ovo mi je nešto totalno nelogičnobolničko osoblje koje propagira pp, hm. na žalost još nisam srela taj slučaj. moj trenutni doc je svjestan prednosti pp-a, ali mislim da je prilično svjestan da ustanova u kojoj radi naprosto fizički nema uvjeta za to. i ne mogu reći da radi propagandu za pp.
ima li smisla uz loše uvjete u rodilištima govoriti o pp-u? mislim da ima.
"nemanje tehničkih uvjeta"
prirodni porod podrazumjeva prvenstveno ne-petljanje, normalan humani pristup rodilji, normalno nenasilno pračenje poroda
i to je to
pustiti porod da se desi
kakvi ti tehnički uvjeti trebaju?
ako ćemo govoriti o prirodnom položaju za porod, sve šta ti treba je obična strunjača
prije 30-ak godina mamina teta je rodila u šibenskom rodilištu u najprirodnije položaju - čučnju
kako? i to bez tehničkih uvjeta?
jednostavno: čučnula je kraj radijatora i rekla im da ona sada rađa, a oni ako će pomoć neka pomognu
nije problem u tehničkoj opremljenosti , nego je problem u glavama, u načinu razmišljanja
dokle god govore o prirodnom porodu kao alternativi ( :? ) , do tada znamo da im je način razmišljanja temeljen na krivim postavkama
prirodan porod bi trebao biti standard, a drip , rezanje, vakuum ... to bi trebalo biti extra intervencija u iznimnim situacijama a ne rutina