OK!

Lignje na seljački (nije to neki recept, to je samo praktično jelo koje pripremim recimo na Badnjak dok imam hrpu drugog posla, pa ne stignem nadgledati). Ubacim u pećnicu i zaboravim na njih:

Jedan paket liganja iz Lidla (he he he, mogla bih ovo napisati za njihovu knjižicu ) odledim u vodi ili u mikrovalnoj pećnici, pa ocijedim
5-6 krumpira ogulim i narežem na tanke ploške

U pleh (zapravo češće uzmem kaserolu ili vatrostalnu posudu s poklopcem) stavim na dno maslinovo ulje, pa polovicu krumpira, pa lignje, pa drugu polovicu krumpira pa začine (sol, papar, malu žličicu crvene paprike samo da oboji krumpir, 3-4 češnja češnjaka nakosano na krupno, pola glavice luka naribam na rezance na ribež za zelje ili samo ostavim narezan na krupne komade, obavezno svježi ružmarin nasjeckam, ali ne preveliku količinu - za 1 žličicu. Može se staviti i cijela grančica, pa poslije izvaditi - nemojte pojesti previše ružmarina, ima laksativni učinak ). Podlijem sa 1 dl vode (ne previše) i još malo pošpricam maslinovim uljem. Ne stavljam ni vino ni paradajz da mi se krumpir ne "okameni" ali mnogi stavljaju, pa kako vam drago... Frknem u pećnicu i pustim cca sat vremena da se peče, najprije pokriveno, pa poslije maknem poklopac da ispari suvišna tekućina.

Valjda nisam ništ zaboravila...

Evo našla na Coolinarici nešto slično, pa si iskombinirajte: http://www.coolinarika.com/recept/755406/