Lazes Melita
Lazes Melita
joj i ja sam ih dobila na ćiriliciapricot prvotno napisa
![]()
![]()
A ono što smatram da mi je obilježilo djetinjstvo, definiralo smisao za humor i uvelo me u knjigu je Branko Ćopić
Petar Pan je super! Malo tužna kad Wendy odraste a Petar ne kuži zašto joj je haljina mala i ne može letjeti.
Junaci Pavlove ulice je taaako tužna da sam uvijek plakala i opet čitala... e jesam mazohist!
Hlapića sam mogla čitati samo do dijela gdje su ga prevarili da zakopa zlatnike i da će mu izrast novi, onda sam malo plakala i obavezno pročitala sam kraj da se utješim.
I bila je jedna knjiga Zlatokosa djevojka, ukrajinske narodne bajke (mislim iz paketa Djeda Mraza). E ta je super, uvijek je happy end pa nisam morala plakati :D
Petar Pan je super, malo je tužno kad Wendy odraste, a Petar ne kuži zašto joj je haljina mala i ne može više letjeti.
Junaci Pavlove ulice je taaako tužna da sam uvijek plakala na kraju.
A Hlapića sam mogla čitati samo do dijela kad ga prevare da zakopa zlatnike pa će mu izrasti novi. Onda sam hitno okretala na sam kkraj da se utješim.
Bila je jedna knjiga Zlatokosa djevojka, ukrajinske narodne bajke. E ta je super, uvijek je happy end pa nije bilo plakanja :D
i ja sam ih imala na ćiriliciapricot prvotno napisa
Međutim kad dođemo do toga šta mi je obilježilo djetinjstvo pa mogu slobodno reći i definiralo mene i moj smosao za humor-Branko Ćopić
i ja sam ih imala na ćiriliciapricot prvotno napisa
Međutim kad dođemo do toga šta mi je obilježilo djetinjstvo pa mogu slobodno reći i definiralo mene i moj smosao za humor-Branko Ćopić
Ja sam lani cijeli Zagreb pretražila za one 4 Disneyeve knjige i nažalost nema novog izdanja,ali sam ih kupila u antikvarijatu u prolazu kraj hotela Dubrovnik u odličnom izdanju,kao da ih nitko nije niti prelistao (za razliku od mojih u Dubrovniku koje se raspadaju od korištenja).Nisu ih imali ali mi je žena rekla da ostavim broj telefona da ih često imaju i uistinu nazvala me nakon dva dana,a cijena nekih 100 kuna ne skuplje.
... sve o životinjama (Crvena braća, Nomadi sa sjevera, Bambi))))) i razne druge kojih se ne mogu ni sjetiti, ali sam ih gutala
... sve o Indijancima
... sve o dalekim zemljama - ja sam mali avanturist u duši i oduvijek su me zanimale daleke i neistražene zemlje
Ipak, najviše sam puta pročitala Bambija, i još uvijek imam njegov poster (sad imam izgovor da sam ga čuvala za Unu
[/u]
Segrt Hlapic,
pa zatim serijal o Koku,
pa pred kraj osnovne Mali princ.
jeste vi imale razne price na singlicama pa ih slusale na gramofonu?
bas mi je zao sto tog vise nemam![]()
imale smo razne baltazare, lazes melita.... a ne mogu se sjetiti koja mi je bila najdraza ali se sjecam zasto mi je bila najdraza singlica - bila je prozirno roza
![]()
Segrt Hlapic kao knjiga
Jezeva kucica kao slikovnica
+ naravno bajke
ja sam u emezzeti (mercatone) vidjela te price na CD-ima - ima razlicitih izdavaca ali ja se tocno sjecam kako su Vuk i 7 kozlica izgledali i to je to!ivarica prvotno napisa
imamo ih mi na CDu, ali zao mi je sto nemam vise tih singlica![]()
Aiiiiiiiiiii i meni ovo budi sjećanja...da vidimo onako redom koji mi pada na pamet ...
Djeca kapetana Granta, Pirgo, Bambijeva djeca, komplet Priče iz davnine, Tonček i Točkica...
Jooj, sad sam se sjetila da su mi jednog Božića došli mama i tata (inače, odgajali su me baka i deda) i donijeli mi Vuka samotnjaka i Jelenka...dok su se oni cijeli dan raspakiravali i napričali s bakom i dedom ja sam obje knjige pročitala, a trebale su mi po mamminoj ideji trajati cijele praznike![]()
kako me podjestiiiiChiarra prvotno napisa
Redovno sam pratila seriju (jel ono bi serija) na TV-u.
Sjecam se da sam obozavala one Bajke u slici kojih ima 12 komada. Sve sam to nekad razdjelila djecici, jer sam u to vrijeme kontala da nikad necu imat svoje djece :shock: A sad bih ih tako voljela citat svojoj Editi.
![]()
Heidi, Orlovi rano lete (i sve ostale "partizanske")...
Lektire: Klesar Tadija Tegoba, Nosac Samuel, Modri prozori... Bijelog ocnjaka nikad nisam voljela. Ne znam zasto? mozda da je sad procitam![]()
Pubertetsko doba: Mi djeca s kolodvora ZOO, Strah od letenja (Ericka J.)![]()
Bukovski
![]()
![]()
![]()
E, da.. Da nije neko citao "Harun i more prica"- Salman Ruzdi.
Kontala sam je kupiti Editi za drugi rodjendan, ali citajuci djelove knjige skontala sam da je napisana za malo vecu djecu.
Puno toga što su cure već napisale, ali pamtim da sam Na leđima delfina (Slavko Kolar, mislim) čitala s baterijom u ruci pod pokrivačem, jer su me starci tjerali spavat, a ja ju nisam mogla ispustit iz ruke.
Također, Šuma Striborova, to sad čitam svojoj kćeri.
Da vas pitam curke, ja silno volim I.B. Mažuranić i ne mogu dočekati dan da krenem čitati Leoni te divne bajke, ali to je tako arhaičan jezik, kad otprilike dijete razvije vokabular dovoljno da uopće može shvatiti kaj čitam :čoh, čoh po glavi:
mame u dijaspori ce znati za moje omiljene knjige, gutala sam ih kao klinka i kad bih nasla autora koji mi se svidja bih pocistila police u knjiznici i sve redom procitala:
sve od Beverly Cleary - knjige o curici Ramona Quimby
sve o dijecaku Fudge (nemogu se sijetit ime autorice)
sve od Scott O'Dell (posebice knjiga Island of the Blue Dolphins)
sve od Jean Craighead George, posebice My Side of the Mountain i one 2 knjige o jednoj Eskimi u Aljasci (July of the Wolves + jos jedna knjiga)
ima ih jos, ove sam se prve sijetila![]()
sad sam tek krenula! Kako sam samo mogla zaboraviti spomenuti Harriet the Spy! Obozavala sam ju, i zbog njenih prica sam htjela jesti sendvice od rajcica i majoneze![]()
A sjeća se netko romana Hane Ožogovske? (Tajna zelenog pečata, Malo sutra, Djevojčica i dječak...) Meni su bili zakon, tako nekako s 11 godina.
kloklo, i meni su Vuk samotnjak i Jelenko bili super knjige. Toliko da sam prije 6 godina kao odrasla gledala reprizu Jelenka svake nedjelje u 10.30 prijepodne.
A I.Brlić Mažuranić nisam mogla smisliti, te su mi bajke i dan-danas previše morbidne (općenito ne volim baš bajke). A i jezik je težak, arhaičan, iako znam da to ima svoju vrijednost.
Meni je to taman za moj uzrast :Dsnorki prvotno napisa
MamaAna prvotno napisa
Knjigu Najljepse bajke svijeta imam jos danas i cuvam je za moje klince.
kao manja isto mi je broj jedan bila Maja, a kasnije
William Saroyan, Mama volim te i Tata ti si lud
Krlić Čudnovata Istina (to mi je i danas možda najdraža knjiga)
Nisam sigurna je li netko spomenuo "Malog princa". To mi je i danas najdraža knjiga i upravo smo je Sonja i ja počele čitati. Mislila sam je da je premalena za nju ali je s 5 godina zaista oduševljena. Za Malog princa nikad nisi niti premlad niti prestar.
I GALEB YONATAN LINGVINSTON. moji su oduševljeni tom knjigom kao i ja.
Prva najdraža: Ježeva kučica - s tri godine znala cijelu na pamet.![]()
kućica![]()
Ma da, Ježeva kućica!!!! :D Mnoge su mi knjige ostale u sjećanju.
Ali posebno mi je nekako u srcu knjiga sa pričama "Patuljak vam priča". I dan danas mi se čini kao da je u toj knjizi bila neka čarolija.
Eh...kako je mašta tada bila kao nešto stvarno...![]()
joj dobro ste me sitile za disney-ev serijal...obozavala san ga
inace, ima toga stvarno puuno (obozavala san citat) a evo ovako iz prve-heidi, bambi, serijal o koku, pet prijatelja....
nabrojale ste jako puno prekrasnih knjiga ali eto meni su u glavi najviše ostale ove: ribar palunko
mali princ
baš čelik
i bila je jedna s pjesmama čini mi se žuna na telefonu