Results 1 to 13 of 13

Thread: mali bureci, hitno trebam recept

  1. #1

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default mali bureci, hitno trebam recept

    ...koji je svojedobno netko stavio (čak mislim da je ines) a ne mogu naći.

    ono, tena tijesto, sir, margarin... pa sve skupa u škrinju

  2. #2
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Recept je od anchie76, kopiram ga ovdje i stavljam link:

    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...86bf1945183744

    Savrseno za grickanje, a ne moras raditi tada kad su gosti dosli. Napravis kad hoces, stavis u duboko zamrzavanje i samo izvadis i ispeces kad gosti nalete



    Burekcici (ili sto bi mozda neki rekli - male sirnice )


    Potrebno:

    1 tijesto za savijacu (npr. Tena. Gledajte da ima 9 kora, da ne razmisljate sto cete s korama viska )



    Za nadjev:


    1/2 margarina (ja stavim putar) – bitno je da bude mekan da se moze raditi s njim

    2 jaja

    500-700 gr svjezeg sira

    1 kiselo vrhnje

    1 zlicica soli

    1 prasak za pecivo



    Za ovo gore nije potreban mikser, dovoljno je umutiti kuhacom.



    Uzmu se 3 kore - na svaku se razmaze 2 zlice nadjeva. Dakle:

    Kora-2 zlice nadjeva-kora-2 zlice nadjeva-kora-2 zlice nadjeva. Pa se smota u roladu, umotaj u neku foliju i stavi u duboko zamrzavanje. Isto to se napravi i s preostalih 6 kora, tako da imamo 3 rolade sveukupno.



    Prije pecenja, izvaditi iz dubokog da se malooo otopi, rezati na 1cm debljine i slagati "burekcice" u tepsiju - ostaviti mjesta izmedju jer narastu dok se peku. Peci na 200C dok ne porumene.

  3. #3

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    hvala, sinoć sam radila po sjećanju i nisam puno fulala

  4. #4

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    je li nužno da "odleže" u dubokom prije pečenja ili može odmah na pečenje?

  5. #5
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by princess puffy
    je li nužno da "odleže" u dubokom prije pečenja ili može odmah na pečenje?
    Kad odleže onda se mogu rezati na kriškice, inače je pregnjecavo.

  6. #6

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    71

    Default

    U mom receptu, vrlo sličnom, ide manje maslaca (ne znam kolko, oko 50 grama), prasak uopce ne ide, a idu 4 jaja (predivno se napusu). Sad birajte - ili kolesterol, ili kemija.....

  7. #7

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,769

    Default

    samo da prijavim
    radila sam po receptu od anchie76 za naš drugi rođendan
    i mališi su jeli ( )
    i stvarno je super,super i super

    (a i može se unaprijed napraviti,što mi je drago za poluditi)

  8. #8

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Cro Susedica
    Posts
    1,732

    Default

    Kod mene u receptu uopšte ne stoji masnoća i idu 3 jaja, ali se odgore na svaki burekčić još stavi kašika smese od 1 cele kisele pavlake (vrhnja) izmešane sa 1 žumancetom. Ja odgore još pospem nekad i susam.
    Mmmmmljac.
    Pravim to i sa drugim nadevom. Šampinjoni, meso...

  9. #9

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    1,357

    Default

    Jesam li dobro shvatila sa se "rolada" reže kolutove od 1 cm širine i dobiju se mali okrugli bureci?

  10. #10
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Quote Originally Posted by rena7
    Jesam li dobro shvatila sa se "rolada" reže kolutove od 1 cm širine i dobiju se mali okrugli bureci?
    Da, ali možeš ih i deblje, budu sočniji kad se ispeku.

    I recept za burekčiće je moj a ne anchie-n.

  11. #11
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Cure,jel svezi sir onaj sto mi ovde zovemo Svapski,ili Sremski :? ja imala neki tvrdi pa nikako razmazati te 2 kasike nadeva na koru
    Morala sam dodati malo kiselog mleka da namazem svih 9 kora.
    Trenutno se zamrzavaju,nadam se da ce svejedno biti ukusno :D

  12. #12
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Jedno i drugo je svjezi kravlji sir (mislim da se takav jos zove i mladi sir).

    Koliko ja znam, jedina razlika izmedju sremskog sira i svapskog sira je slijedeca:

    Sremski sir je punomasni, a svapski posni

    Da, sa takvim mazivim sirom moze se bez problema mazati kore.

  13. #13
    KayaR's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Beograd
    Posts
    1,433

    Default

    Napravila,pojeli :D
    Jedino sam malo presolila,moja greska

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •