-
Ječmeni slad i kako ga zamijeniti za šećer
a da - već duže se borim sa šećerom, koristim često smeđi od Enciana no ne znam - voljela bi baš naći pravu zdravu zamjenu što je (valjda) ječmeni slad. I sad me zanima kako ga staviti npr u kolače?
Koja mjera ide i koji da stavim - onaj tekući ili prah.
Kakva su vaša iskustva sa tim ječmenim sladom?
A palačinke?
I kako se kreću cijene i gdje ga nabaviti (pretpostavljam Bio&Bio jer ga nisam u Kauflandu našla)?
Jel ko radio palačnike s njim - nadam se da se ne lijepe onda za tavu.....
-
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=81846
aj spat Davor
- pročitah sve o "šećerima i sladilima"....
al onaj u prahu bi mogo bit OK -
ma smanjit ću ga ja itekako..... (svađam se sama sa sobom)
-
i ja ga kupila, jos ga nisam otvorila....
u principu doma uopce ne koristim secer. ne pijem kavu, ne spremam kolace, cajeve ne zasladjujem, jedino sto ubacim malo secera kad kuham salsu...
-
ja ga stavljam u:
kavu (dakle sveukupno 1 žlica dnevno - za 2 osobe)
palačinke (1-2 žlice na 20 palačnika - 4 osobe)
kolače (rijetko - cca najviše pol kg mjesečno).
Eto - no opet nije to tak neki bed, imam prijatelja - kad dođe k meni na kavu u svoju malu šalicu (1 dl) stavi još 2 velike žlice šećera.
Za njega ću ipak sačuvati običan bijeli šećer - nek se sladi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma