hahaha smrzla sam se
https://imgur.com/a/rlBVxql
Dakle, za dobiti 10€ na multiplus kartici pretprošli mjesec je trebalo pet puta platiti mastercard karticom, prošli potrošiti 100€ na njihove robne marke, a ovaj mjesec treba potrošiti 700€ u Konzumu. Stvarno su pretjerali.
Ma skoro u konzumu ni ne kupujem, ali pred dva mjeseca sam se baš ugodno iznenadila da mogu vrlo lako dobiti 10€ povrata pa sam se nadala da ću i ovaj mjesec tako. Ponekad naručim dostavu jer mi je tako praktičnije, ali zapravo prilično rijetko.
Ali i drugi imaju svoje bisere, evo MM kupio u Lidlu bio borovnice od 125 g, koje su stajale ispod cijene od bio borovnica od 125g, ali to nisu bile te bio borovnice jer su se one od kojih je bila cijena rasprodale, a ove su bile doslovno dva i pol puta skuplje! Stvarno mi idu na živce, kupovina u lidlu je ko da idem po minskom polju i gledam gdje ću nagaziti i kupiti krivi proizvod. Jer, potpuno je logično da sir gouda pakiran po 1kg koji je na akciji stoji dva metra dalje od tog identičnog sira pakiranog po pola kg ali ga je netko slučajno stavio ispod akcijske cijene pa ti ne znaš je li to cijena po kg ili za pakiranje od kg kojeg zapravo nema. I tako je tamo slično s većinom akcija.
ovaj je boso ekstra, oglašavaju svoju karticu koju je jedino moguće dobaviti tako što ispuniš isprintanu tiskanicu koju predaš trgovcu, čekaš 2-3 tjedna kad već prođe vrijeme popusta iz letka, da bi shvatio da popust ostvaruješ samo ako kupuješ gotovinom... mislim da ću ih počet zaobilazit u širokom luku
zar ne ideš u lidl?
ja bih Bosu izbjegavala u širokom luku da mi je blizu, isto kao što bojkotiram Studenac
idem kako gdje me vjetar nanese nijedan od tih lanaca nije idealan, svi imaju putra, najradije bih podupirala opgove al tu nema placa niti malih dućanćića...
koji je tvoj razlog što bojkotiraš bosu i studenac
boso je imao prije 10 g neki incident radnici nešto ali se ne sjećam, ili je bilo mlijeko i alfatoksini, ili pokvareno meso, toliko je afera da ih više i ne pratim
Ja uopce ne znam da sam igdje u Zg vidjela te Boso ducane, al bas nigdje.
Pa kud si se bas na njih pored svih drugih trg.lanaca nakacila?
Sta nemas u blizini Lidl, Kaufland, Interspar, Konzum?
Evo isla sam guglat ima ih ukupno 9-10 u cijelom Zg, a najvise po periferiji, bar mi se tako čini.
Mislim da ti imas blizu Lidl, a nedaleko i Metro i SuperKonzum.
ovdje su dva u razmaku 100 m jedan od drugog, a ja sam lijena osoba koja ide u prvi dućan kad zafali brašno, usto su mi nepalke neobično lijepe žene
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 10.12.2024. at 23:48
Apsolutno svi imaju putra. Evo Lidl se hvali kako vise nece prodavati u Njemackoj brzorastuce pilice, sto narastu za 5 tjedana. Sjecam se da su prvo u Francuskoj potpisali da ih nece vise prodavati. U Hrvatskoj ce ih jos godinama prodavati, nije da ne znaju u cemu je problem. Boli ih briga.
Kad su me nedavno naljutili, pokusala sam doznati tko su proizvođači tih njihovih robnih marki, nisam uspjela pronaci. Krenula sam s meni omraženim Dulanom, onda sam shvatila da je prakticki sve sto prodaju njihova marka. Nisam razmisljala prije. Bellarom, DeLuxe, Alesto, Pilos, Chef Select, Crownfield, Fin Carre...
https://instore.hr/hr/article/85348/...kanim-medijima
Kad bi imali jednu svoju marku poput Spara u zelenoj boji, ducan bi im bio jednobojan. A evo tek su ih nedavno poceli napadati za piletinu. Pojma nemas sto kupujes. Evo mi borovnice vec 2 tjedna u frizideru, kao nove. Salamu sam vec spomenula da joj nista nije bilo vani na pultu. Nemam pojma kakvi su ovi žutini ducani, ali ja sam totalno zasicena lidlom. Isla bih na njenom mjestu gdje mi bolje odgovara.
ne kupujem piletinu u trgovinama (osim ako mi je baš hitno i nemam smrznuto onda kupim Cekin ili Ptuj...ovi u trgovinama su uglavnom Poljska, a to se najbolej vidi u Kauflandu, na pultu, ogormne količine isprane bijele piletine koja svijetli u mraku. Nisam proučavala kako proizvode u Cekinu ili Ptuju, niti želim trenutno znati... nisam sigurna ni kako se proizvodi piletina koju kupujem u mesnici, ali svjesna sam da ni to nisu piceki koji su trčali po dvorištu dva-tri mjeseca...)
robne marke uglavnom ne kupujem, samo ako nema neki domaći brend od proizvoda koji tražim, onda provjerim na ambalaži proizvođača (ako je npr. Belje, ili sl., onda kupim, ako mi je nepiznata marka, onda ne kupujem).
ja najviše vjerujem domaćim velikim markama i proizvođačima. npr. kupit ću Podravku, neću kupiti robnu marku (ali neću kupiti ni Maggi jer smo jednostabno naučeni na okus proizvoda, iako se uz sve ove promjene oko ambalaže mijenjaju i okusi zbog promjene recepture i smanjivanja količine skupljih sastojaka - npr. Kraš čokolada za kuhanje)
Belje, Dukat, Čakovečki mlinovi, tjestenina neki domaći proizvođač itd. (ako počnete pričati o tome kako ni to nisu dobre marke, preskočit ću te postoveživim u balonu i želim vjerovati da su kvalitetnije nego proizvodi robnih marki)
Studenac - zamjerio mi se na obali gdje je donedavno bio najprisutniji; cijene su mu beskrajno visoke (kad imaju akciju, onda je ok; obično vidim plakat na trgovini pa pošaljem djecu da kupe - ali to su npr. neki proizvodi tipa napolitanke, domaćice i sl.); trgovkinje su ekstra bezobrazne npr. ne vraćaju ostatak novaca, posebno djeci; možda je sada s karticama drugačije i ovisi od trgovine do trgovine, ali sorry, mene su davno izgubili kao kupca
Boso mi je u istom rangu; mislim da je mala lokalna trgovina koja ima više cijene nego veliki trgovački lanci
ok je ako trebaš hitno brašno ili što već, odem i ja u svoju lokalnu trgovinicu po to, ali veća kupovina, ne dolatzi u obzir
ne idem u veće nabavke, po meso u mesnicu koja je okej, tamo odmah imaju i grinceg, pa i grah i ostalog, voće ne kupujem često to se baš moram natjerati jer to što nude po trg je bože sačuvaj, izmjenjujem i vrtim par jela jer djeca ionako drugo neće, nikakve kekse, sokove, slatko ne kupujem osim ako nije prigoda kao nikola po što sam otišla u mueller jer ovo u trg je sojino brašno i biljna mast a ne čokolada, mlijeko sam namjeravala uzimati na mlijekomatu do jednom kad je nakon par dana imalo super čudan miris, ne ni onakav kakvo mlijeko inače ima kad se pokvari, kiseli, nego baš čudan čudan, dat ću mu još jednu šansu jer možda su naši mikrobi upali u bocu pa izveli invaziju, povrće bih najradije uzimala s placa, ali sretna sam i kad dođe čika sa svojim preskupim povrćem, ali štoću točno vidim i osjetim razliku nj stvari i dućanskih, ...
i sad ostaju konzum lidl boso tommy ovak za špeceraj tipa wc papir, detergent, školsko ljepilo, ali ima i jedna mini mini trgovinica lokalna i cijene nisu različite a ima ok povrće, osim što je to vjrv nabava sa zelene tržnice pa preprodaja po 30% višoj cijeni, ali eto nemam gdje skladištiti mandarine, jabuke, poriluk
davno smo zaključili da je povrće na placu isto većinom sa zelene tržnice ...
na tržnici treba pronaći dobar OPG i vjerovati mu, ja takvog nisam pronašla na svojoj tržnici (uglavnom imaju svi oznaku trgovački obrt, dakle preprodaju kupljenu robu najvjerojatnije na zelenoj tržnici; mali OPG-ovi mi nisu baš sigurni jer ne znam što koriste za proizvodnju i manje su kontrolirani nego veliki proizvođači)
točno na tom tragu sam i ja, taj čiča znam da nema sa zelene tržnice jer su mu povrća različite veličine, a opet ne izgleda mi ko neko ko mari za karencu
sve i da radim moj moj vrt na proljeće, opet zemlja, zrak, vode su zagađeni
al to je to 21 vijek
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 11.12.2024. at 11:59
Uglavnom da. Al ono povrće na placu je prilično svježije od onog po dućanima. Jedino kaj ja na placu zimi ipak ne kupujem a sve zbog niskih temperatura.
I ak si četo na placu, znaš otprilike tko ipak nekaj uzgaja, jer vjerovali ili ne, ima i takvih. I izbor je bolji - naročito npr. na jesen. Asortiman s placa se ne može naći po dućanima.
Al otvoreni placevi špolako odumiru i to ne samo kod nas.
Žuta ovisi kolko si tog mlijeka kupila i za kaj su ga namjesnik u potrošnji, možda ne bi bilo loše da neku količinu ako znaš da se friško neće popiti ( mada i to ima rok trajanja) pretvoriš u jogurt , kiselo
mlijeko
Na placu imam pretežno svoje kumice
Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.12.2024. at 16:36
Joj mizuna. Sad joj je sezona. To mi je mozda najdraža salata.
A razne vrste paradajza i patlidžana ( bijeli, zeleni, prugasti) - ma nema mi do placa. I tužna sam kad vidim kako placevi idumiru. Prvenstveno Dolac.
A i siru i vrhnji bolje ne pisat. Pa dućanski im nisu ni sjena.
lidl, ne kopčam zakaj stavljaju tolko popusta u kuponima na alkohol, ko može izdvojit 20€ na bocu viskija ne oskudijeva s parama, više bi imalo smisla da stave na brašno ulje maslac
i zakaj su lignje 18€ kila kaj to nisu životinje koje samo plutaju i ni ne bježe samo ih treba mrežom pokupit ko vrhnje s mlijeka![]()
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 15.12.2024. at 16:59
pa kaj ih ne uzgoje u nekom bazenu u zatvorenom ko što rade s ribama... bezveze
toliki tech napredak, a mučimo se sa životinjama koje nemaju nit mozak
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 15.12.2024. at 18:29
Evo imaš u Konzumu kalifornijske lignje, očišćene, po 6,99 za kilu.
dva su bosoa ovdje gotovo jedan do drugog, u jednom uredno, pregledno, imaju povrće raspoređeno i sve
drugi katastrofa, dovezli im neke stvari u pon stoje po podu kutije sve razbacano do petka, povrće je često suho, staro, mrkve nikad nemaju
do čega je to? poslovođe? trgovaca?
ima li netko možda skupljene bodove za čarobni kalendar u lidlu, a da mu ne trebaju?
Da, a imamo i temu o tome: https://forum.roda.hr/threads/28618-Ne-kupujmo!
Lidl ima u aplikaciji upitnik prema kojem bi kao trebao sastaviti ponude, i stavila sam da me alkohol ne zanima, oni redovito u ponudi imaju 2-3 alkoholna pića i 2-3 gazirana.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 24.01.2025. at 14:51
Jučer sam mislila imat ću vremena da uzmem kobasice u mesnici i zaboravila da rade skraćeno subotom, otišla u Bosu, uzela To je to NTL-a, pučka kobasica, ne sjećam se kad sam nešto takvo uzela, preloše.