Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4163

Tema: preporuke i kritike proizvoda u supermarketima

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    najćešće djecu ne boje, obzirom da ne zarađuju.

djeca imaju isto pravo. ja sam pred ohoho godina imala "duel" s carinikom, a gospođa / gospodična koja je moje dijete usporedila s psom je "nestala" s prijelaza! jer sam zvala ravnatelja carine (spojili me bez problema)!

kad sam prelazila granicu - carinik mi je rekao da dijete nema pravo na povlasticu. i da će mi "progledati" kroz prste ...
    pa sam zvala drugi carinski prijelaz na kojem je "ljubazna" gđa/ica rekla da kaj ja hoću, najbolje da uzmem i pesa pa na njega tražim "povlastice", dođe mi na isto...

onda sam nazvala ravnatelja, pa sam pitala tajnicu da li me može spojiti s njim, ili da zovem novinare koji će sigurno prihvatiti poziv... i tako smo to riješili.

na djecu ne možeš unositi cigarete i alkohol, ostalo da:

UREDBA O UVJETIMA I POSTUPCIMA ZA

OSTVARIVANJE OSLOBO
    DENJA OD PLACANJA
    CARINE*
    Redakcijski procišcen tekst. Uredba je objavljena u „Narodnim novinama“, br. 5/2007.
    Izmjene i dopune Uredbe objavljene su u „Narodnim novinama“, br. 153/2009 i Ispravak Uredbe objavljen u „Narodnim
    novinama“, br. 41/2010

Clanak 5.
    Oslobodenje od placanja carine prema clanku 4. ove Uredbe kolicinski se ogranicava za
    odredene proizvode, kako slijedi:
    a) duhan i duhanski proizvodi: do 200 cigareta ili 100 cigarilosa (cigare težine do 3 g po
    komadu) ili 50 cigara ili 250 g duhana za pušenje, odnosno srazmjerna kombinacija
    navedenih kolicina duhanskih proizvoda;
    b) alkohol i alkoholna pica:
    - destilirana i žestoka alkoholna pica s udjelom alkohola vecim od 22 %, etilni
    alkohol s udjelom alkohola od 80 % i više: 1 litra, ili
    - destilirana i žestoka alkoholna pica, aperitivi iz vina ili alkohola i slicna pica s
    udjelom alkohola 22 % i manje, te pjenušava i desertna vina: do 2 litre, te
    - ostalo vino: 2 litre, odnosno
    - odgovarajuca srazmjerna kombinacija kolicine navedenih pica;
    3
    c) parfemi do 50 ml i toaletne vode do 250 ml;
    d) lijekovi i medicinski proizvodi u kolicini neophodnoj za putnikove osobne potrebe, te
    e) homeopatski proizvodi: najviše jedno pakovanje.
    Putnici do 17 godina nisu oslobodeni placanja carine na robu iz stavka 1. tocke a) i b) ovoga
    clanka.
    Proizvodima iz stavka 1. tocke d) i e) ovoga clanka smatraju se oni proizvodi koje kao takve
    utvrduje Zakon o lijekovima i medicinskim proizvodima.

Clanak 6.
    Oslobodenje od placanja carine na ostalu robu nekomercijalne naravi iz clanka 4. ove Uredbe
    ogranicava se na predmete u vrijednosti do 1.000,00 kuna.
    Pri izracunu vrijednosti robe u smislu stavka 1. ovoga clanka ne uracunava se roba navedena u
    clanku 5. stavak 1. ove Uredbe.
    Premašuje li vrijednost pojedinoga predmeta koji se uvozi prema stavku 1. ovoga clanka
    utvrdene vrijednosti, u svrhu ostvarivanja povlastice podjela vrijednosti takvoga predmeta nije
    dopuštena, niti se njegova vrijednost može dijeliti na dvije ili više osoba.

Clanak 7.
    Odredbe o oslobodenjima od placanja carine iz clanaka 5. i 6. ove Uredbe ne odnose se na:
    a) osobe s uobicajenim mjestom stanovanja u pogranicnim podrucjima Republike Hrvatske i
    susjednih država,
    b) radnike na granici ili u pogranicnom podrucju susjedne države, te
    c) posade prijevoznih sredstava u prometu izmedu susjednih zemalja i Republike Hrvatske,
    prilikom putovanja u obavljanju svojega posla.
    Radnikom na granici ili u pogranicnom podrucju smatra se ona osoba ciji uobicajeni poslovi
    zahtijevaju da tijekom radnog dana prelazi na drugu stranu granice.
    Ogranicenje za osobe iz stavka 1. tocke a) i b) ovoga clanka primjenjuje se u slucajevima kada
    ove osobe carinsku crtu prelaze s pogranicnim propusnicama.
    Opseg drugih oslobodenja od placanja carine osoba iz stavka 1. tocka a) ovoga clanka regulira
    se bilateralnim medunarodnim ugovorima.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa Vidi poruku

zvala drugi carinski prijelaz na kojem je "ljubazna" gđa/ica rekla da kaj ja hoću, najbolje da uzmem i pesa pa na njega tražim "povlastice", dođe mi na isto... [/LEFT]
    Dragi Bože, tko sve dobije mogućnost raditi s ljudima
    Dobro si reagirala...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •