Čarobnjak iz Oza.Pročitano četiri puta...![]()
Čarobnjak iz Oza.Pročitano četiri puta...![]()
Pa ne znam dali se "Maja" može svrstati pod knjigu jer bilo ih je više...kao neke priče Maja kuharica, Maja ide u školu itd... ali sam ih obožavala
Maja je i meni bila super!
A najdraža mi je bila ona velika Najljepše bajke svijeta.
E, bas mi je doslo ko' naruceno. Zna li netko gdje se mogu naci one 4 Disnyeve knjige iz naseg djetinjstva? I ako ima izdavac medu nama, zasto ne bi doslo neko novo izdanje? Knjige su bile super (plava s bajkama, zelena sa zivotinjama, crvena s Indijancima mislim, a u zutoj su bili svicarski robinzoni?)!
Jagoda Truhelka "Zlatni danci", Erich Kaestner "Blizanke" i I.B.Mažuranić "Priče iz davnine"
P.S. Pišite brzo dok ne stigne metla strašne tete Lutonjice![]()
bijeli jelen
Potpisujem čokoladu Kaestner: Blizanke i od Astrid Lindgren : Pipi Duga Čarapa - milijardu i xxx puta
I upravo Luni čitam Pipi ( više da ja ponovo uživam nego što ju ona kuži)![]()
Čudnovate zgode šegrta Hlapića
Ja sam odrasla na Brlićki i Andersenu.
Moja baka je imala jednu staru knjigu na njemačkom tiskanu goticom i iz nje mi je čitala (prevodila) Andersena. Ta knjiga je još od njene omame (bake). Mislim da je još uvijek negdje na tavanu.
A što je s Vlakom u snijegu... bio je i filim snimljen, a tek Družba Pere Kvržice
priče iz davnine, andersenove bajke, 365 priča za laku noć, palčić, najljepše bajke svijeta, pa nekakva slikovnica o vatrogascima, kekec, hajdi...ima toga brdo...![]()
joj joj!P.S. Pišite brzo dok ne stigne metla strašne tete Lutonjice
leeloo mi se sama javila i zamolila da izbrišem neke njene topike jer nije bila pročitala pravila foruma.
ako nastavite pisati o tome koje knjige biste željele čitati svojoj djeci :hint hint: onda ćemo topik prebaciti na odgoj![]()
J.J.Zmaj"Čika Jova našoj deci" i Najljepše bajke svijeta
"Šegrt Hlapić"
"mo, djevojčica iz svemira"
sve od gardaša - "bakreni petar", "ljubičasti planet" ,...
"čipolino"
Luka Paljetak: Miševi i mačke naglavačke (zakon!, imam ju još uvijek, čitat ću je svojem Grgulici)
Vuk Samotnjak, Blizanke, Koko i duhovi.
Bila je jedna o klincu koji je bolestan ali može se duhom odvojiti od svog tijela i onda prati šta se događa sa njegovim prijateljima, ali se nikako ne mogu sjetiti kako se zvala.
zakon knjiga, zlatko krilić "zabranjena vrata"Bila je jedna o klincu koji je bolestan ali može se duhom odvojiti od svog tijela i onda prati šta se događa sa njegovim prijateljima, ali se nikako ne mogu sjetiti kako se zvala.
Anto Gardaš: Ljubičasti planet
sve iz biblioteke vjeverica!
a favoriti su mi bile bajke.
vec ste navele i puno mojih najdrazih knjiga. zato cu samo nadodati:
barrie: petar pan
alcott: male zene
Sve "Maja" knjige. Naravno da sam kupila svojoj Maji čim su se pojavile u novom izdanju :D
Junaci Pavlove ulice,
Koko i duhovi, Koko u Parizu...
Daleko najdraža knjiga mi je Bambi..oda idu Priče iz davnine, sve andersenove bajke itd..
Pustolovine Toma Soyera inace bila sam ovisnik o knjigama Marka Twena
1. Blizanke
2. Cijeli Kusan
3. Adrian Mole - prve dvije
1. Pipi duga čarapa
2. Blizanke
3. Vlak u snijegu
1. Ona plava knjiga iz kompleta od 4 knjige Walta Disneya
2. Vlak u snijegu
3. Orlovi rano lete
4. Junaci Pavlove ulice
5. Koko u Parizu
Joj daaaa! Zna li netko moze li se taj komplet jos uvijek negdje nabaviti?Mamaitata prvotno napisa
Iz tog kompleta imam samo narančastu i htjela bih nabaviti ostale.
Obožavala sam Maju i sada sam kupila sve koje sam našla, Katja se jako sviđaju, pogotovo Maja na kampiranju.
Voljela sam i još uvijek volim tu i tamo pročitati Zvižduk s Bukovca, Državni neprijatelj br.1, Djevojčicu iz svemira...
Ja sam se lozila na knjige 'za djecake'. Htjela sam biti istrazivac, otkrivati nove svijetove. Kod bake sam sa tavana skinula neku staru knjigu o nekakvim Belgijancima koji su zivjeli u Kongu sa Pigmejima pa su unutra stajale price i crtezi.
A poslije sam najvise puta procitala J. Verna i Toma Soyera i Hucklberija. :kez:
U depri periodima sam citala onu neku rusku sa curicom sto je mama ostavi pa je usvoje neka vjestica i njen dobri muz pa ona ide u skolu i sta ja znam...
Aha, Hajdi! Ta se nadovezuje na gornje 'djecacke'. Nikad mi nije bilo dovoljno smucanja po sumi i planini.
A bas sam voljela i knjige iz nekakve kolekcije mitova i legendi sa svih dijelova svijeta. Odmah su mi se svidjeli Maje i Azteci.
Egmont je izdavač za Disney u Hrvatskoj, no te knjige im nisu izašle. Evo s obzirom da radimo s njima mogu se raspitati!Mamaitata prvotno napisa
Najljepše bajke svijeta, pa onda Ljubav ili smrt, Uzbuna na zelenom vrhu, Zvižduk s Bukovca...
He, he... sva sreca da zivis tu gdje zivis...Lilly prvotno napisa
dille prvotno napisa
Da, jesi vidjela ti to?! :haha:
A ne smijem ni pomisliti da su posjekli svu sumu po kojoj sam se prije smucala i postavili mine po planini.
Daj, molim te! Bas ih htjela nabaviti! Moji su ih posudili nekome kad sam malo narasla i knjige su se izgubile...LeaB prvotno napisa
Nisam sigurna o kojem razdoblju djetinjstva pisemo...
Ne mogu ne spomenuti iz biblioteke Jelen
"Najljepse price klasicne starine" G. Zweig
"Price iz Shakepearea" C. a. M. Lamb
"Svemirska nevjesta" ??
Iz Vjeverice sam voljela kad mi je mama citala pjesme od G. Viteza...
"Najljepse price klasicne starine" G. Zweig
:D
Jooj, sva sam se naježila na ovaj topic... kako mi se bude uspomene
Evo koje su meni prve pale na pamet:
- Koko u Parizu
- Blizanke
- Mali princ
- Tonček i Točkica
- Zbirka grčkih mitova, I, II i III dio
- Skandinavski mitovi "Prsten Nibelunga" i Germanski mitovi, ne sjećam se kako se zvala knjiga
I ja sam zainteresirana... imala sam nekad sve te knjige, ali su se totalno raskupusale i raspale, i ne znam više gdje su.passek prvotno napisa
Inače, i ja sam bila fan biblioteke Vjeverica, pa sad ne mogu izdvojiti neku posebnu knjigu, ali u predškolskoj dobi sam jako voljela priče Ele Peroci ("Djeco, laku noć"). Kasnije, Kušan, Hitrec, itd, itd, zapravo lakše bi mi bilo nabrojati knjige koje mi nisu bile drage (manje ih ima).
Pirgo, Šegrt Hlapić, Orlovi rano lete, Adam Vučjak, 20 000 milja pod morem...
sve ove koje ste vi nabrojale i još Čarobno samarče, Drejček i tri Marsovca...
a te Disneyeve, plava, narančasta, crvena i zelena... ja imam negdje... na ćirilici...
mali princ, pjesme od grigora viteza, pirgo, najljepše priče klasične starine(jedan od razloga zašto sam završila povijest), grčki mitovi i legende(kasnije sam se bacila na ostatak svijeta), hlapić, pjesma sadako hoće živjeti, 20000 milja pod morem........
malo kasnije (5. razred)- Karl May: Winnettou i kompanija, pa Zane Grey i onda sam otkrila Zagorku...
ježeva kućica
po šumi širom
bez staze puta
ježurka ježić
povazdan luta...![]()
Josipova_mama prvotno napisa
Ježurku i ja obožavam!
Inače Heidi, Priče iz davnina, Besa
tinkie winkie prvotno napisa
Je, zato sam i pitala "koje razdoblje djetinjstva". Negdje u 4. razredu su mi starci kupili prve knjige od Zagorke (totalna zaraza
) i tata mi je poceo davati SF ("Zivotinjsku farmu" sam otprile tad procitala kao basnu...).
No, zapravo pitanje je bilo "najdraza knjigica". Od kracih knjiga ne mogu a da se sa sjetom ne sjetim "Potjeha" (to lijepo izdanje postoji i danas),
"Pale sam na svijetu" i "Jezurke Jezica"