Eto, ja zadnja dva dana trpila temperaturu i grlobolju, jučer su se pojavile crvene točkice po dlanovima i tabanima, nešto malo po licu. Jutros bila u DZ kod dežurnog doktora koji je konstatirao da to nisu kozice (ja sam rekla da sam nedavno bila s njima u kontaktu), nego da mu izgleda kao šarlah. Dao mi je Sinapen.
Problem je što, nakon što sam proguglala sve živo, uključujući i ovaj forum, nigdje nisam naišla na to da osip svrbi, da se može javiti na licu, da ga nema na karakterističnim mjestima (ispod pazuha, donji dio trbuha i prepone), da ima dva, tri kozicama-nalik mjehurića (koji jakoooooooooooo svrbe). A ja sve to imam.![]()
Koliko sam shvatila, jedino je bris grla stopostotno sigurna metoda utvrđivanja je li riječ o šarlahu, a meni on nije rađen.
Ima li netko iskustva sa šarlahom u odrasloj dobi? Čitala sam da se Ivarici nešto slično bilo desilo, ali nisam skužila što je bilo na kraju :?
Dakle-treba li to svrbjeti? Je li moguć šarlah bez malinastog jezika i sa osipom samo po rukama, uglavnom po dlanovima?
Ako ništa, koji dobar tip kako protiv svraba i grlobolje-užas, ne mogu ni slinu gutati, a kamoli jesti ili piti![]()