i ja bi rado svježu ribu, ali osim one konzumove ponude (brancin, orada, pastrva) ništa mi drugo nije dostupno, pa se snalazim po škrinjama
Probali smo jednom te riblje štapiće i stvarno mi izgledaju kao riblji za razliku od ostalih![]()
i ja bi rado svježu ribu, ali osim one konzumove ponude (brancin, orada, pastrva) ništa mi drugo nije dostupno, pa se snalazim po škrinjama
Probali smo jednom te riblje štapiće i stvarno mi izgledaju kao riblji za razliku od ostalih![]()
uuuuf...cula sam za to...al sta je to meso islo za lidl
...dobro do sad smo jedno 2-3 puta kupili to mljeveno...samo nekako mi ovo meso po ostalim ducanima, izgleda sto puta gore, zeleno, crno, cudno..ono.koma...a u lidlu meso izgleda super, ni u mercatoru nije cak nekad lose...Uostalom to takodjer moze biti trik da bi se neki lanci u hrv.ugrozili, ovo je sad vec tema koja je jaako diskutabilna, pa necu o tom
![]()
Može biti konkurentska borba, ali nakon tog događaja jednostavno mi meso od njih više ne ide u tek. Meso kupujem na placu u Vindijinom dućanu i u mesnici. Sviđa mi se i svježe meso na mesnici u Kauflandu jer imaju ispisano sve ono što treba - zemlja uzgoja, klanja, veterinarski broj...
Ali od riba kupujem riblje štapiće u Lidlu. To si veliki klinci naprave sami za par minuta. Budući da inače kuham navečer za drugi dan, nekako mi se svježa riba ne uklapa u taj plan...ne znam kako bi to izgledalo drugi dan.
Mi isto pokusavamo sto vise kupovati na placu..imamo vec i mesnice za koje znamo da su ok i tak...al posto ja ne vozim prisiljena sam nekada kupiti meso u ducanu ili ako je plac vec zatvoren...Posto se Lidl tek otvorio kod nas, meso kupujemo mozda zadnjih tjedan dana..Smetnula sam s uma to o mesu sto je bilo, al nisam znala da je islo za lidl??...ili je islio i za ostale lance..poput konzum itd..??
Plac mi i nije bas blizu..zaboravih napisati![]()
Novinari su iskopali informaciju da su kamioni s dvadeset godina smrznutim mesom zaustavljeni na ulazu u RH. Odredišna točka je centralno skladište jednog stranog trgovačkog lanca u Jastrebarskom. Pretražila sam malo internet i pronašla da centralno skladište u Jastrebarskom ima Lidl. Može biti i nečija spačka. Ali što mogu kad je meni hranu lako ogaditi.![]()
ne jedem meso, pa niti ne kupujem, ali u Lidlu sam otkrila povoljni maslac, slatko vrhnje u casi i svjezi sir (pise Quark ili na austrijski Topfen) a on je odlican za fine torte i kolace.
kupila sam i ljesnjake danas, po dobroj cijeni od 90kn/kg, sipak po 7kn komad....
Mi smo kupili one super kutije, 8 komada za 100 kuna, konačno je zavladala neka vrsta reda u dječjoj sobi.
Ja neki dan prvi puta kupila Milbona svježi sir u kutijicama od 250g. Fantastičan je! Jako kremast, mislim da bi bio odličan za tortu od sira.
Kupujem već duže vrijeme W5 srestvo za skidanje mrljas odjeće. Neuporedivo bolji i od vanisha i od arieal za mrlje. Omekšivči su bljak, tablete za suđe čist ok, ali sam se prebacila na mullerove.
Tamo redovito kupujem lignje..meni su čak i bolje od ledovih..
ne mislim da je to išta drugo osim spaćke.
jedite meso ako vam je dobro.
inače taj quark ili nemasni sir je ooooodličan za kolače.
ja radim tako da ga izmiješam sa vanilin šećerom.
u drugoj zdjeli izradim slatko vrhnje, bilo koje.
onda se to spoji onom žlicom, ne mikserom.
zadnji puta sam napravila biskvit, u kremu pomiješala oguljene mandarine i gore na kremu poslagala smrznute maline, zalila preljevom za torte, ostavila preko noći u hladnjaku i![]()
joj, tash, znam taj kolač, odličan je
al nisam znala da je spaćka sa ć![]()
Posljednje uređivanje od ljiljan@ : 15.01.2011. at 19:26
Potpisujem...
Svinjetinu iz ducana smo poceli jesti samo iz lidla, inace na placu kupujemo....kad nije bilo lidla kupovali smo po ducanima kad smo morali i to samo junetinu i i tak, a i to je znalo cesto izgledati Boze me sacuvaj...Ocito nekima smeta kvaliteta njemaca, jer ne mogu prodavati svoje..a krava kupljena pitaj boga di, al je zaklana u hrv. pa je to hrvatski proizvod, ma daj...
od ovog zadnjeg slučaja s dioksinom nekako sumnjam u njemačku kvalitetu
mada s druge strane toga vjerovatno ima svugdje, samo se zataškava
Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 15.01.2011. at 20:33
pretpostavljam da sam ovo "Roza" ja.
Minutensteaks je svježe meso,nikad ne kupujem duboko smrznuto,
ni u jednom dućanu,samo hobotnicu i lignje eventualno.
Stejkići su malecki,veličine cca 10cm,narezani,bez opne, masnoće, žila i žlundre.Ja ih dinstam u varivima i bude meso jako fino i mekano, raspada se,za razliku od neke druge svinjetine koju kupim npr.u Konzumu, koja bude tvda i žilava.
joj knedle sam zaboravila...kakve su??...u ledu su mi i nikak da ih pripremim![]()
meni su ok, ništa posebno, ali one doslovce padaju u nesvjest od njih
miriše fino po cimetu. ja sam ih bzvz kupila kad su bile na akciji, inače ne volim takve gotove stvari.
meni su knedli sa šljivama ok, ali sam čula da se neki žale jer su iznutra usitnjene šljive umjesto cijelih. i ja volim taj cimet unutra![]()
mi smo svi u kući oduševljeni crownfield corn flakesima, prefini![]()
...pitate se zasto se smijeem..e pa da sam bar nesto prije vidjela ove postove vezane za cimet u knedlama(ne bi nikada zavrsile loncu)..kako sam rekla nikako da skuham te kupljene knedele, eto maloprije to i ucinila...jos sam k tome pretjerala sa prezlama, posto inace odmah sve uvaljam u njih, ne znam jel nam bilo gore sto smo u ustima osjetili vise prezle neg knedle ili onaj okus i miris cimetaa...mala je odmah vikala fuuj, MM pojeo pola i molio me da ne mora vise
..a ja cak cijelu i ajd osjeti se cimet al ne tako jako pa sam uspjela progutat...kvragu kad ga mrzimo..oce ko knedle da mu posaljem
![]()
mi smo danas kupili pizzu za 7 kn margaritu sami smo doma dodali jos speka suke i sira jos i bila je odlicna super rucak za 10 minuta pecenja
Nama su jako dobre njihove granulat kave.
Mone Santos Colombia midium roast je sasvim solidna,(dark roast mi je bila malo pregorka, prejaka) a bezkofeinska GranArom je najbolja bezkofeinska koja sam ikad probala.
Knedle nisu loše, al ja bih radije da nema tog cimeta unutra.
Prefini mi je i njihov Brie sir,koji se,ako se dobro sjećam ,košta 16kn.
Ovaj tjedan kupili i jabuke, pakovanje od 6 komada na podlošku, cripps pink,su jedne od finijih koje sam jela u zadnje vrijeme.
Za preporuku su i debrecinke.
I tako. Sve više volimo Lidl.
Kod njega mi jako fali što nemaju integralnih proizvoda, ni brašna, ni riže, ni tjestenine, to mi je najveći minus.
Obožavam knedle iz Lidl-a. Ja ih skuham, popržim na prezli i pospem cimetom, tako da Pipi_pipi, nama cimeta nikad previše
Ljetos smo kupovali njihove sladolede i super su. I pizza koje je lastavica spomenula je super za brzinsku večeru. Ponekad kupim i nešto povrća, najčešće mix za juhu, matovilac i rikolu. Ali najbolji od svega su im pekarski proizvodi, uvijek svježi i prefini![]()
Morali bi probati tu instant kavu, ako nam se svidi to bi bila golema ušteda. Čini mi se da je pola jeftinija od onekojojseimenespominje.
Meni su sirevi iz Lidla svi jako fini, zapravo sam prvi puta išla u Lidl nakon što sam na uredskoj proslavi probala sireve - bilo je i Brie i Camembert sira; a jako mi je dobra i ricotta, i zrnati zir.
Mima,imoj glas za instanticu, moja mama je bila ovisna o ovoj o kojoj pričašsad je prešla na lidlovu i dobra joj je.
Jel vi pričate o J. ili N. kavi?
(ona koju ste prvo pili, pa prešli na Lidlovu)
mi doma pecemo kruh, pa malac s vremena na vrijeme trazi kajzerice iz lidla da se najede "spuzvastog krufa"Cuo od bake tu rijec, ali je mislio da je to nesto pozitivno. Inace 4 kajzerice na akciji budu po 2,5kn sto je nama za sendvice za veceru vise nego dovoljno
nessmijete se tako zezati, preprozirne ste
meni su iz Lidla ok, ali je goldica od J neuporediva s nijednom.
Monarch mi je prejaka, kisela.
Glede mesa... odkad nam se otvorio Lidl meso kupujem iskljucivo tamo, svjeze, izgledom privlacno i prefino sve od reda! Citala sam i ja to o starom mesu ali si kontam da ono sto bi potencijalno bilo stetno za zdravlje jedan poznati lanac kao Lidl nikad nebi stavio u prodaju.
Danas smo "otkrili" one gotove cokoladne muffine i odusevili se! Preeefini su!
Od dubokosmrznutih apsolutno obozavam Mozarelu i Camembert pohane!
Ja ću meso ipak u mesnici...
Ali spisak za Lidl ipak stalno nadopunjavam zahvaljujući i ovom topiku.
Formil za veš, toalet papir, kuhinjske role, sredstva za ručno i strojno pranje suđa, mlijeko (ono bosansko mi je super fino i jeftino), ulje, sol, gel za tuširanje, vlažne maramice, brašno Castello za kruh, sokovi...
i slatkiši![]()