Dobili smo poziv za razgovor s vrtićkim psihologom. Kako to izgleda, koliko traje, što ih zanima... Što mogu očekivati?
Dobili smo poziv za razgovor s vrtićkim psihologom. Kako to izgleda, koliko traje, što ih zanima... Što mogu očekivati?
taj inicijalni razgovor sluzi najvise za uspostavu prvog kontakta i uzimanje bitnih podataka o djetetu, a i informiranje roditelja o vrticu. to nije psih. testiranje ili nesto slicno, u mnogim vrticima ga provode i pedagozi, vms i sl.
postavljaju pitanja da bolje upoznaju dijete, navike npr. što i kako jede, jel sam zaspe, jel ima dudu/bočicu, jel doji, kako se najlakše utješi, jel ima alergija i sl..
djete dobije kutak sa igračkama i tu i tamo pogledaju što radi...
roditelj dobije neke informacije o adaptaciji i svemu što slijedi...
vidim da sad razgovori idu prije liste upisanih...mi smo išli tek nakon što smo primljeni u vrtić.
Slično kao kod ostalih: kratko je popričala s djetetom, s čime se voli igrati i tako.
Mene je pitala kako se uspavaljuje, jel ima što da ne voli jesti i tako.
Kad se mađa upisivala u vrtić, na tom razgovoru je imala malo više od godinu i pol i nije nešto puno pričala s njom. Gledala ju je kako se igra, pitala jedno pitanje možda i razgovarala samnom.
Sretno s vrtićem![]()
Kod nas poziv za razgovor znači da smo primljeni.(maša) prvotno napisa
Ja sam isto dobila poziv za razgovor s medicinskom sestrom u vrtiću. Ne znam da li to znači da smo primljeni ili će oni svako dijete za koje zaprime zahtjev za upis zvati na razgovor? To mi se čini besmisleno.
Kad nas su ove godine uveli da svatko tko je predao papire u vrtić mora obaviti razgovor naravno dovesti i dijete iako mozda nece biti primljen. Razgovori sa svima moraju biti obavljeni prije nego uopće objave listu. Meni baš nije jasno zašto jer su još lani imali razgovore samo sa onima koji su primljeni.....
Dina, jel to zg?dina prvotno napisa
mi smo obavili taj razgovor i razgovarali smo i sa psihologicom i sa vrtičkom medicinskom sestrom. Rekli su mi da je to od ove godine novo i obavezno prije nego se uopće odluči tko će biti primljen, a tko ne
Razgovor i nije dugo trajao (mišica zna samo reći par rijeći i AM), više smo pregledali da li sam ja odgovorila na sva pitanja u upitniku koji smo dobili prilikom predaje papira za upis i to je bilo to.
mi obavili razgovor. jako ugodno druženje s psihologinjom i defektologom, pitanja o navikama djeteta, nisu imali kutak za igru, ali zato je moja mrvica našla zanimaciju i trgala tetinu ogrlicu![]()
otprilike pola sata (al samo zato jer je muž brbljav).
Zaprešićki vrtić ima na webu inicijalni upitnik: http://www.maslacak-zapresic.hr/web/upisi.asp Vjerujem da su i u drugim vrtićima manje više slična pitanja.
Razgovor sa psihologom. Trajao 3 minute. Pitala je jel alergican na nesto i dali je bio zdrav do sada. Malog nije ni nadaljinu pogledala. Ja sam mislila da cemo bar par minuta biti tamo. Da ce mu se nasmijat il stali. A ona meni 2 pitanja i to je to. Pa mogla sam sama doc a ne malenoga vuc. A jos ju je i probao sarmirat![]()
a kad su vas obavijestili za taj razgovor?
ja sam predala papire u više vrtića, i nitko mi ništa nije jednom riječju spomenuo.
Ja sam predala u 2. U jednom traze u drugome ne. U tom gdje traze odmah se dogovore za termin tako da bi vec znala![]()
evo i mi smo dobili termin za razgovor
na moje pitanje znači li to da su ptičice primljene,rekla je ne
u ponedjeljak u 17 i 17:30 je razgovor,pa vam javim kaj su sve pitali
mi smo jučer obavili razgovor sa:medicinskom sestrom,psihologicom,logopedicom
ugodno su me iznenadili svi
dok sam razgovarala sa med. sestrom psihologica je zabavljala ptičice
pitali su sve od prehrane,dnevnog ritma,odnosa u obitelji,kako rješavamo situacije kad nešto nije dopušteno i kako reagiraju,kako ih utješiti kad su tužni,najdraža igračka....
sve tri su tople,nasmijane osobe i vidi se da vole djecu i svoj posao
baš sam oduševljena
razgovor je trajao 45 minuta
MIJA super!
Mi smo bili na razgovoru prošli tjedan i skoro pa me ništa nije pitala (psihologica) :/
Pročitala što sam napisala u onom upitniku, postavila još par pitanja i to je to.
Pitala jel imam ja kakvih pitanja.
Pustila Luku da se poigra/zainteresira za nešto nasmijala mu se, "popričala" s njim i tako.
da podignem temu!
koji bi bili razlozi da dijete odbiju u vrtić/jaslice?
da se nadovežem na samu sebe...ako je dijete zdravo i bez ikakvih neuro i motoričkih smetnji?
jesi čitala ovaj topic http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0 ?
razlozi koji se tu navode su uglavnom isti...nema mjesta. netko je trebao otpasti, a to je eto nažalost vaše dijete![]()