...koji je svojedobno netko stavio (čak mislim da je ines) a ne mogu naći.
ono, tena tijesto, sir, margarin... pa sve skupa u škrinju
...koji je svojedobno netko stavio (čak mislim da je ines) a ne mogu naći.
ono, tena tijesto, sir, margarin... pa sve skupa u škrinju
Recept je od anchie76, kopiram ga ovdje i stavljam link:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...86bf1945183744
Savrseno za grickanje, a ne moras raditi tada kad su gosti dosli. Napravis kad hoces, stavis u duboko zamrzavanje i samo izvadis i ispeces kad gosti nalete
Burekcici (ili sto bi mozda neki rekli - male sirnice )
Potrebno:
1 tijesto za savijacu (npr. Tena. Gledajte da ima 9 kora, da ne razmisljate sto cete s korama viska )
Za nadjev:
1/2 margarina (ja stavim putar) – bitno je da bude mekan da se moze raditi s njim
2 jaja
500-700 gr svjezeg sira
1 kiselo vrhnje
1 zlicica soli
1 prasak za pecivo
Za ovo gore nije potreban mikser, dovoljno je umutiti kuhacom.
Uzmu se 3 kore - na svaku se razmaze 2 zlice nadjeva. Dakle:
Kora-2 zlice nadjeva-kora-2 zlice nadjeva-kora-2 zlice nadjeva. Pa se smota u roladu, umotaj u neku foliju i stavi u duboko zamrzavanje. Isto to se napravi i s preostalih 6 kora, tako da imamo 3 rolade sveukupno.
Prije pecenja, izvaditi iz dubokog da se malooo otopi, rezati na 1cm debljine i slagati "burekcice" u tepsiju - ostaviti mjesta izmedju jer narastu dok se peku. Peci na 200C dok ne porumene.
hvala, sinoć sam radila po sjećanju i nisam puno fulala![]()
je li nužno da "odleže" u dubokom prije pečenja ili može odmah na pečenje?
Kad odleže onda se mogu rezati na kriškice, inače je pregnjecavo.Originally Posted by princess puffy
U mom receptu, vrlo sličnom, ide manje maslaca (ne znam kolko, oko 50 grama), prasak uopce ne ide, a idu 4 jaja (predivno se napusu). Sad birajte - ili kolesterol, ili kemija.....
samo da prijavim
radila sam po receptu od anchie76 za naš drugi rođendan
i mališi su jeli ()
i stvarno je super,super i super
(a i može se unaprijed napraviti,što mi je drago za poluditi)
Kod mene u receptu uopšte ne stoji masnoća i idu 3 jaja, ali se odgore na svaki burekčić još stavi kašika smese od 1 cele kisele pavlake (vrhnja) izmešane sa 1 žumancetom. Ja odgore još pospem nekad i susam.
Mmmmmljac.
Pravim to i sa drugim nadevom. Šampinjoni, meso...
Jesam li dobro shvatila sa se "rolada" reže kolutove od 1 cm širine i dobiju se mali okrugli bureci?![]()
Da, ali možeš ih i deblje, budu sočniji kad se ispeku.Originally Posted by rena7
I recept za burekčiće je moj a ne anchie-n.![]()
Cure,jel svezi sir onaj sto mi ovde zovemo Svapski,ili Sremski :? ja imala neki tvrdi pa nikako razmazati te 2 kasike nadeva na koru![]()
Morala sam dodati malo kiselog mleka da namazem svih 9 kora.
Trenutno se zamrzavaju,nadam se da ce svejedno biti ukusno :D
Jedno i drugo je svjezi kravlji sir (mislim da se takav jos zove i mladi sir).
Koliko ja znam, jedina razlika izmedju sremskog sira i svapskog sira je slijedeca:
Sremski sir je punomasni, a svapski posni
Da, sa takvim mazivim sirom moze se bez problema mazati kore.
Napravila,pojeli :D
Jedino sam malo presolila,moja greska![]()