Posle 2 dana od upale,sve se smirilo,uz terapiju,od tada je sve mirno,smanjujemo polako kapi,i daj Bože da se ne vrati,da možemo da skidamo jos kapi.
Budite uz nas...kiss
Posle 2 dana od upale,sve se smirilo,uz terapiju,od tada je sve mirno,smanjujemo polako kapi,i daj Bože da se ne vrati,da možemo da skidamo jos kapi.
Budite uz nas...kiss
hvala svima na vibrama,danas na kontroli oba oka mirna,kapi supustamo na 3x1,ocno dno ok i dobro vidi...budite jos malo uz nas,poljubac
<3
U molitvama mi je mala Anja! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Puno vibri i od nas.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
mraonicus, kako je danas bilo na kontroli?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Kate,promenila si slikicu pa te ne prepoznajem
Na kontroli juče oba oka mirna,smanjili kapi na 3x svaki drugi dan,a onaj dan kad ih nema nema nista...malo mi neobicno,nema ni uniclofena niti kapi za sirenje zenica uvece,nisam opustena...
Ipak,problem mi je trenutno anjin vid...jako bi mi bilo od pomoci ako bi neko podelio svoja iskustva koliko zapravo treba detetu da bude vidna oštrina sa 3 i po tj skoro 4g zivota.neko kaze da s evid razvija do 7me godune,neko pak do 4te...sve u svemu,Anja vidi desnim okom 0,8-0,9 mozda i vise a levim ne,oko 0,6-0,7...malo me to brine obzirom da na levom oku ima sinehije.Nasa dr tvrdi da ona ne bi trebalo da ima smetnje pri vidu uopste,s obzirom da nema katarakte,ocna dna su joj cista,nema problema sa roznjacama itd.Sinehije ne smetaju vidu jer one sprecavaju da se zenica prosiri,ali se zna da se pri uskoj zenici najbolje vidi.
Da vam en spominjem koliko je počela da ne-saradjuje kod ocnog lekara,da place,kezi se,nece da pokrije jedno oko dlanom dok gleda drugim(viri),nervozna je...nije ni cudo koliko je cesto vodimo da joj se sve smucilo,ali sa druge strane uverena sam da ako ej sve ok,zna da nista ne boli,uvek je motivisana nekim odlaskom negde(igraonica...)ili joj kupim po neki mali dar...da bi ipak trebala da to odradjuje sa lakocom.Posebno sto sve obavljamo privatno,nema cekanja redova,umora,svi su jako ljubazni...
Pomagajte sa savetima,koliki vid je ok za nju???Moracemo i na skijaskopiju nakon sirenja zenica kapima(za promenu,ha ha)...krajem maja
Hvala ti mraonikus što uz svoje probleme pomažeš i nama.Danas sam naletila na ovaj forum.Želim maloj Anji da brzo brzo ozdravi.
Evo i naše vibre da sve bude dobro.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Puse maloj Anjici
~infinity~
Buba Mara,na ovom forumu sam opre 2g kad se A.desila povreda kolena i postavljena dijagnoza decjeg artritisa,naisla na ljude sa slicnim problemima,Kate i ostale...ne moram ti pricati koliko mi je njihovo ćaskanje pomoglo,koliko smo svi postali dobri prijatelji,i koliko su mi svi pomogli kad sam u par navrata dolazila sa decom u Zg.Kao da se oduvek poznajemo,i mnogo vise od toga.Od svog mog straha,dolaska u Zg sa Bg tablama,sta ce biti i kako(mada sam znala da je narod skroz ok),nilazim na predobre ljude koji mi nude smestaj,prespavam kod njih,idemo zajedno na rucak,pomazu mi u svemu i ne samo meni negoi celoj mojoj maloj četi...i dan danas smo non stop u kontaktu,bilo bi mi veliko zadovoljstvo uzvratiti im kao domaćin u mom gradu i ugostiti ih..takodje i vas,sto god mogu da pomognem po Bg,kad god,tu sam...ljudi se medjusobrno pomognu u nevolji,naročito kad se radi o deci a nakon toga postanu i sami dobri prijatelji...to je neizmerno bogatstvo...slobodna si kad god potraziti me,sto god mogu pomoci sa zadovoljstvom sam tu
Normalno je 0,9 za njenu dob. Znaš da je nama tako bilo u toj dobi i dr je rekla OK.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hvala ti Mraonicus.Bilo bi mi drago da se upoznamo kad dođemo.Stvarno nevolja zbližava ljude.
Puse Anji
spašavajte
Da,kao sto je Kate napisala,opet upala,opet uhvacena slucajno na redovnoj kontroli sedmičnoj,nista se nije spolja moglo videti...borba se nastavlja,mada nam je svima vec dosta,sad je pocelo da se javlja na svaka 2 meseca..mislite na nas,kapamo 8x dnevno kapi,sto je dosta za to malo biće dosta je...nadamo se boljem u ponedeljak na kontroli...hvala!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i od nas!
za zdrave anjine oči
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i za tebe draga mraonicus da imaš snage izdržati svu tu kalvariju !![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i još više!
Juče na kontroli stanje jos gore,ne znam zasto kad je pod bas jakom terapijom...uglavnom terapija jos jaca,23 kapi dnevno za desno oko i 11 za levo...kako prezivljava to malo bice tu torturu ja ne znam...sutra idemo opet na kontrolu,nadam se boljem
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~
Anđelak mali. Neka joj dragi Bog da snage da sve izdrži!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ovaj put je još teže jer kortiko kapi Anji nisu djelovale kao inače. No nadamo se boljim vijestima danas od mraonicus - žene zmaj (iznimnog borca).
Jako je teško staviti uveitis pod kontrolu, a da ne ostavi posljedice na vidu.
I doktori su već nemoćni. A sve je počelo s običnim dječjim padom, kad je Anja završila u logeti, prije dvije godine i pokrenuli su se silni loši procesi, prvo na zglobovima (koji su sada OK, hvala Bogu) a i na očima bez da se išta dalo primjetiti. Svi krvni nalazi su bili uredni i nije nasljedno.
Anja je jedna prelijepa djevojčica smeđih očiju, jako pametna, vesela, brbljava i draga.
Hvala svima koji ste uz nas.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~
![]()