Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: poklon za krstitke-ako ne zlatnina,što onda?

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno poklon za krstitke-ako ne zlatnina,što onda?

Krstit ćemo našu malenu idući vikend i pita me kuma što da joj kupi, da je njoj ta zlatnina onak ,tko zna hoće li se svidjet malenoj za 20 god,hoće li bviti po njenom ukusu..i tako ja se mislim pa fakat je u pravu .

MM nikad nije ni vidio onaj zlatni lančić koji je dobio za krštenje a kamoli ga stavio na svoj vrat (privjesak lane mo'š mislit što bi ga nosio).

E sad tako ja i kuma razmišljamo da nam kupi nešto praktično što treba djetetu sad ili uskoro a ne za 15 god.: pala nam na pamet hranilica i uz to neku dječju Bibliju.

Jel ima netko s iskustvom neku ideju što je korisno za dijete (meni jedino padaju na pamet putni kreevtić i vrtić) a da je malo veći (vrijedniji) poklon?

hitno mi treba info.

Jel glupo reći starcima umjesto lančića da radije daju novce i mi kupimo što joj treba? (to je predložila moja mama)

Hvala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam - krštenje je za cijeli život, hranilica za prvu godinu...
    kod nas je običaj darovati medaljon, koji se ne nosi oko vrata, ali je uspomena na taj dan i više je simboličan negoli vrijedan i knjigu, koja ne mora čak niti biti bilblija, može biti i 1000 bajki.
    I ti pokloni mi uopće ne trebaju biti vrijedni već simbolični, odnosno vrijednui emocijama. Tako da ne razumijem te velike poklone niti novce...
    Ono što je lijepo da kuma primjercie kupi je svijeću, koja ostane kao uspomena na tu svjetlost koju dijete prima ili oblekicu - ali sve to ostaje na razini simbolike, primanja u jednu veliku obitelj.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

eto jedan mali primjer:
    Mi smo svog krstili nedavno...nismo od nikog tražili ništa..
    od kumova je dobio odjelce za krstitke,sviječu..zlatni lančic.kompletič za jesen ,gačice,igrečku...kolača a goste i tortu..
    od ostalih je dobio narukvice.puuuno robice,(što nama roditeljima puno znači) dvije guralice autić.novce...i od tete je dobio zlatnik...koji sad puno vrijedi a kamoli za kojih 18 god...
    nisamo materjalisti i ne gledamo na poklone..nama je najvažnije da smo ga krstili i da imamo kumove,i da su nam oni u svakom trenutku prvi na popisu...
    ja imam svoju kumu sa kojom se nisam čula 21god..a to neželim da i moj sin tako ima..želim da danas sutra može na njih računat,otiči k njima i da mu oni budu kao mi roditelji.....a izabrali smo stvarno dobre ljudeza kumove....

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pročitaj...možda ti nešto padne na pamet
    Poklon za krstitke malom kumiću!! POMOĆ!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja nisam tip od velikih poklona i iskreno mi se smuči kad mi se netko pojavi sa skupim poklonom i očekuje "povrat" kad za to dođe vrijeme.

Meni je super djetetu otvoriti štednju s nekom početnom svotom - recimo 100 kn.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sve ti i zavisi od toga u kojoj si sredini , svaki kraj ima neke svoje običaje... ali ako nešto želiš npr. ti si rekla da ti je praktičnija lova onda to i reci ako misliš da se osoba neće naljutiti, ili uvrijediti.

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam za jedno krštenje kupila srebrni okvir za slike u koji se ugravira ime djeteta. ostaje kao lijepa uspomena

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja sam svom kumčetu kupila malu koraljnu narukvicu kod Križeka, moće ju nositi sada (ima godinu dana), a može se povećavati po potrebi.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

moje dijete je od kumova dobilo stambenu štednju
    to je bila njihova ideja, nama se svidjelo, jedino su oni bili htjeli običnu štednju a mi smo predložili stambenu, s koje roditelji ne mogu dignuti novce kad ima padne na pamet ( ) i na koju se dobivaju državni poticaji
    uz to je dobio košaru sa svakvim sitnicama, Biblijom za malene i zlatnim križem za uspomenu

a krstili smo ga u najjednostvnijem plavom kombinezončiću, bez onih velova i jastuka, tako da sam ih oslobodila obveze kupovanja istih

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

puntica, hvala na linku, odličan je, mislim da ćemo se definitivno odlučit za nešto praktično tipa hranilice a starcima reći za lovu jer ideja štednje za dijete mi se sviđa.

Netko gore je spomenuo matreijalizam, a šta ja trebam reći kumi nemoj kupovat niš osim sitnice, žena bi se naljutila jer nisu takvi običaji.

Hvala svima na prijedlozima.
    Skupljanje zlatnine na kojoj će se skupljat prašina mi je stvarno ideja a ono :shock:

Lijepa uspomena će bit i krsna košuljica i dječja Biblija :D :D :D

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi imamo veliki krug obitelji i prijatelja... za krstenje je dobila mislim 20 ili 25 komada zlatnine... uglavnom krizici i privjesci, 2 koraljne narukvice, jedna velika zlatna, od kumova ogrlicu i rincice...
    Mi smo ostali malo :shock: jer em nismo nista ocekivali em onda nismo znali sto bi sad trebali s tim svim...
    Prosla je godina i pol i jos uvijek ne znam sto s tim... iskreno... nisam bas za zlatninu

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lili75 moj maleni je od svoje kume za krstenje dobio robicu (hlacice, kosulju i dzemper iz Jacadija - vrlo lijepo, obukla sam mu jos par puta), ona je kupila svijecu i krsnu kosuljicu i narucila tortu, buduci da smo isli na rucak poslije krstenja, a poklonila mu je i moderni krizic od bijelog zlata. Kupila mu je jos i vrtic (htjela je neki veci prakticni poklon, a za to smo rekli da nam treba).
    Inace, od vecine rodbine dobili smo novce, pa smo odlucili otvoriti mu stambenu stednju.
    Super ideja mi je i poklon koji je moj M. dobio od moje krsne kume kad nam je dosla u posjetu - poklonila mu je predivnu srebrnu zlicu za bebe s ugraviranim njegovim imenom.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je zlatnina bezveze :/ nit ja svoju nosim (dapace, uopce previse ne volim nakit a ponajmanje zuto zlato)..nasa curka je isto dobila dosta zlata za krstitke, pospremili smo u kutiju za cuvanje i nadam se da ce nositi..

ja osobno da sam kuma bi platila jednoj fotografkinji koja je nama slikala krstitke da napravi album..album je prekrasan i sigurna sam da ce jednog dana nasoj bebici biti drago sto ima svoje slike..nekako uvijek kad netko dodje kod moje mame ona vadi moje fotke, mi vadimo fotke nase bebice..to se cuva i svaki put uzivamo kad vidimo te trenutke..s tim da nas je ona slikala 2,3 sata prije krstitki doma s njom i kumu..ma super..ja kad sam bila kuma sam jednoj bebi poklonila fotic i album jer roditelji nisu imali fotic, drugima autosjedalicu, trecima novce i kompletic za obuci..sad mi je zao sto nisam svima troje ovaj prekrasan album, bas ostane za cijeli zivot..

medjutim, opet, svatko ima svoj ukus..nekom su fotke posve nepotrebna stvar a ja ih osobno volim..

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja sam svojoj kumici kupila Svilanin privjesak anđela-za uspomenu, knjigu Blagoslovi-simbolike radi i neku edukativnu igračku šta svašta radi.

idem na jedno krštenje di sve imaju za bebu-uzeli smo sliku anđela od drugog autora i privjesak srebrni kormilo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da, zaboravila sam da smo kao kumovi kupovali i svijecu koju smo dali ukrasici kod cvjecarke i buketic za mamu..to su roditelji posusili u cuvaju u kutiji za svijecu

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

slažem se da za krštenje treba biti nekakav simboličan poklon. ako će se i izdvojiti veća količina novaca za njega, nekako mi se primjerenijim čini knjiga ili nakit od hranilice :/ takve stvari su mi za bebino rođenje kad se roditeljima pomaže da opreme bebu. Mi smo od kuma dobili dukat, kćeri od kumova smo dali naušnice (s nakitom takve vrste za curice se ne može pogriješiti).

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mrvna, ne kužim zašto bi primjereniji bio nakit koje će stajat negdje u ladici nego hranilica, vrtić ili bilo što što će bit korisno,a za uspomenu ionako će imat i krsnu košuljicu, i svijeću i dječju Bibliju.

Ne znam skoro nikog tko je ikad stavio na sebe nakit koji je dobio pri krštenju, so tko voli nek izvoli, svatko zna najbolej za sebe. Moram priznat da se užasavam ideje da dobije 5-6 lančića.

Enya22, super mi je kako je to bilo kod tebe.

Naša kuma se definitvno odlučila za (uz konzultacije s nama): štednju+hranilica+Biblija za djecu i napravit će čokoladnu tortu mljac

a mi ćemo nadopunit štednju s novcima koje će nam dat starci.

Hvaal svima na savjetima.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa
    Mrvna, ne kužim zašto bi primjereniji bio nakit koje će stajat negdje u ladici nego hranilica, vrtić ili bilo što što će bit korisno,a za uspomenu ionako će imat i krsnu košuljicu, i svijeću i dječju Bibliju.

Ne znam skoro nikog tko je ikad stavio na sebe nakit koji je dobio pri krštenju, so tko voli nek izvoli, svatko zna najbolej za sebe. Moram priznat da se užasavam ideje da dobije 5-6 lančića.
    Gle, to ovisi o ukusima onoga tko poklanja.... Ovakve stvari su mi, kao što sam već rekla, nešto što većina dobije u babinje. Meni osobno se za ovu priliku primjerenijim čini nakit jer mi inače sve pomalo vuče na krizmanje koje je izgubilo smisao i postalo nešto što se radi što veće kako bi se što više zaradilo/dobilo. No hard feelings, svatko ima svoje viđenje stvari, važno da ste se vi dogovorili i da ste zadovoljni

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

kod nas je običaj zlatan dukat, pa ko koliki može platiti

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj nevenera prvotno napisa
    ja sam za jedno krštenje kupila srebrni okvir za slike u koji se ugravira ime djeteta. ostaje kao lijepa uspomena
    gdje i koliko?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iskreno, kod nas nitko ne pita što vam treba za poklon kad se dijete krsti, to se pita samo kada se ide u babinje, a za krstitke se uvijek kupuje nešto za uspomenu, mi smo za svoje dečke od kumova dobili zlatni lančić sa križićem i on će ih uvijek podsjećati na krsne kumove, bez obzira nosili ih oko vrata ili ne.

Moja mama im je poklonila zlatnike, svakom svoj (to i ja kupujem kada sam krsna kuma), a moj brat je bio najoriginalniji, za poklon je kupio sliku od Voje Radoičića, sada im visi iznad krevetića i uveseljava sve nas, a kada jednog dana odsele od nas (šmrc!) ponijeti će je sa sobom.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam nikom kuma, i rijetko idem na krstitke. tj. idem samo tamo gdje osjećam da doista pripadam, a ne gdje spadam u "broj pozvanih".

na zadnje krstitke sam odnesla kutijicu . unutra je bio mali anđelek i 50€. anđelek za uspomenu, novfčeki na štednju ili za nešto što će zatrebati. kuća nije zatrpana, a dijete dobije ono što se uklapa u njihov način života.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    za poklon je kupio sliku od Voje Radoičića, sada im visi iznad krevetića i uveseljava sve nas, a kada jednog dana odsele od nas (šmrc!) ponijeti će je sa sobom.
    Super! I moj sin je za krstenje dobio sliku od V. Radoicica od mojih roditelja. Bas je vesela i prikladna za djecju sobu!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puno je bilo topika na ovu temu, a o ukusima nema smisla puno raspravljati.

S obzirom da mi se cini da je Lili75 dobila odgovor na svoje pitanje, zakljucat cu topik.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •