Ovo je zalosno, ali istinito. I jedan je od razloga zasto idem kod privatne ginicke, zubara...Zapravo je žalosno da ako želiš sigurnu ljubaznost i lijepo ophođenje moraš to masno platiti.
A sto se tice ostajanja sa bebom prve noci, slazem se da je i meni to jedna od najvaznijih stavki. I jedna od stvari po kojima po dobru pamtim NS "baby friendly' porodiliste gde je beba od pocetka sa mamom.
Posle mog prvog porodjaja, mama moje prijateljice, soc. ginekolog koja mi je papiroloski pratila trudnocu, zvala je porodiliste i preko svojih veza izdejstvovala da bebu odnesu te prve noci da bih se ja odmorila. Tada sam to smatrala za uslugu, ucinjenu iz najbolje namere ( sto i jeste nesumnjivo bila), ali se dobro secam da niti sam od uzbudjenja mogla da spavam, niti sam bila mirna sto beba nije uz mene. Tokom noci sam par puta ustajala da odem do wc-a i svaki put bih virila u susednu sobu gde su se bebice grejale. I svaki put bih se sve teze odvojila od nje. Kada su je ujutro odneli na pregled, bila sam kao otupela tih par sati dok je nisam konacno ugledala uz sebe. Od tada ostajanje tik uz bebu smatram najvaznijom stvari tokom boravka u porodilistu.