Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Osjećam kako ću roditi

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Osjećam kako ću roditi

Cijelo vrijeme se ne mogu oteti osjećaju da ću drugi put brzo roditi.

Kad sam nosila K. bila je tema tu na forumu što mislimo kad i kako ćemo roditi, ono čisto kakav nam je osjećaj i očekivanja.
    Napisala sam odgovor koji se gotovo u cjelosti "potrefio" sa stvarnom situacijom. Primjerice, priželjkivala sam roditi oko 18 sati :? (rodila sam zimsku bebu u 17:15), jer sam imala osjećaj da ćemo se cijelu noć družiti. K. je zaspala poslije podoja, a ja je se nisam mogla nagledati i oka nisam sklopila, od sreće, hormona, uzbuđenja...

A sad, imam osjećaj da ću roditi u jutro, da će ići brzo i da ćemo se družiti cijeli dan. Živim za moment kad će K. ući u rađaonicu upoznati bebu i sudjelovati u kupancu. ako se probudi do tad

Ideja ove teme je da mi kažete jesu li se vaše slutnje i iskustvo potrefili?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja želja je bila roditi navečer, eventualno popodne ali nikako ujutro jer sam antijutarnji tip, mislim da, kad bi morala rađati ujutro, porodi nebi bilo ni upola uspješni kakvi su bili, ujutro mrzim čitav svijet, grozna sam i nikakva. Prvo dijete sam rodila u 21:15, drugo u 21:05 a treće u 18:00. Ispalo je po mojoj želji.

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

htjela sam roditi po danu, i biti sama i jesam.

Lucija_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Razmisljala sam samo o tome da rodim u terminu, odnosno da ne prenesem jer me iscekivanje "ubijalo".
    Noc/dan/sat me nije previse mucilo...

Ispalo je kako sam prizeljkivala, rodila dan prije sluzbenog termina prvi put i na sam termin drugi put

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisam razmišljala hoću li roditi po danu ili po noći, ali mislila sam kako bi bilo lijepo da imam trudove po noći i da onda ujutro idem u bolnicu i tako je i bilo.
    Uglavnom što se tiče poroda bilo je onako kakav sam ja imala osjećaj, a ne onakav kakav je imao doktor. 8)

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Več sam negdje napisala da sam ja odmah rekla koji ću vikend roditi (nije imalo veze niti s jednim od oba termina koja sam imala), isto tako sam rekla da bih voljela trudove dobiti po noći, pa da ih lagano prespavam, da se ne požurim u bolnicu bezveze.
    Tako je i bilo, točno taj vikend, trudovi su započeli oko ponoći, osjećala sam ih u snu i dalje između njih spavala, i oko 13 sati sam otišla u bolnicu, bolnica nam je malo dalje, oko 14 i nešto sam ušla u box i oko 19 sam rodila.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja dan prije poroda nisam imala nikakve naznake, osim što me nešto vuklo u bauhaus - bit će sindrom gniježđenja
    Probudio me prvi lagani trud u 1.30, kao i kod prvog poroda. Nastavila sam ležat u krevetu, da si još malo odspavam, ali mališa je imao druge planove. Oko 3.30 su bili na 5 min, oko 4 sam sam se počela spremat.
    U 4.50 smo došli u bolnicu, u 5.25 sam rodila.
    :D
    P.S. Inače, prvi porod je trajao 24 sata - od prvog truda do ljubavi u naručju

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam si nekako mislila kako bi bilo bolje roditi noću (iako u VU tate noću ne puštaju na porod, pa je bolje da nisam), jer mi je to doba nekako... intimnije, ne znam. ali ne ujutro! na kraju je bilo kao kod anemone - imala trudove tijekom noći, u bolnicu otišla u 14h, rodila u 17:30. mislila da ću roditi brzo, jer je tako i mama, i jesam. odlično!
    inače nisam puno htjela razmišljati i čitati o porodu, jer bi inače zabrijala, ovako kad sam na nešto "nespremna", bolje ispadne.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam mislila kako bi bilo super da mi pukne vodenjak i da rodim po noći (nemam pojma zašto)...
    ugl sve je obrnuto bilo..prvo su me uhvatili trudovi, vodenjak probušen malo prije poroda, rodila u 13.44...

sad bi da bude kao na prvom porodu...nemam osjećaja nikakog

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja nisam imala osjećaj kad ću ali sam znala kad neću. Ono jutro kad me dr. poslao sa rutinskog pregleda u predrađaonu znala sam da neću roditi. Cijeli dan sam im to ponavljala i bila toliko dosadna da su me drugo jutro pustili da odem doma 4 cm otvorena. Vratila sam se drugo jutro, odmorena, sita i spremna i rodila u podne.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja nisam imala nikakav predosjećaj.

Jedino za drugo dijete nisam htjela da se baš rodi na Božić , i ajde, rodio se dan prije Badnjaka.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam cijelu trudnocu govorila da j. nece bit vodenjak (ocekivani termin poroda je bio u veljaci) nego ce se rodit ranije. tako je i bilo, mali jarac stigao u sjecnju

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

za prvi porod sam bila uvjerena kako ću ranije- "prenijela" sam 3 dana, za drugi sam bila još više uvjerena jer mi je prijetio prijevremeni kadli na kraju "prenijela" 9 dana!!! mislila sam da ću izludit :shock: Jedino što sam si željela jest da odem rađat kasno u noć, prvi puta sam došla u ponoć a rodila u 14:00, drugi puta također došla u ponoć a rodila u 04:00, tako da mi se barem eto to ostvarilo

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U prvoj trudnoci sam prizeljkivala da me trudovi uhvati za vikend, bilo dan-noc, totalno svejedno, samo da je MM tu i tako je i bilo...rodila u nedjelju navecer.

Sad jedino prizeljkujem da rodim kao prvi put. Brzo

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nisu mi se očekivanja ispunila.
    Zapravo, mislim da bi se ispunila da se osoblje nije previše trudilo oko mene
    očekivala sam da ću roditi brzo i lako (trudnoću sam jako dobro iznijela i mama mi je pričala kako je ona rađala kao od šale), noću, i da me nitko neće ni gledati puno jer će biti noć i nigdje nikoga. Čak i praznik neki je bio, spojen s vikendom, i sve se činilo da će proći kako sam mislila. Došla sam oko 1-2 u noći već skoro do kraja otvorena. Ali osoblje je ipak bilo na svom mjestu, nisu gledali nogomet ni sapunice kako sam se ja nadala natjerali me da ležim cijelo vrijeme i nalegli mi se na trbuh, ja sam jako popucala, rezali su me i kasnije sam se jako dugo oporavljala od šavova. Taj zadnji dio mi eto nije bio planiran.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

u 1. trudnoci mogu reci da je MM osjecao kada cu roditi bili smo na doceku NG, i tako pricamo o mom skorom porodu, ja kazem da bi htjela roditi u petak, da odmah bude vikend pa da MM ne mora ici raditi, nego da moze tulumariti. a on ce na to da mu vise pase da rodim u cetvrtak i to navecer. i tako i bi!
    sto se tice samog nacina poroda, 1. put iskreno nisam ni znala sto me tocno ceka, tako da sam se dosta neugodno iznenadila. za 2.put sam vec bila spremna i mogu reci da je protekao kako sam i zamisljala/planirala.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni se potrefilo jedino to sto sam imala osjecaj da cu roditi po noci. Al se zato nije potrefilo nis od mojih strahova da ce bit katastrofa a pogotovo ne to da ce mi beba imat pupcanu vrpcu oko vrata

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Za sad nemam nikakav predosjećaj niti sam ga imala prva dva puta, ali si želim sljedeći scenarij: Zgrabe me trudovi, otuširam se, spremim djecu, muž je doma bez ikakvih obaveza i hitnih intervencija. Odvezemo djecu baki, lagano do rodilišta, pregled, otvorena deset prstiju, brzo u rađaonu i za 15-tak minuta moj dečko je vani, apgar naravno 10/10 i iduči dan poslije vizite nas puste doma zbog velike gužve u rodilištu . Uvijek sam bila klasa optimist.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam znala kad će biti.vikend prije poroda rekla sam da mislim da će biti ovaj tjedan,svi su mi se rugali,naime bilo je prerano.znala sam da će početi u gluho doba noći,i pukao mi je vodenjak u 02:00.željela sam da bude brzo.i bilo je,legla u boks u 5 rodila u 8:15.

sada bih samo da je zdravo i živo i ako moguće da se ne patimo dugo.to je sve,drugih nekakvih osjećaja još nemam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •