Mukica prvotno napisa
willow_tree a jel ti te svoje ćufte mislis skuhat?
ja najnormalnije stavljam rizu i nikad se nis ne raspadne, budu bas ono ljepe kuglice (stavim i jaje iako mislim da sam nekoliko puta i bez jaja radila, jer ih nisam imala i nista se raspalo nije)
tom fasiranom mesu, kad je bez paprike ne treba jako dugo da se skuha - mozda ljudi to predugo kuhaju
ja stavim kad je voda kipuca i to se onda kuha max. 20 min, pol sata, onak na laganini - malo duze jedino kad ih stavim smrznute, iz skrinje
da, skuhat. evo npr jedan recept:
Mljevenog mesa,zumanjce,luka,so,biber,vageta i malo paprike dobro izmesam,dodam koju kasiku brasna Sve izmjesam dobro tako da smjesa bude cvrsta i lahko ih je drzati u rukama i oblikovati. Nauljis ruke i oblikujes kuglice koje valjas u brasnu. Stavljas ih u zagrijano tavu u koju si stavila 1-2 ulja. i prziz. Kad su sve porumenile zalijes ih sa2-3dl vode i ostavis da se malo dinstaju, U malu kaskicu brasna pomjesas sa dosta paprike u prahu ili koncentratom paprike i malko vode pa to dobro izmjesas da nebude grudvica. Procjedis kroz malo cijedilo za svako slucaj. i Lagahno umjesas u tavu sa dinstanim cuftama Malo posolis i dodas vagete i odma uz cufte imas i sos koji je prefin uz sve sto sam ti nabrojala. Eto i moj doprinos za cuftice...
ili
http://www.gastro.hr/index.php/hr/re...junetine_cufte