Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Problem kod upisa djeteta u jaslice

ruda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Problem kod upisa djeteta u jaslice

Imam sljedeći problem i molim savjet što učiniti ili slična iskustva, da mi bude lakše: dobili smo jaslice u zg, no zapravo nas ne žele upisati jer se dijete "neće sigurno adaptirati" :shock:
    sin mi je star 18 mjeseci, predala sam svu med dokumentaciju (ima VUR II/jednostrano, sterilan 12 mjeseci, imao je asimetriju u motorici sa 8 mjeseci: sada ništa po fizijatru)dakle, sada sve zdravstveno uredno i dokumentirano, imamo preporuku pedijatra za upis u vrtić
    bili smo na razgovoru, međutim, gospođa mu je antipatična i čim ju pogleda počne plakati i trgati se, uglavnom, postane totalno nekooperabilan, ona veli da ju druga djeca obožavaju i tako već na dva razgovora kod nih; bili smo na razgovoru u još dva vrtića (nismo nažalost dobili mjesto) a bio je fantastičan: igrao se, smijao i sve pozitivno, čak mogu reći da mu se i dopalo
    u ovom vrtiću gospođa veli da nije dovoljno samostalan: zašto je još u pelenama zašto ne jede i ne pije samostalno (zna i jesti ipiti ali mu još treba pomoći) i da bi meni dijete trebalo biti na prvom mjestu, da je on mala beba i da djeca do 3 godine moraju biti doma nakon što sam rekla da ne mogu ostati doma s njim do 3 godine jer moram ići raditi (sada radim 4h do njegovog 2 rodjendana i nemam nikog svog) (plakala sma cijelo popodne)
    na drugom razgovoru mi je ponudila ugovor na tri mjeseca s time da ga dovodim 2X tjedno po 2h pa da će ona procijeniti da li se je adaptirao.... :? pristala sam (radim 4h do 12 mjeseca, kada gubimo pravo) no onda se je predomislila, ipak bi pričekala 01.09. i da dođem sa novim nalazima
    Doći ćemo mi sa nalazima ali osjećamo da je žena zlonamjerna
    Molim pomoć...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ja bi se definitivno postavila odlučno i borbeno. Ako se ti nećeš postaviti , tko će? Nemoj misliti da je to lako i da mi je prirođeno, ali svaki puta kada to nisam učinila, poslije mije bilo žao. Ne kažem da treba biti nepristojan i prost, nego samo odlučno i informirano pristupi.
    Nema razloga da djeca koja imaju ikakve poteškoće ne budu asimilirana sa ostalom djecom! Osim toga imaš dokumentaciju i preporuke da je sve ok.
    To sa pelenama i nesamostalnim hranjenjem je čisto s---e! Kada djete vidi drugu djecu da jedu sama i ono će vjerojatno poželjeti!

Moram priznati da mi je zlo od mnogih needuciranih babeka koji rade po obrazovnim ustanovama i ti samo u glavi raščisti što i kako želiš i takoi zahtjevaj! To što je mali plakao kod žene ne znači ama baš ništa. Imaš pravo i na reviziju odluka i preporuka i iako se oni postave "strogo" i nadmoćno ti si korisnik, a oni su plaćeni iz proračuna!

Žao mi je da zvučim ratoborno, ali mi je stvarno zlo od takvih situacija.

Osim toga oni imaju veliki pritisak zbog nedovoljno mjesta i takvim upitima pokušavaju eliminirati one kojima mjesto nije potrebno! Mene su nazvali i pitali da zašto meni treba vrtić kad sam na porodiljnom!?!?! Jesam ljubazno odgovorila da moram ići raditi jer od crkavice od 1600 mogu rit obrisat, ali me smeta takav pristup i peispitivanje.

Ja s druge strane odvikavam Emu od pelena, ali sam dobila dojam da se to njima ne da isfuravat, da bi oni nju rađe u pelenama - vidjet ćemo!

ruda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ma tak sam i mislila...imam i ja takvih iskustava - kao glavom kroz zid - a tražiš posve jednostavu stvar...trazit cu razgovor sa nekim drugim i ravnateljicom. Kad vec imamo priliku (radim do nove 4 h) hoću da se pošteno adaptira ( :/ ako je to uopće moguće)
    Thanks.

ruda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Odbili su nas primiti, a bili smo na listi.
    Inzistiraju na tome da nije dovoljno "zrel" za kolektiv.
    A donijela sam nalaz nema VUR-a, motorika super i od psihologa: življi i neka ide u vrtić!
    Čini mi se da je problem što ima neko drugi s vezom.
    I to je to...Možeš se postaviti na trepavice :?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne mogu to shvatiti? Razgovarali ste i s ravnateljicom? Pa zar se samo tako može otkantati neko dijete?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Fakat ne kužim :/ To je valjda zato kaj ti radiš pola vremena, pa su zaključili da se možeš drugačije snaći... Idi kod ravnateljice. Ma stvarno mi nije jasno....ako ste bili na listi primljenih :?

ruda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

To sam i ja pretpostavila: zato što radim pola radnog vremena. Imam pravo koristiti do nove godine, njegove dvije.
    No, ne žele to reći.
    Jako su mi se zamjerili, u prevelikoj su brizi za moje dijete, jer oni vide to što nije ni psiholog na Goljaku, ni 10 pedijatara u zadnjih godinu dana.
    Zdravstvene sam struke i znam "ponešto", čitam i surfam već tri godine-sve o djeci i oko njih.
    Kao što kažu i drugi na forumu: medicinsku dokumentaciju tumače posve nekompetentni ljudi, kod nas nalaz jedva vidljive asimetrije u motorici od strane fizijatra sa 8 mjeseci starosti djeteta i ispravljeno vježbama u 2 mjeseca (napominjem dokumentirano od istog fizijatra) defektolog u vrtiću tumači kao invalidnost, mene traži kategorizaciju
    Da je živ, je, i ja sam takva. Skače i igra se i sam i sa ljudima, jede u obrocima, sad već i sam papa, spava svakodnevno 3 h, u vrtičkom je režimu hranjenja i spavanja, jer se pripremamo već 4 mjeseca, ma super je... no, stručni tim (ravnateljica i defektologica) kaže da je nezrel i neprilagođen (plakao je na dva razgovora) i da dođemo sljedeće godine. :? A mislila sam da su me pozvali potpisat ugovor.
    Jučer u parku sretnemo malca sa mamom, 13 dana mlađeg, koji je dobio iste jaslice još prošle godine-nemojte me krivo shvatiti ali motorički slabije razvijen i manje govori od mog, mama veli da je imala debelu vezu...
    Cure, recite kaj hoćete al' mi u taj vrtić nejdemo pa da nas zovu sto puta. Čini mi se da rade budale od nas.
    Probati ću ga upisati u privatni. Baš me zanima kako će biti... Hvala na podršci, odmah mi je lakše....I počet ču mantrati na dobro (u kutku za filozofe), stvarno pomaže Pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •