Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Što jedu vaši đaci koji nemaju obroke u školi?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Što jedu vaši đaci koji nemaju obroke u školi?

Zanima me prvenstveno na one od 5. o.š. do 4. s.š.
    Dakle, ne jedu u školi, nego ručaju doma...
    Ako imaju 6 i više sati, moraju nešto između pojesti.
    Kako to rješavate? Dajete novac i ne kontrolirate? Spremate im svaki dan sendvič i sokić? Pohanu piletinu i termosicu ?
    Pustite da se izgladne pa jedu doma ručak ili večeru?
    Meni je to ozbiljna dilema jer mi je već nakon dva tjedna škole ponestalo ideja, a i one koje sam isporobala su katastrofa: peciva, naresci...
    A malo je prebuckast... tak da mi je to bitna stavka.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj je 3.r ali uvijek mu za marendu stavim bocu vode i slance ili kroasan. jedno vrijeme sam popustila pod pritiskom da mu dam lovu jer tako svi rade ali kad sam vidila da kupuje coca colu i ništa za jesti, odustala sam.

meni su moji u srednjoj davali novce za marendu pa sam kupovala cigarete i taman bi mi ostalo za jednu kavu tijekom prvog i drugog sata, tako da ti je možda pametnije dvatai nekakav sendvič ili nešto

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad bi htjeli sendvič... :?

u osnovnoj smo imali riješenu prehranu... u srednjoj je to počelo kao neka kupovina peciva, a na kraju je završilo s kavom ...

ono što sam gurnula u torbu - obično je završilo kao "neko mi je brljao po torbi", ili "xy je vidio da mi je to u torbi.." - pa sam odustala od hranjenja tuđe djece...

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš to i mene muči jer mi je sin srednjoškolac, po 7 sti u školi, a jede puuuuno (na 1,85m si to može i priuštiti).
    Zašto SŠ nemaju organiziranu prehranu

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kako kada - obično uzme neko voće - banana, jabuka, i/ili malo suhog voća, ponekad (rijetko) malu mini Dorina čoksa uz naravno voće, ili od onog crnog kruha napravim sendvič sa sirom ili pureća šunka dimljena..... kombiniram svašta jer školski meni - krafne, hrenovke, cedevita meni je
    Nastranu da li je to zdravo - pa i ne najedu se toga - prazne kalorije - začas su još gladniji (i divljiji).
    No malo joj je bed to jesti jer svi gablaju čips, smoki, salame a ona se fura na voćke - ali opet primjećujem da joj i svijest radi na stranu zdrave prehrane i primjećuje kako su većina te "čips, smoki, salama, slatkiš djece" prištava i podeblja. To su njena zapažanja.
    Mislim da radim dobro što se prehrane tiče a opet - njen izgled govori dovoljno - 12g, vitka, visoka, čisto lice, živahna.....
    Vidjet ćemo kad punom snagom uđe u pubertet - da li će ostati takvog tena - mislim da hoće.
    Ako ima još kakvih ideja - super!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja svojoj posaljem neki slatkis (vrlo rijetko voce ili sendvic, to bas kad posebno trazi) i malu bocicu vode
    - doruckuje u 7 kad ustane
    - u 10 sati baka joj napravi nesto przeno ili pohano ili kuhano ili sendvic, pojede to i ide u skolu u 11
    - u 15 sati dolazi doma i ruca
    te ne vidim razloga slati joj nesto za jesti, to joj je cisto da ne izgladni dok dodje doma

novac ne dam, to bi joj ukrali, i ovako malisima kradu plasticne boce, sto bi tek bilo s novcem

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i ja rijetko dam novce - obično kad ide popodne pa imaju malo vremena prije škole i to dam cca 20-30 kn za cijeli tjedan. Pa je pitam jel to dovoljno i što kupi (obično negazirani sok, precivo - tak kaže) i pitam je kako drugi - a ona kaže pa nose neki i dnevno po 50, 100 kn.
    Pa dobro reko - nek nose.... meni je to fakat previše - na stranu recesija - čak da sam bogata - mislim da im toliko ne treba!
    Al ona i ne traži - više je ja nudim da uzme i onda ona to prihvati i rasporedi si. Uglavnom je skromna .

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja je tek krenula u 1. razred, ali bas sam trazila na topiku da li postoji ovakva tema, da dobijem ideje...

Ona ima produzenu nastavu samo jednom tjedno (8 do 16h), s time da taj dan ima rucak u skoli.
    Ostale dane joj marendu spremam ja.

Ujutro kod kuce pojede corn flakes & mlijeko, croissant ili slicno s mlijekom ili casom soka - i to uglavnom ne pojede do kraja, jednostavno nije od tipova koji ujutro mogu jesti.

Zato mi je jako bitno da joj marenda bude zdrava i dostatna. Kuci dolazi u 13:30, i ceka ju rucak, pa je bitno da "prezivi" do njega.

Dosad sam joj spremala u vrecicu slijedece: bocica vode, sokic, sendvic i mala "merendina" (Kinder Brioss ili slicno), ili umjesto nje prutic mlijecne cokolade.
    Danas sam joj spremila bananu, sok, prutic cokolade i senvic sa frittatom.

Od sendvica* joj spremim:
    - integralni kruh sa mlijecnim namazom + sunka od puretine ili piletine + par ploskica krastavca;
    - integralni kruh sa sirom i salamom (ili bez salame) i par listica salate
    - danas, integralni kruh sa mlijecnim namazom, tanjom snitom frittate (ala omlet) i dva listica salate
    *sendvic su zapravo dvije snite integralnog toast-kruha, nije onaj standardni veliki sendvic, nego manje toast-snite.

I otvorena sam za sve svjeze ideje.

Od voca, danas je dobila bananu pa ocekujem povratak kuci da vidim da li ju je pojela, mogu joj dati jabuku... koje bi jos voce za prvasica bilo pogodno?
    Mislila sam joj dati jogurt umjesto soka, ali oni otprilike pola odmora jedu, a pola se igraju, i onda se trude jesti na brzinu, pa ne bih voljela da se jogurtom od silne zurbe zalije ili slicno...
    Inace, sendvic jedu u razredu, a sokic/voce/jogurt im je dozvoljeno ponijeti u parkic gdje se igraju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •