a taman mi neki dan MM rekao da su mu kolege preporučile knedle iz Lidla , idem mu ih sad obijeliti![]()
a taman mi neki dan MM rekao da su mu kolege preporučile knedle iz Lidla , idem mu ih sad obijeliti![]()
Obožavam lidlIma tamo svašta nešto povoljno, fino i kvalitetno, ali meni je No.1 njihov čokoladni sladoled, košta cca 17 kn pakiranje od 1L... Fantastičan je!
![]()
Čaj og komorača u filter vrećicama.
Još iz doba dojenja kada sam anis i komorač kupovala u rinfuzi nisam osjetila taj miris. Nije da nešto kupujem čajeve (dosta trava berem sama) i dolovno mi je u dućanu zamirišalo kada sam prolazila kraj police.
Kalupe za raviole vidjela sam danas u Lidlu u Vukovarskoj, bilo je par komada.
nabavila u subotu na jankomiru...
i ostavila sam ih u kuhinji tako da mi smetaju ... da čim prije isprobam![]()
Možda sam već napisala. Čokolada za kuhanje, nigdje na našem tržištu nema tako dobre čokse.
Kuverture cooking chocolate, prije u tamno smeđem omotu, sada u nekakvom zlatnjikavom, puno finije izgleda.
hvala, jelka
Jel možda netko računao cijenu Lidlovog vrhnja za šlag, onoga u čašicama? Koliko je jeftinije u odnosu na Vindiju, Dukat, Meggle, Bayernnešto? Ja pretpostavljam da je jeftinije, iako možda fakat nije. Inače kad radim Truffle ganache tortu, tamo dolazim po čoksu i vrhnje, torta naravno bude prefina.
E da, zaboravih reći Kejt da je pakirana po 200gr, ali to ionako nema veze kad je jedna jedina.
Nisam skužila za te grame po pločicama, super!
Jelka-vrhnje ti je definitvno najpovoljnije.dukat, vindija i ta poznata pakiranja su ti cca 20 kn pol litre.jedino sto je dosta povoljno vrhnje od veronike.ako se ne varam platila sam litru oko 33 kn-al nemoj me drzati za rjec.lidlovo ispada 25 kn/l.
uh sjecam se dana kada je to vrhnje bilo 2.99.
Dukat :bljuc:
Imam par zamjerki na Lidlovo vrhnje. Dao sam mu par puta priliku i uglavnom me je iznevjerilo. Proizvode ga u Bosni, što nije nikakav minus nego samo informacija da se ne radi o nekom našem proizvođaču s re-brandiranim pakiranjem. Prije goinu dana bilo je "oplemenjeno" kojekakvim zgušnjivačima. Sada više nije, ali mi ima nekako lojast okus, otprilike kao da su dodavali mliječnu mast naknadno.
Treba obratiti pažnju da kantica nije od kilu nego je manja, što može utjecati na kalkulaciju isplativosti.
Ukratko, za nuždu je odlično.
Moj izbor je Vindija (veći udio MM od milerama) jer se odlično drži, stabilna je i blagog predvidivog okusa, u praktičnoj kantici. Za narodske recepte Veronika. Osobito za sir i vrhnje. Njihov sir su znalci ocijenili kao najbolji, a ni moje nepce nema ništa protiv.
Jeste negdje vidjeli da još ima onih metaliziranih pokrivki za šoferšajbu protiv zaleđivanja? Bili su po 17 kuna.
Posljednje uređivanje od Cathy : 18.10.2011. at 17:27
Evo, ja sam obukla sebe i cure za zimu u Lidlu: jučer sam "ubola" žensku jaknu za 139 kn, a prošli tjedan curama ski hlače za obje + jaknu za stariju. Jaako sam zadovoljna s obzirom na uloženo, tim više kaj su me ski hlače došle oko 119 kn jedne, a za polovne su me neke cure po raznim forumima tražile 100.![]()
Davore, mi smo govorile o vrhnju za šlag. Što se plavog vrhnja tiče, Vindijin mi nema premca, fakat. Veronika mi nije nigdje blizu pa ne kupujem.
Slatko vrhnje je jako dobro, i najpovoljnije sad je mislim 5 kn.
Što se tiče kiselog vrhnja, osim Veronikinom koje mi je broj 1, probajte marku Plodina, radi ga PIK Rijeka, to je zaista VRHNJE.
A tek one na kojima piše PIK rijeka
http://www.hpa.hr/Početna/Mlijekoimesohrvatskihfarmi/PIKRijeka/tabid/301/language/en-US/Default.aspx
To su ukusi! Znam da sam lokalpatriota, ali npr.njihovo slatko vrhnje nema premca. I jogurt, tako starinski okus, dok je još sve bilo prirodno... Ima ih u Lidlu.
imaš obavezno u malom krugu broj - šifru proizvođača koji je isti za svakog, npr. dukat na svojim proizvodima ima 146, i na onome što rade za neki trg. centar naći ćeš taj broj
Nema među sastojcima. Dakle, u kiselom vrhnju se nalazi samo kiselo vrhnje. Ako sam dobro shvatio, zgušnjivače koriste kako bi spriječili separaciju vrhnja i sirutke, čime proizvod duže zadrži konzistenciju svježega. Fora pali dok ljudi ne počnu čitati deklaracije.
Zanimljivo, Dukat je na isti način maknuo želatinu :bljuc: iz svojih proizvoda od jako obranog mlijeka. (to ne znači da su mi sad postali dragi)
Što će reći da možemo živjeti u nadi da slavonska narodna "piše i na tarabi" u ovom slucaju ipak ne vrijedi, jelte...
Beti, to i kažem, PIK Rijeka radi vrhnje za robnu marku Plodinama
Super je, zaista
Kupila sam kestene u Lidlu. Veliki su, lako se gule, skuhala sam, napravila kesten pire i sa onim PIKovim šlagom...Moram sakriti vagu.
Fini su i maruni, ali nažalost ove godine su radi suše manji, pa dobro dođu i ovi, španjolski Lidlovi.
Vidi, Beti, kako oni to tumače:
trenutno na HR tržištu ne možemo naći kvalitetan kesten u kalibru 80 - 85 mm (prema Lidl standardu). Na tržištu su sitni kesteni skromne kvalitete. Iz toga razloga Lidl nudi izuzetno kvalitetan Kesten veličine 80 - 85 mm iz Italije. Razlika je u cijeni između hrvatske i talijanske robe, ali se proizvod po kvaliteti ne može usporediti
http://www.lidl.hr/cps/rde/xchg/SID-...ndex_23023.htm
Jel netko prošle godine kupovao ovakve cizme?
Zanimaju me iskustva, jesu nepropusne, kakva je kvaliteta?
ja sam uzela malome prošle godine i nosio ih cijelu zimu.... nama su se pokazale odličnima jer mu je noga bila suha i topla u njima!
te čizme i ljetne sandale iz lidla su za svaku preporuku
ja nisam neki ljubitelj snijega tak da tih 3-4 puta kaj je bio duže na snijegu (duže od hodanja do vrtića i nazad) bile su mu ok... :D
Danas smo imali za ručak knedle od šljiva iz Lidla,zaista su fini a cijena povoljna.
Ivarica ih je krstila "izvanzemaljci na obdukciji" jer joj se nije svidjelo kako su bijeliNama su dobri. Kad se uvaljaju u prezle boja im se drastično popravi.
A! Ja mislio da je iz Dalmacije. Znači to im je opća robna marka pa tko ponudi...
Uzgred, poubijasmo se s onim Lidlovim maronima. Pekao sam ih na otočki s maslinovim uljema one koje nismo uspjeli pojesti sam jutros preradio u kremu i zatukli smo ih sa sladoledom od bourbon vanilije. Krema? Hladne marone (ili kestene) se očisti (ide lako), prelije se s mlijekom tek toliko da ih pokrije i kuha se desetak minuta, potom se pretvori u finu kremu pomoću štapnog blendera.
Ne volim prtljati s kestenima jer nikad kraja, a ovako s ovim ogromnima je čisti gušt.
kestene smo i mi tamanili. Je da nisu slatki kao oni sumski, ali ti sumski su ove godine bili katastrofa - pola sam ih bacila jer su bili truli.
Ovi lidlovi, valjda spanjolski, se stvarno jednostavno gule
Ja kupila cizme, Za curu i dečka, super izgledaju.... Čine mi se kvalitetne..
Jedino nisam uspjela pronaći vel 29 za dečka u onoj boji koju sam htjela pa sam uzela smeđe.... Htjela sam tamno plave s crvenim detaljima, pa ako je netko kupio takve a odgovaraaju slobodno se javi!
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 03.11.2011. at 12:22
ne znam jel tko već napisao, Lidl više ne drži kesten pire![]()