna, barem sa ovim mojim modelom.
ako imaš već dobru perilicu, a treba ti samo sušilica onda i ja mislim da je bolje razmisliti o separitvnoj sušilici, doći će te isto. a ako ti treba i jedno i drugo, i ako imaš problem mjesta ja bi ipak razmislila o kombi, samo se raspitaj za modele, koji je najnoviji.
većina ovdje je relativni pojam, nas par tu sa foruma koje smo se javile i nije baš neki uzorak.
jedan hint. ako znaš njemački ili engleski ukucaj modele candy u pretraživač i pročešljaj net o recenzijama, ima toga dosta po netu, pa pogledaj što kažu ljudi, to mi radimo uvijek kada kupujemo bilo neki kućanski aparat, foto aparat, kameru ili čak i dječji kinderbet. i moram priznati da se nikad nismo zezenuli, točno što smo očekivali to smo i dobili. košta malo vremena, ali mislim da se isplati, nama se isplatilo uvijek.
Mi od lani imamo ovu i zadovoljna sam: http://www.gorenje.hr/perilice_i_sus...ilice?c=182985
Prije nje smo 6 ili 7 godina imali Indesit-ovu kombinirku i tek uz ovu vidim koliko je stara bila dosta lošija (loše je prala što joj je bila najveća zamjerka, bila je bučna, gužvala je...) Za dva aparata nemam mjesta.
Ni ova nova nije tiha kao stare mašine koje vrte do 400 okretaja, ali nije ni bučna kao prethodna. Ne može ona imati 1200 ili 1400 okretaja u minuti i biti apsolutno tiha! Svaki veš koji operem još i "opeglam" u sušilici - osušim na najkraćem programu od 20 min 2x po pola mašine i objesim. Taj proces sušenja ima višestruku funkciju: služi umjesto omekšivača jer se tim "tumblanjem" lijepo opusti. Takvo pažljivo objesim i osuši mi se za par sati da ne trošim preveć struje. Ispadne ravno kao da je peglano pa veš treba samo slagati, a visoka temperatura je idealna i za sterilizaciju dječje robice i sl. Peglam samo tanke košulje i stolnjake (popravno). Ne sušim do kraja jer mi je to preskupo, ali mogla bih. Samo treba paziti da se sušilica ne pretovari jer onda gužva.
i da još nešto kod tih recenzija, obrati pažnju kao i ovdje sa čime su točno ljudi nezadovljni, a sa čime zadovoljni. naravno da nikad ne možeš dobiti sve, zapravo možda i možeš ako možeš i izdvojiti puno novaca za najbolji proizvod koji trenutno postoji na tržištu. meni je bilo bitno da dobro pere i da dobro suši, to sam i dobila. sad da li je i koliko bučna, da li više ili manje gužva veš nije mi bilo bitno. o mucicama koje se vraćaju iz cijevi nisma nigdje pročitala, ali hintove oko protresanja veša jesam od jednog potrošaća kojije recimo zbog toga dao 4 zvjezdice umjesto 5. za gumu sam sama skužila.
a što se tiče najboljega od najboljega, pa toga baš i nema, odnosno zavisi šta čovjiek traži/očekuje. recimo kod kupnje frižidera nam je bilo prije svega najbitnija stvar da je što je tiši mogući jer nam stoji u dnevnoj sobi, dakle da se po mogućnosti ne čuje uopće, našli smo ga 31 db, obično su od 38 db - 40 db , platili ga masno, to je prije 2 godine bio najskuplji frižider valjda koji postoji. ali nedostatak mu je recimo što gore ima malo manje mjesta nego naš prijašnji i što je dole lednik u pola manji, ladice su u pola manje i prostor također, ali to nam nije bilo od presudne važnosti, dobili smo ono što nam je bio prioritet i danas nakon 2 godine frižider se ne čuje uopće, čak niti po noći kad je sve tiho kada i muha radi buku on se ne čuje.
inače ova moja candy kobi je kod centrifuge 75 db na najjačem broju okretaja 1400, kod pranja 62 db kod sušenja 69 db.