Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Evo mog kucno-bolnickog poroda :))

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Evo mog kucno-bolnickog poroda :))

evo moje price:
    Ovako, kao prvorotkinja bilo me strah svega sto se tice poroda, i jos mi bude gore kad cujem rijec bolnica i doktori, tako da sam pocela razmisljati o drukcijim varijantama, osim bolnickog poroda. Na pocetku smo razmisljali o porodu van zagreba, mozda u varazdin, pa onda porod u grazu, pa onda ipak sam dosla do ideje kucnog poroda, nakon sto sam puno toga procitala o tome, i mislila sam mogu ja to )
    I naravno moj muz se slagao sa mnom u svemu, i rekao je kako ce uvijek biti uz mene, bez obzira na to sta budem odlucila
    Pocele pripreme, kupili potrebnu opremu,cak sam i bazen kupila, koji sam mislila upotrebiti za olaksavanje bolova...
    Uglavnom, moj termin je bio 12.9. a mi dosli u zagreb 12.8. smjestili se, i taman kad smo sve sredili, skroz sam se opustila, mm i ja smo izlazili svaku vecer, setali po sumi, u mirnom kvartu, bilo je prekrasno i vrlo opustajuce..
    25.8. sam pocela dobivat lagane bolove u krizima, mislila sam da je to normalno posto je 9 mjesec trudnoce, pa sam cesto koristila pilates loptu i koristila polozaj na koljena da mi olaksa teret..kad sam se ujutro probudila, isla na wc i nasla sukrvicu, pa sam se pocela pitati sta bi to moglo biti????sluzavi cep??? neeeeee, ma nije to, sigurno
    vratila se u krevet, muz jos spava, pa je lagano otvorio oci i pitao me dali je sve u redu, pa sam mu mirno rekla sta sam nasla, i krenuli na pregled u vinogradskoj, na pregledu doktorica rekla da ne mora znacit ako je otpao cep da je porod krenuo te da to moze trajati i 10 dana do poroda, a na vaginalni pregled se ustanovilo da vec imam lagane "trudice" i da se vodenjak napinje, 3 cm otvorena :shock: ..
    mm i ja se vratili doma, mene uhvatila ona faza ciscenja i spremanja, nemam pojma zasto ..pa smo ja i muz odspavali jedno 3 sata ,jer su se bolovi smirili, pa me opet probudili lagani bolovi..spremali smo jelo, rucali, dobro sam se najela, i jos sam desert uspila gurnut negdi ..kad je vec bila vecer, mislila sam da je vrijeme da pocnem mjeriti vrijeme izmedu tih "trudica" i ispostavilo se da trudic traje oko 45 sec, svakih 5-6 min. a ja sam sebi ponavljala da jos sigurno nije vrijeme, jer ako je to to, onda bi uzasno bolilo..mm i ja opet se odlucili izaci u setnjicu, pa smo setali po kvartu, bilo je mirno i brali smokve i breskve , bile su najslade koje sam ikada probala u zivotu, i kad bi mi dosao trud, uhvatila bi se za muza i stisnula mu ruku jako, sta mi je olaksalo puno, i kad bi prosao trud, nastavili bi pricati normalno kao da nista nije bilo..trudovi su sad dosli na svakih 3 minuta, pa smo se vratili doma, i zamolila muza da mi napuni bazen, medutim bazen je bio tako velik i dok bi ga on napunio, mislila sam da bi bilo vec prekasno, tako da sam odlucila na drugu varijantu opustanja, ispod tusa.
    Kad sam stala ispod tusa i pustila toplu vodu, mislila sam da ce mi popustiti, ali je vraga, bol se pojacala, pa sam izasla iz kupaone, i kad bi mi dosao trud stavila bi ruke na ves susilici, i tresla bi bokovima kao da plesem neku divlju varijantu trbusnog plesa " mm komentirao to kasnije nakon poroda, kako mu bilo smijesno i lijepo "
    uglavnom, u tom trenutku sam pocela ponavljati samo 2 rijeci a to su bile "rodiliste, epiduralna" , ja sve zagrijana za prirodni kucni porod, znala kakva sam "nepopravljiva kako me moja ginekologica opisala" i spremila torbu za rodiliste ranije prije tjedan dana ..
    muz se presvukao, bilo je pol 12, krenuli prema svetom duhu kako sam mu naredila , sva sreca cesta bila prazna, ali moj dragi muz je bas tad odlucio eksperimentirati s putevima, pa je skrenuo prije ono skretanje, i zavrsili smo negdje skrooooz drugdje, a ja mislim kog vraga si sad odlucio isprobavat puteve, ali nekako sam se uspijela suzdrzati i koncentrirala na trudove..
    stigli na SD, isli na ambulantu, nije bilo nikoga, muz pitao na porti,rekli da idemo gore do radaone. a ja proradila 4 truda dom smo stigli gore..
    Pozvonili, otvorila na jedna sestra, lijepa sa kovrcavom kosom,koja me primila, a muz ostao van sav nervozan. stavila me na ctg, bila tamo nekih 20 min,pregledala me, 4 cm otvorena, a ja mislim sebi to ce potrajati sigurno do jutra, pa sam je sva jadna pitala "jel mogu dobiti epiduralnu" pa mi je odgovorila "nazalost anesteziolog nije tu preko noci" a ja skoro pa se onesvijestila na pomisli da cu morati kroz te bolove zivaaaa bez droge, primalja mi piknula venski put, dala spavacicu, i malo obrijala, pa me uhvatila za ruke i rekla idemo u boks :? a ja mislim sebi "odmah??? :? " pa zar ne moramo drugu rutinu obaviti u predradaonu??"..krenuli u radaoni, bila prazna, ekipa doktora i sestre kao da su cekali mene da dodem :D ..legla na porodajni stol, prikopcali ctg, i dosao doktor kojem nisam vidila lice, i pitao dali mogu prokinuti vodenjak? a ja odgovorim "ne ne nemojte" " pa nece vam nista biti, samo cemo ubrzati malo, da se ne mucite" a ja" dobro, ma ne ne nemojte, ajme meni dobro ajde" pa su krenuli uzasni trudovi, koji su izdrzivi ali uuuuuzasniiii, pa sam odlucila da cu sjesti, a meni primalja kaze da moram leci, da mogu pratiti bebino stanje, a ja kazem "ne ne , meni je tako dobro,lakse mi je" pa se ustanovilo da se moze i o tom polozaju pratiti beba :D , a ja cak pocela razmisljat kako cu se popeti na krevet i kleknut , sta sve zeni pada na pamet .. usta su mi bila tako suha, pa sam zamolila primalju da mi da casu vode, i bila je jako ljubazna, nikad je necu zaboraviti, i donesla mi casu vode, i popila sam je, i tako mi je bilo lakse.. onda odjednom sam samo imala osjecaj da moram tiskati, i zvala sam da mi donesu muza, a doktor mi veli "gospodu muz vam se ne stigne ni obuci sad, gotovo je" a ja stenjem i vristim, "ah di su ti tecajevi za disanje???" pa ja uopce nisam disala pravilno, bilo mi je lakse vristati,"kasnije, cure u sobi rekli su mi da je jucer jedna otpjevala operu dok je radala i da su se bebe probudile", muz otisao do auta po moje stvari, i kad me cuo kako sam pocela zavijati, dotrcao do rodilista i primalje ga brzo obukle, i kad je dosao pocela sam tiskati, i 3 puta sam tiskala i moj mali je bio vani,,osjecaj tiskanja je bio najbolji osjecaj tijekom cijelog poroda, imala sam osjecaj da sam tako jaka, i kad je moj mali izasao ispred mene, vidila ga kako je maaali, sicusan i plavi, sva sam se raznijezila i pocela govoriti "ajme moj mali juju, vidite ga kako je prekrasan, moj juju, dajte mi ga, dajte mi ga, tako je lijep, prekrasan je" pa su mi rekle primalje da ce mi ga dati samo da ga izvazu i obrisu, i odmah mi ga dale na prsa, i odmah je poceo cicati "nadareni decko "..rodila sam doslovce u 15 min. dosla sam u rodiliste u 12.30 usla u radaoni u 1.10 i rodila u 1.30 tocno..doktori su bili super i diskretni, uglavnom su primalje bile sa mnom, a kad sam rodila, svi su nestali nekamo, i ostali ja, mm i nas bebac sve do oko 4 a.m., proveli smo prekrasnih 3 sata skupa, s nasim malim deckicem, ma bilo je super, najljepse iskustvo u nasem zivotu..
    rodio se moj mali juju 3.040 kg, 48 cm..
    to iskustvo me ispunilo i prolijepsalo nas zivot, sad se polako jos privikavamo na zivot s nasem malenim, koji je jako razigran , nadam se da vam prica svidijela,, i ako nisam htjela detaljno opisati sve dogadaje da ne budem dosadna , hvala ekipi iz svetog duha, znam samo ime doktora koji me porodio "Oliver Vasilj"..najljepsa hvala svima

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

prekrasno!!!

čestitam od srca i roditeljima i malome juju

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

prelijepo
    čestitam!! :D

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

čestitam ,baš lijep porod

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Bravo za Jujua

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cestitam

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pusa malom šefu, te čestitke roditeljima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

divno! iskrene cestitke!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

čestitke!

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

čestitam na malonom juju... :D :D :D :D

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dobrodošao, mali Juju :D

Super ti je prošao porod!

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čestitam na malom juju-ju i prekrasnom porodu

sretno novoj obitelji

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

super priča, čestitam cijeloj maloj obitelji!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •