Page 82 of 82 FirstFirst ... 3272808182
Results 4,051 to 4,100 of 4140

Thread: preporuke i kritike proizvoda u supermarketima

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    ovo je tak neki osrednje veličine
    spužvicu se ionako mora zamijenit izderalo se ono gore il ne, tak da jaaaa uopće ne razumijem
    Ma budi sretna da uopće ima tih jeftinijih proizvoda. Pogledaj konzumov katalog pa ćeš vidjeti hrpu jeftinih proizvoda, poput mesa i ribe u rinfuzi, a koje drže u samo nekoliko najvećih konzuma. A ista ta vrsta mesa, samo što je unaprijed zapakirana, košta ponekad i duplo više. Ono, moraš proučavati svaki lanac kako funkcionira ako ne želiš da te oderu na ovakvim glupostima.

Lili75's Avatar

Vileda je kvalitetnija i diže traje. Simple as that.

Daxovih ce potrosit nekoliko dok ce 1 Vileda jos uvijek trajat. Dodje ti na isto.

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Vileda je kvalitetnija i diže traje. Simple as that.

Daxovih ce potrosit nekoliko dok ce 1 Vileda jos uvijek trajat. Dodje ti na isto.

Istina, Vileda je kvalitetnija, ali u ovom slučaju meni je to totalno nebitno.
    Jer spužvice mijenjam često, svaka 2-3 tjedna (ili češće, ako ih baš zasvinjim s nečim). A svaka spužvica, pa i ona najjeftinija , će izdržati u tom periodu.

zutaminuta's Avatar

Meni lidl izbacio da sam uštedjela 26€ u prošlom mj. Kaj je to moguće? Imam neki osjećaj da napušu cijene pa tobože spuštaju... a opet bolje nego prije kad nisam koristila karticu lojalnosti... cijene su ionako svuda više manje iste.

jelena.O's Avatar

Gle možda si više trošila i dobila koji gratis proizvod, uz to ako aktivirate kuponeisto nose određeni broj novaca i kad se sve zbroji ispadne nekaj

E sad išla vidjeti moj konto - 5.nešto. išćačkat ću

zutaminuta's Avatar

jesam jesam, bile su nagradne igre i općenito sam zadovoljna njihovom aplikacijom, sad su uveli još neke nove stvari

Peterlin's Avatar

jesam jesam, bile su nagradne igre i općenito sam zadovoljna njihovom aplikacijom, sad su uveli još neke nove stvari
    Blago tebi kad se imaš vremena s tim zanimati. Ja imam aplikaciju, ali ne sjetim je se ni ažurirati (sad se okrenuo mjesec) a kamo li još i po tome čeprkati... Uživaj...

Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Blago tebi kad se imaš vremena s tim zanimati. Ja imam aplikaciju, ali ne sjetim je se ni ažurirati (sad se okrenuo mjesec) a kamo li još i po tome čeprkati... Uživaj...
    Sve je stvar prioriteta. Ako uopće ideš u Lidl tih par klikova isklikaš u liftu od garaže do trgovine. Mogla si to isklikati za manje nego što ti je trebalo da ovo pročitaš i odgovoriš. I da, uštede su stvarno značajne, naročito ako se radi o skupljim proizvodima. I nije samo Lidl takav, i DM i Muller moraš prvo isklikati.
    Nego, skužila sam prošli put da u Lidlu personaliziraju te kupone, MM i ja dobijemo različite. Eto, informacije za one kojima se da baviti time.

zutaminuta's Avatar

Da, ja otvorim aplikaciju dok sam u lidlu. U principu je glupo što se ne može sve kupone aktivirati jednim klikom, ali to je ciljano napravljeno da ljudi obrate pažnju.

Pojavila se web stranica za uspoređivanje cijena https://www.mojecijene.hr/
    Baš ću si dati truda i usporediti cijene barem za proizvode koje najviše kupujemo.
    Nadam se da će biti efekta od tog novog zakona. Skužila sam da su početkom svibnja digli sve cijene, valjda da mogu poslije pisati da cijene nisu skuplje nego što su bile 2.5.

zutaminuta's Avatar

Ulje Vinkovaca - nešto preloše, ima takav loš miris.

rosa's Avatar

Ulje Vinkovaca - nešto preloše, ima takav loš miris.
    I meni je grozno to ulje. Znam da je kvalitetnije, ali miris užeglog, starog ulja mi je nepodnosljiv.
    A inace kupujem uvijek domace i maslinovo i bucino ulje i sto intenzivniji i puniji miris, to bolje, al ovo Sunce Vinkovaca mi je neobicno grozno. Ili sam naletila na stvarno užeglu bocu...

Osoblje foruma emily's Avatar

Quote Originally Posted by rosa View Post
    I meni je grozno to ulje. Znam da je kvalitetnije, ali miris užeglog, starog ulja mi je nepodnosljiv.

isto
    kupila jednom jer zdravije, bolje ... nisam ponavljala
    al vjerujem da je to stvar navike, da stalno koristim bilo bi mi ok

prije nekog vremena sam kupila 2 dl sezamovog ulja, kao za prženje u woku, bolje je itd
    ista stvar kao s ovim gore. nikako ga potrošiti

To je hladno prešano ulje. Možda ti zbog tog ima drugačiji okus. Ja sam ga probala i dobro mi je bilo.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by TeFil View Post
    To je hladno prešano ulje. Možda ti zbog tog ima drugačiji okus. Ja sam ga probala i dobro mi je bilo.
    Tako je. Moji sinovi ga obožavaju i zovu "fino ulje". Miris mu je pravi suncokret. Mljac...

Jurana's Avatar

Sunce Vinkovaca je puno zdravije od ostalih suncokretovih ulja koja nisu hladno prešana, a usto je i ukusnije. Ja ga stalno lovam po akcijama, i bolje se osjećam kad koristim njega, sigurnije

zutaminuta's Avatar

baš mi je grozno ne mogu se naviknut

ove jasmin riže 3 kg nema po svim lidlima čini se...

baš mi je grozno ne mogu se naviknut

ove jasmin riže 3 kg nema po svim lidlima čini se...
    Zašto bi se morala naviknuti? Ne paše ti to ulje, nemoj ga koristiti! Jednostavno i nekomplicirano.

Često se dogodi da nekog arikla nema u nekom Lidlu. Probaj u nekom drugom ili kupi što je raspoloživo.

zutaminuta's Avatar

Ma da, al neću ono bacit sad pol boce...

zutaminuta's Avatar

Meni isto sezamovo smrdi, kokosovo lijepo miriši ovako, ali je loše za prženje??? ili valjda samo dok je hladno prešano... iii što preostaje...? Netko je jednom spomenuo ulje Tena???

Jelena's Avatar

Meni isto sezamovo smrdi, kokosovo lijepo miriši ovako, ali je loše za prženje??? ili valjda samo dok je hladno prešano... iii što preostaje...? Netko je jednom spomenuo ulje Tena???
    Kad sam učila o prehrani vezano uz visoki kolesterol sam shvatila da je kokosovo bez veze (pročitala sam puno znanstvene literature). Odnosno, za kolesteraše je baš loše.
    Nisam ni ja fan sezamovog. Meni ovako miriši, ali mi u hrani smeta. Sojino ulje mi isto ima neki neugodan podton. Jedva sam ga pomalo u jače kruhove ubacila da se riješim, a da se ne osjeti. U kruhu mi je fino bučino i maslinovo.
    Vrlo malo pržim. Ako dinstam, bacim luk na malo suncokretovog pa kad izgori, onda dodam maslinovo. Uopće ne pratim potrošnju ovih litrenih ulja. Iznenadi me kad mi se isprazni flaša. Ali uvijek imam jedno rezervno suncokretovo.

Kod mene se najviše brašno nadokupljuje, jer uglavnom pečem sama kruh. Cijene istih vrsta brašna se baš jako razlikuju po dućanima. Farina brašno mi se baš nekako pokvarilo. Čini mi se da s njima donesem bubice - a opet si mislim - ako su bubice, onda valjda nema toliko kemikalija unutra. Nije da hodaju po brašnu, nego se nekako poklopi da vidim pokoju na vrećici kad kupim farinu. Možda nije od njih, ne znam. Trebala bih prebacivati u staklenke, ali mi je lakše iz škarnicla sipati.
    Last edited by Jelena; 25.06.2025 at 10:48.

Munkica's Avatar

Zapravo, Japanci koriste tostirano sezamovo ulje kao zacin. U vecinu jela ide pola do jedne male zlicice. Ako se koristi za przenje, koristi se netostirano koje je neutralnog okusa, ali nisam ga bas vidjela za kupiti.

zutaminuta's Avatar

Msm da ću uzet neko obično suncokretovo da mogu pržit ribice ...

Msm da ću uzet neko obično suncokretovo da mogu pržit ribice ...
    Ribice su ti prilika da potrošiš ovo ulje SV. Ribice imaju intenzivni miris, pa će ti možda biti ok s ovim uljem za spržiti.

zutaminuta's Avatar

Jesi li to farina možda u metrou uzela?

Peterlin's Avatar

Jesi li to farina možda u metrou uzela?
    Farina brašno imaš i u Konzumu

Jelena's Avatar

Nisam sigurno, jer ne idem u Metro. Zadnje sam u Sparu kupila. Ne znam gdje sam ranije.
    Mislim, imam ga i sad jer su od Cakovečlih mlinova imali samo bijelo brasno.
    Last edited by Jelena; 26.06.2025 at 23:13.

Jelena's Avatar

Ne kupujem bas meso i ribu po ducanima. Kupila sam u žurbi filete orade i otkoštene zabatke u Lidlu. Rok trajanja jos 4 dana. Ribu ispekla isti dan, piletinu dan kasnije. Nismo se otrovali, ali je smrdilo i jedno i drugo. Uopce mi nije jasno kako bi to jos par dana stajalo. Vrucine su. Pretpostavljam da nije bas hlađeno kako treba.

Page 82 of 82 FirstFirst ... 3272808182