i eto ima i od gorenja, možda još i bolje, ne mora biti nužno candy...
i eto ima i od gorenja, možda još i bolje, ne mora biti nužno candy...
ja sam gledala ovu candicy jer je najpovoljnija, a moja svekrva ima sve candy i jako je zadovoljna već godinama (ona ima turiste i ljeti joj mašina radi po cijeli dan mjesecima) pa je i ona navijala za candy (ali ona ima samo perilicu)
Gledala sam i ovu što je Peterlin napisala, i super mi je što ima 5 godina garancije, ali od nekoliko servisera sam čula da imaju 5 godina zato što su dosta kvarljive, i navodno su relativno nesređeni odnosi između gorenja i ovlaštenih servisa pa se to prelomi na korsiniku.
ali 5 godina je ipak 5 godina.
Dakle, već sam osušila kod šogora na programu za vješanje i nešto je osušeno, a nešto ima mokre fleke (mislim da nisam pretpala sušilicu), ali radila je puna 2 sata. Meni to djeluje puno. Neke majice uopće ne treba peglati, a neke će ipak trebati (valjda ovisi i o kvaliteti pamuka)
Obzirom da se meni sviđa kako je to osušilo, jednina mana je potencijalna kvarljivost. E sad, tu se možda ipak odlučim za gorenje radi pet godina. IAko je nekih 700 kn više nego candy. moram se usuglasiti s mužem.
hm nakon 2 vure mokre fleke, to nije dobro. moja ima sušenje od 30 min do 120 min, sama podesim kako hoću, obično sve sušim na 60 min i to bome nije da nije puna i sve je ravnomjerno suho, osim debele ručnike njih stavim na 90 min. i to je ravnomjerno suho, nekad i presuho ako ih je manje, jedino što sušim debele molton nepropusne plahte na 120 kada malecka ima proljev ili povraćanje i toje onda fakat barut suho, ali na 90mi je malo prevlažno, jako su debele i imaju onaj gumenasti filter između.
daj molim te reci koji je ta njegova model?
imam još opciju za peglanje (znak pegla) i za ormar (znak vješalica) ali to ne koristim, možda bi trebala rpobati, jesi možda na to stavila? ima liuopće te opcije?
sorry brzala sam, malecka cupka po meni pa am malo u stresu dok odgovrama. znači to je bila vješlaica program i tebi to paše onda ok. ja to nisam još koristila budem baš probala za peglanjemi se čini dobro, i peglu još moram isprobat, ima toliko opcija da sam prvo kad smo je nabavili krenula sa time da sama podesim minutažu, ispalo ok pa više dalje nisma išla isprobavati.
za kvarljivost nisma čula da se kvare, imamo godinu dana garanciju, ali možda je onda gorenje bolja opcija ..
na kraju je ispalo da mu perilica uopće nija candy, nego ariston. Ali ona i po uputama koje sam gledala ne bi trebala tako dugo sušiti. Obzirm da nije bila pretrpana petpostavljam da su mu mucice zaglavile u nekoj cijevi i da to otežava sušenje (uglavnom ljudi kažu da to bude uzrok predugog sušenja)
roba je sad skoro suha. Ja sam sve tako vlažno složila, utpala u auto i doma stavila po stolicama. Obične majice kratkih rukava su suhe, malo punije majice dugih rukava koje su imale više mokrih fleka su i dalje vlažne (što je normalno jer sam ih ja složila pa se i vlaga rasporedila)
Evo gledam ima i gorenja nešto povolnijeg pa ne bi ispala ni tako velika razlika
pa evo nakon svega ja mislim da zbilja ne bi trebala biti nezadovoljna niti sa candy niti sa gorenjem kombi, tu su sad detalji u igri, koji model, ova opcija, ona, i cijena.
ovo za mucice u cijevi fakat ne znam, kod mene se još nije produžilo vrijeme sušenja a evo koristim je intezivno svaki dan 1,5 godinu. moja mama ju ne koristi toliko puno, možda 1 x tjedno. ali baš ću se raspitati za cijev-problem, u svakom slučaju dobra informacija gdje da tražim uzrok ako se to počne događati i kod nas.
recimo da sam se odlučila (da, komplicirana sam, a još se treba usuglasiti i s Md). Imam još dva modela u opciji. Jedan je Candi Alise 264 koja je plitka 44 cm i ima malo manji bubanj, bar mi se tako čini, iako ima kapacitet 6 kg pranja i 4 sušenja. A druga je 654 koja ima 6+5, malo je dublja i bubanj je nešto veći (iako je kapacitet za pranje isti)
Ima li veličina bubnja možda veze s gužvanjem? Tj, hoće li se u većem bubnju bolje sušiti? Meni to djeluje razumno, ali sam potpuna neznalica po ovom pitanju
Dvoumim se izmedu 2 vrste Candy:
GOW 485 8+6
GOW 465 6+5.
Vecu bih jedino iz razloga sto umanjujem mogucnost guzvanja. S druge strane volim prati cesce a kolicinski manje, mislim da tu od 8 ne bih danima uspjela napunit...
ja sam na kraju kupila malu Candy 264. mislila sam da 465 ima veći bubanj pa da će manje gužvati, ali kad sam premjerila bubanj je isti pa sam se odlučila za jeftiniju.
Zasad sam jako zadovoljna. Dobro pere. Sušila sam par puta. Kad sam sušila malu količinu robe na nježnijem programu za u ormar mi je bilo vlažno, pa je trebalo dosušiti (mašina skužila da ima malo robe pa kraće sušila, oko 1 sat), kad sam sušila više na isti prgram sušila je 2 sata i ispalo je predobro. fino mekano, ne moram peglati (odmah sam izvadila čim je bilo gtovo), suho za u ormar.
Jučer sam sušila ručnike na jačem programu do kraja. Super.
Nadajmo se da će idila potrajati.
A kakav ti bude tamni veš kojeg pereš nakon recimo sušenja ručnika?
Jel bude pun pahuljica'
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 26.03.2012. at 14:20
ne. evo sinoć sam prala/sušila ručnike (uglavnom svijetlo plavi, pokoji plavo-bijeli) i jutros prala crno. Sve izgleda dobro. Dio koji sam stavila na sušenje vani nema nikavih tragova. Ono u sušilici se još suši, ali na mokrom nisam ništa primjetila.
ali kako je gore napisala moia, poslije svakog sušenja sam dosad prebrisala truleksicom bubanj i gumu i ostalo bi nešto mucica na krpi. valjda pomaže.
zaboravih napisati, ne znam j li to važno, ali moji ručnici su stari par godina. Možda su im sve potencijalne mucice odavno isprane
pa evo ja ti mogu reći moje iskustvo, isto imam i stare ručnike i ostane nešto na gumi ali ne tako puno, već su valjda sve mucice otišle.
ali prošle godine sam kupila one velike frotiraste ručnike za plažu, jako crvene i bogami nakon sušenja to je bio kaos, gumu sam čistila jedno dobrih 15 minuta, sva je bila puna crvenog taloga, ali ručnici su bili mrak, pufasti i mekani više nego ko tek kupljeni. da budem sigurna nakon što sam očistila gumu sam još jednom pustila mašinu na prazno na skroz kratkom programu 30 minuta da se ispre s vodom i jos jednom samo prebrisala gumu za svaki slučaj. nakon toga sve ok. to sam jos jednom napravila nakon drugog sušenja tih ručnika i nakon toga više nisma ispirala na prazno samo čistila gumu i sve ok.