dakle, što čitate trogodišnjacima?
dakle, što čitate trogodišnjacima?
Jakova, Miffy sto se tice slikovnica.
Trenutno moramo "izmisljati" price a najbolje je kad su likovi vatrogasci/smetlari/fakini/grmljavina...znaci nesto iz svakodnevice s "poantom". Ja pitam sina jel ima neku ideju/zelju, a cesto ima, tako da i on sudjeluje.
Trenutno je faza da svaku vecer moram ispricati tri takve "izmisljene" price.
od slikovnica boba graditelja, a od novina spidemana![]()
i naravno uz to treba i jedna priča iz glave![]()
Mi "gutamo" Jakova, jos nam nedostaju dvije knjige iz cijele kolekcije...
Najljepše basne svijeta (kratke pričice i velike slike) znamo već napamet i još su nam iznova zanimljive, prije nam je Čarli isto bio zgođušan...
"Medvjedići u..." - pa onda su u raznim situacijama (iako su za moj ukus predugački i nekako komplicirani)
I naravno klasične bajke - Ivica i Marica, tri praščića, vuk i sedam kozlića, Snjeguljica, ružno pače....ali bajke su bile popularnije kada je bio manji...
nevjerojatno kako ih u isto doba spopadnu te price iz glave, ja sam mislila da je to nasa izmisljotina
kod nas su trenuno in price o cudovistima, zmajevima sto bljuju vatru i superjunacima. tako npr. imamo pricu koji je skoro ostao bez prijestolja jer nije kakao u kahlicu ili supermen bez snage jer je izbjegavao jesti zeleno. tata ipak smislja bolje price o borbama zmajeva, cudovistima nevjerojatnih sposobnosti i sl.
Mi smo u toj dobi najviše čitali klasične bajke (skraćene verzije u "7 zlatnih bajki", a paralelno smo uvodili i integralne verzije Grimma), Pospane priče, ruske bajke, te slikovnice Golden Marketinga (Juhu od bundeve, Razbojnika sa žutom pjegom, Figara, ima toga još podosta).
I slikovnice o Winnie Poohu su bile u to doba pravi hit. A i Bob graditelj.
mi smo pricali klasicne bajke ali sad ne zeli snjeguljicu jer je tamo zlocesta kraljica, ivicu i maricu nece jer je tamo zla maceha...
Voli Petru, klasične bajke-skraćene, mada bez problema sasluša i one plave Disney. Pročitale smo i Hlapića sa starijom sekom, "pravu" knjigu i sve je pratila.
A dugo je bježala od knjige![]()
te price sad gledam skroz drugim ocima. i ni jedna mi nije po volji - ili su seksističke ili horori ili sve navedeno...Lucija_Zg prvotno napisa
![]()
najviše voli Petru i Pika.
od klasičnih bajki koje su izlazile uz večernji list - ribar i njegova žena :? i crvenkapica.
Svaki tjedan smo u knjižnici i čitamo sve što nam padne pod ruke. Sve mu je dobro!
Trenutno je najveći hit "Kako je lijepa Panama".
Moramo u knjižnicu i po ostale priče o Malom Medi i Tigru.
Osim toga Kraljevska pusa i Ježurka Ježić su standardi, zatim Juha od bundeve, Pospane priče, Jakov, Vitez željeznog srca, Bob Graditelj, Winne Pooh,...
Za Pika mi je neki dan rekao da su to priče za male bebe i da ga poklonimo bebama u jaslicama![]()
Klasične bajke nikako da nam dođu na red.
Meni se još sviđaju Zvrčko i Mljac, ali njemu su bezveze.
I već polako radim popis za Interliber![]()
Sve plave Disney koje su izlazile u 24 sata, Hlapić, svi mogući Poohovi (imaju dvije serije malih knjiga o Poohu), Grubzon, Vila dudilica.
ja sam isfrustrirana što moj 32mjesečni sin uopće ne želi da mu išta čitam.
sluša jedino kada mu otpjevam crvenkapicu, ivicu i marilcu ili nešto izmišljeno.... a ja bez sluha.
"Najotmjeniji div u gradu" prekrasna priča!
fegusti tvoj bar hoce da mu pjevas...mog ne interesira apsolutno nista od prica,pjevanja,kockica....njemu samo daj aute i kamione![]()
pa i nisu bitno različiti... evo mi pod nogama krckaju autićiZabica prvotno napisa
....a slikovnice skupljaju prašinu
A ja pak sam malo zabrinuta jer moj autiće, kamione i vlakove ni da primjeti, a kamoli takne!fegusti prvotno napisa
![]()
Preko dana ništa posebno, malo ovih slikovnica tipa "Cvrčak i mrav", "Poljski i gradski miš"...
Ali navečer prije spavanja čitamo priče koje oboje obožavaju i slušaju: David Fontana "Čarobne svjetiljke". Oduševljena sam s tim pričama! Prekrasne su, smirujuće, na kraju imaju afirmacije. Nemam riječi. Imaju par nastavaka.
Tako i mis3ja prvotno napisa
.
Iako, nedavno smo citali Macu papucaricu pa se sav isprepadao da ce mu doci i odnijeti sve igracke - svjestan da ih bas i ne sprema za sobom svaku vecer.
Riba duginih boja-tako lijepo i poučno!
Meni se te sviđaju, ali djeci nikakoruby prvotno napisa
. Kaže da ih umara to da stano nešto zamišljaju. Da nek ja bolje njima nešto drugo čitam, a oni da slušaju.
Mi smo oduševljeni sa slikovnicama s naljepnicama. (doduše, one su više za igranje, nego za čitanje)
Imamo ovo http://www.profil.hr/knjiga/zbirka-z...epnicama/3597/
, Rođendan i zološkom vrtu i Teovo janje
Sviđa nam se časopis Winnie Pooh, ima zgodnih pričica, pogađalica (baš za trogodišnjake). I slikovnice o toj družini.
Upravo smo pročitali
DANIELA KULOT,HORTENSE ULLRICH: GOSPODIN NOSKO NALAZI PRIJATELJA
Pričica je toliko lijepa i dirljiva, ilustracije predivne...
Preporučam jako!![]()
Djed i repa od Golden marketinga je kod nas trenutno hit, baš je lijepa slikovnica.
Maca papučarica (Ela Peroci) nam je najdraža. Čitamo još i Miffy, Petru, knjige o autićima (domaći neki autor, zaboravila sam), klasične bajke, Čarli i Mimo, vlakić Tomica - Škrinjica priča, priče o Winnie the Poohu, Fifi i cvjetno društvo, ...
I često posuđujemo u knjižnici, da klinci steknu naviku odlaska u knjižnicu.
Nikola je ostavio u čizimici http://216.122.175.95/web/index.asp?str=930612
Krispin, praščić koji je imao sve.
U ova dva dana pročitali smo je valjda 50-ak puta. Odlična priča i za svaku preporuku.
ništa![]()
jednostavno ne vole. nisu dovoljno strpljivi.
vole slušati priče...i to mm i ja moram izmišljat u trenu.