ostalo mi mesa - smjesa za punjene paprike. jel mogu od toga napravit ćufte, s obzirom da ima riže unutra?
ostalo mi mesa - smjesa za punjene paprike. jel mogu od toga napravit ćufte, s obzirom da ima riže unutra?
pa da, normalno da mozes
ja npr. opce ne punim paprike jer ih niko od mojih nece jest takve kuhane nego samo ubacim cufte i nekoliko supljih paprika
u ćufte i ide riža kao i u papriku i sarmu tako da možeš slobodno.willow_tree prvotno napisa
ja ih rijetko kad radim, al sam čitala po internetu i nitko ne stavlja rižu u ćufte, jer se kao raspadnuTashunica prvotno napisa
prvi glas :?willow_tree prvotno napisa
razlika između ćufta i punjene paprike - kod mene je u tome što su ćufte BEZ paprike...(ne smijem jesti papriku)
stvar je možda u količini riže koju netko stavi, pa od toga loša iskustva...
willow_tree a jel ti te svoje ćufte mislis skuhat?
ja najnormalnije stavljam rizu i nikad se nis ne raspadne, budu bas ono ljepe kuglice (stavim i jaje iako mislim da sam nekoliko puta i bez jaja radila, jer ih nisam imala i nista se raspalo nije)
tom fasiranom mesu, kad je bez paprike ne treba jako dugo da se skuha - mozda ljudi to predugo kuhaju
ja stavim kad je voda kipuca i to se onda kuha max. 20 min, pol sata, onak na laganini - malo duze jedino kad ih stavim smrznute, iz skrinje
da, skuhat. evo npr jedan recept:Mukica prvotno napisa
Mljevenog mesa,zumanjce,luka,so,biber,vageta i malo paprike dobro izmesam,dodam koju kasiku brasna Sve izmjesam dobro tako da smjesa bude cvrsta i lahko ih je drzati u rukama i oblikovati. Nauljis ruke i oblikujes kuglice koje valjas u brasnu. Stavljas ih u zagrijano tavu u koju si stavila 1-2 ulja. i prziz. Kad su sve porumenile zalijes ih sa2-3dl vode i ostavis da se malo dinstaju, U malu kaskicu brasna pomjesas sa dosta paprike u prahu ili koncentratom paprike i malko vode pa to dobro izmjesas da nebude grudvica. Procjedis kroz malo cijedilo za svako slucaj. i Lagahno umjesas u tavu sa dinstanim cuftama Malo posolis i dodas vagete i odma uz cufte imas i sos koji je prefin uz sve sto sam ti nabrojala. Eto i moj doprinos za cuftice...
ili
http://www.gastro.hr/index.php/hr/re...junetine_cufte
To ti nema veze sa onim što većina ovdje zove ćufte, rekla bih ja.
Ćufte se naprave tako da se smjesa mesa i riže i jaja i začina oblikuje u loptice i to se kuha u paradajz sosu. Ima i recepata po kojima se prvo prže, ali meni je to premasno.
hvala!
idem dovršit kuhanje...
dawillow_tree prvotno napisa
to kaj si ti linkala je definitivno neko drugo jelo
ovo kaj aj kuham se inace zove filana paprikasamo sto je ja ne nafilam, bas ko i sorci i kuha se u sosu od paradajza ko sto kaze Mima, nis se ne pece i ne stavlja se brasno ni kruh u smjesu - samo se naprave kuglice ili se smjesom nafila paprika, skiha i to je to (neki jos sve skupoa u pecnici zapeku, al ja sam prelijena za to)
Što su čufte? Mm obožava ono unutra iz paprike ali mrzi papriku, pa mu je zato nikad ne kuham...jesu čufte isto ko meatballs?
"ono unutra iz paprike" ja zovem cufte
ne znam od cega se rade te mesne kuglice koje spominjes, ali netko je vec gore napisao od cega se rade cufte - mljeveno meso, luk, jaje, riza, zacini - zmjesas i napravis kuglice koje se kuhaju u paradajz sosu skupa s papirikama (praznim) da bi bolje mirisalo ili bez paprika ak ni miris nemres podnjet
A-ha! Cool....to je zapravo jako slićno kao meatballs, samo se doda riža. Isto se kuhaju u toču od pomadora.
Da, meatballs su kao faširanci - prezli umjesto riže.
willow pa to nisu ćufte, ćufte su kako cure rekoše punjene paprike bez paprika oblikovano u kuglice. i ništa se ne raspada.
XTashunica prvotno napisa
i danas ja radim filanu papriku. I paprika mi je najbolja!