Ja sam prezadovoljna ovom školom u koju ide Anja. To je ujedno i moja stara škola ali se puno toga promijenilo.
Škola se potrudila da naprave umjesto 2 prva razreda - 3, tako da sad u svakom razredu ima 19 ili 20 učenika. Klupe su u razredu složene onako skupa i dijagonalno, da to ne izgleda kao klasičan razred. Učionice su obojane i ima puno šarenih plakata, slova i brojki. Iza klupa imaju veliki (3x4) šareni tepih na kojem se mogu igrati pod odmorom. MOgu svaki uzeti jednu igračku u školu s kojom se žele igrati. Pred pločom sijede dvije lutke: Štefek i Ankica koji su tužni ili sretni, prema tome kako se ponašaju učenici. Imaju veliki ormar u koji su prospremili sve viška knjige, vježbenice i nastavne listiće da to ne moraju nositi u torbi. Na vratima imaju na kartonu nacrtanog dječaka: s jedne strane lice, a s druge potiljak. I onda ako žele ići na WC, samo se dignu okrenu dječaka kao da gleda van i izađu u tišini. Ka se vrate okrenu mu ponovno lice. Tako može biti samo jedan učenik na WC-u i ne ometa učiteljicu i druge učenike pitanjem da li može izaći. U razredu imaju i TV s videom.
Meni je to sve fenomenalno i zbilja ne znam što bi se još trebalo promijeniti.
Meni je puno bitnije da je njih malo u razredu, pa da učiteljica može više s njima raditi, nego da ih je više, a idu samo ujutro u školu.