Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: ne kaki a ima plinove

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno ne kaki a ima plinove

molim vas za pomoć.majka doji isključivo bebu od 10 tjedana,već 7 dana nema stolicu ali ima jake plinove(prdi ) da bas zasmrdi.
    Znamo da je donekle normalno da beba nema stolicu svaki dan ali sedanm dana jeli puno i od čega plinovi :? tako jaki da se bas osjeti

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Normalno je i da duze nema stolicu, mislim da je nama rekord bio 10-ak dana. Jedan period je isto tako smrdljivo prduckala, ali ja sam to povezala s nekim valjda losim (ali finim) keksima koje sam u to vrijeme tamanila... Kad sam skuzila da bi moglo biti to, odustala od tih keksa, bacila se na nove .

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I meni su objasnili da je normalno da dugo ne kaka. Ali nije mi bilo svejedno. Dala sam si/joj granicu, ako 4 dana ne kaka, peti dan sam joj davala da pije vode tijekom dana (inače nije pila jer je isključivo dojila), obično bi se slijedeći dan pokakala. Da budem precizna, nisam je nalivala, najviše 100 ml vode, kad je bilo hladno tople kamilice.
    Isto je puno prduckala, doduše nikad smrdljivo ali to nije čudno u našem slučaju jer ima atopični dermatitis pa uvijek jako pazim što jedem.
    Ne brini ali prati situaciju. Bitno je da joj stomačić nije nadut i tvrd. Možeš ga malo i masirati u smjeru kazaljke na satu.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

koliko vidim nije nadut i ona se ponaša ok ,jede spava,plače koliko i prije nista posebno.evo sad spava nakon jela skoro 2 i pol sata pa valjda je nista nebolo.a istina nije mi svejedno zbog te stolice tj nekakanja

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

ovo sam nasla ,nadam se da smijem staviti da nekršim pravila

http://www.pitajtepedijatra.info/odg...edovnu-stolicu

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i moja beba ima bas smrdljive gasove i to traje već 5 dana a stolicu nema isto toliko
    znam da bebe na maminom mlijeku nemoraju imati stolicu ali me brinu gasovi jer vidim da se nekad bebica našreže prije nego ispusti.Trebam li kod pedijatra.ima 56 dana

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prvi sin mi je kakio 8 puta na dan. Drugi sin kaki u prosjeku svaki 4ti dan i isto stalno prducka(ako se to tako može nazvati, prije kao neki odrasli čovjek ). Zato dobija vjerojatno puno na težini.
    Bar mi je lakše sa platnenima

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ima dosta ovakvih tema
    uglavnom L. u zadnje vrijeme rjeđe kaka, iako nije još prošlo više od dva dana da nije kakao

evo kako ja to rješavam:

jedem puno "kakastog" voća: smokava, krušaka, šljiva, grožđa itd. njemu jako pomaže, a i meni dobro dođe
    dakle, ne dajem njemu (kako sam čula savjete) nego jedem ja a on dobije preko mlijeka)

nekad (osobito ujutro, kad je prije imao naviku kakati) mi daje znakove da mu se kaka i onda ga podignem, uhvatim za bedrica i šapnem mu u uho "kaka kaka" i još malo zastenjem i onda se on nakaka i veselje

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nova sam na ovom dijelu foruma
    naime moj maleni ima 12 dana i od popodneva ga muće vjetrovi i svaki put malo ( točkica) se ukaka
    sad se poćeo grčiti pa sad ne znam da li je to od vjetrova
    do sad mi preko cijelog dana i noći mirno spava ali sad je poćeo kenjkakti
    prvo mi je pa se svega bojim :/

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dorica,
    ništa se strašno ne događa. Bolje da prducka nego da mu se trbuščić napuše.... što se zna dogoditi ako halapljivo sisa, ako se ne podrigne dovoljno, ako.... (moja L. je imala vjetrove ako sam ja jela sirovo voće ili povrće).
    Ako mu je trbuščić napuhan, lagano ga masiraj u smjeru kazaljke na satu; možeš mu staviti i tople obloge (mi smo koristili sjemenke divlje trešnje).

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala na odgovoru
    dala sam mu čaj ok komoraće ali samo 2-3 gutljaja
    a kad je krenulo mali je kenjao ko' da je jedva doćekao
    ...koji je to bio osmijeh na licu....

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

T. je stolicu prvih 5 mjeseci (izuzevši prva 3-4 tjedna) imala samo petkom. Prema riječima neonatologa sa Sv. Duha normalno je da djeca na majčinom mlijeku nemaju stolicu i po 10 dana što se objašnjava potpunim iskorištavanjem istog. Zato je T. valjda i dobivala i po1 kg na mjesec.
    Što se prduckanja i nadimanja tiče, ono je bilo prisutno stalno, nešto smrdljivije dan, dva prije samog kakanja
    Zbog nadimanja pokušali smo joj davati sab simplex kapi, ja sam pila čaj od komorača, pazila na prehranu, kravlje mlijeko ne pijem gotovo od samog početka, međutim unatoč svemu nadimanje je trajalo tjednima dok nije prestalo samo od sebe. Po nekim izvorima potrebno je određeno vrijeme da probavni sustav sazrije.
    Mislim da nije dobro vrlo malim bebama davati dodatnu tekućinu koja nije mm budući da ona ispire zaštitni sloj koje je mlijeko stvorilo na crijevima pa im se tako tegobe dodatno pojačavaju.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

dorice vražićku mali....pa što ne javi da si rodila????
    ja ovako iz neba pa u rebra saznam iz potpisa...ccccc
    sretno draga!
    a što se tiče lagana zatvora...evo dobra savjeta : kod duže opstipacije skuhati laganu kamilicu i ohladiditida bude tek netom mlaka. Uzeti malu špricu i staviti oko cca 1-2mL u guzu. Samo malo nakon toga stolica ide vani. Prirodno, nema štetnog utjecaja. No nemojte zatvore koji se ponavljaju samo ovako rješavati. Česti i dugotrajni zatvori mogu (uz ostale znakove u kliničkoj slici djeteta) biti simptomom drugih zbivanja u organizmu.
    Dakle za jednokratnu pomoć bebi slobodno pucajte kamilicu....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

naravno...špricu bez igle..da ne bi bilo zabuna..... 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •