-
Moja je tek krenula u 1. razred, ali bas sam trazila na topiku da li postoji ovakva tema, da dobijem ideje...
Ona ima produzenu nastavu samo jednom tjedno (8 do 16h), s time da taj dan ima rucak u skoli.
Ostale dane joj marendu spremam ja.
Ujutro kod kuce pojede corn flakes & mlijeko, croissant ili slicno s mlijekom ili casom soka - i to uglavnom ne pojede do kraja, jednostavno nije od tipova koji ujutro mogu jesti.
Zato mi je jako bitno da joj marenda bude zdrava i dostatna. Kuci dolazi u 13:30, i ceka ju rucak, pa je bitno da "prezivi" do njega.
Dosad sam joj spremala u vrecicu slijedece: bocica vode, sokic, sendvic i mala "merendina" (Kinder Brioss ili slicno), ili umjesto nje prutic mlijecne cokolade.
Danas sam joj spremila bananu, sok, prutic cokolade i senvic sa frittatom.
Od sendvica* joj spremim:
- integralni kruh sa mlijecnim namazom + sunka od puretine ili piletine + par ploskica krastavca;
- integralni kruh sa sirom i salamom (ili bez salame) i par listica salate
- danas, integralni kruh sa mlijecnim namazom, tanjom snitom frittate (ala omlet) i dva listica salate
*sendvic su zapravo dvije snite integralnog toast-kruha, nije onaj standardni veliki sendvic, nego manje toast-snite.
I otvorena sam za sve svjeze ideje.
Od voca, danas je dobila bananu pa ocekujem povratak kuci da vidim da li ju je pojela, mogu joj dati jabuku... koje bi jos voce za prvasica bilo pogodno?
Mislila sam joj dati jogurt umjesto soka, ali oni otprilike pola odmora jedu, a pola se igraju, i onda se trude jesti na brzinu, pa ne bih voljela da se jogurtom od silne zurbe zalije ili slicno...
Inace, sendvic jedu u razredu, a sokic/voce/jogurt im je dozvoljeno ponijeti u parkic gdje se igraju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma