Da li u pošti mogu kupiti kutiju u kojoj kanim nešto poslati?
Ili moram već doma zapakirati?
Da li u pošti mogu kupiti kutiju u kojoj kanim nešto poslati?
Ili moram već doma zapakirati?
Možeš, imaju kutije u nekoliko veličina.
jeftinije ti je zapakirati doma, jer se te njihove kutije naplaćuju + poštarina
nisu skupe, mislim oko 5 kuna
samo treba naci dobar format, a ne da ti se stvari tumbaju u prevelikoj kutiji
i biraj vecu postu
Možeš kupiti njihove kutije, ali, za razliku od Ivarice, ja imam vrlo neugodno iskustvo - jedna kutijica možda nešto veća od obične kutije od cipela stajala me je nekih 35 kn (proljetos)...![]()
ma nemoguce
meni je cak stricek sve sam polijepio i konopom okolo za 5 kn
idem vidjet njihov cjenik
.....
PAKIRANJE, materijal uraĉunat
5,00
http://www.posta.hr/UserDocsimages/p...et20090801.pdf
evo, ja ti mogu dati friški podatak. forumašica mi je slala 10 pl. pelena, znaš koje su to otprilike dimenzije (piše na kutiji T-II, ne znam jel to šta znači), kutiju je kupila na pošti za 15 kuna i poštarina je došla još toliko
razlika je da li se kupuje ona njihova zuta kutija ili se odnese recimo u branimirovu pa stricek zapakira. zute kutije su uvijek puno skuplje. ovo je moje iskustvo.
ja kad nekome šaljem robicu uzmem svoju kutiju i zamotam papirom onda oni samo špagu i to je to..
Nda, znači u Branimirovu.
A kako šaljete pakete? Kao vrijednosni, preporučeno...?
Šta je najisplativije?
Paket ti je već sam po sebi knjižena pošiljka pa nije moguće koristiti uslugu preporuke. U unutrašnjem prometu je moguće poslati paket isključivo sa naznačenom vrijednošću, a tek iznad 1000 kuna se smatra vrijednosnim paketom. Evo i izračun cijene:
http://www.posta.hr/main.aspx?id=194#
E, da - do 2 kg pošiljke možeš slati kao pismovne. Samo u tom slučaju svakako sugeriram uslugu preporuke.
i ja isto (ali u St)Dream prvotno napisa
prošli tjedan
izvozali me naveliko
ja kupim u Metrou one kuverte s mjehurićima XXL veličine ( 10 kom oko 23 kn )
stane bez problema 6- 7 komada odjeće ili debela jakna
I kod nas je tako!princess puffy prvotno napisa
No, predomislila sam se kada sam čula cijenu!
pa kolike su to koverte??dalmatinka prvotno napisa
Tak sam i ja slala! Naravno - dječju robu!
Kutije su u dimenzijama cca:
23x15x9 cm - 10,50 kn
29,5x24x14,5 cm - 14,50 kn
29,5x24x24 cm - 19,50 kn
48,5x31x25,5 cm - 26,50 kn
Nema kutija po 35 kuna. Možda vam je to obračunato zajedno sa poštarinom.
Veli žena da kutija košta 35,00 kuna, i to definitivno bez poštarine jer nisam niti krenula pakirati stvari unutra, dapače, nakon što sam čula cifru sam se zahvalila i otišla, dakle, nije imala pojma ni što niti kamo šaljem! :/
Ma tko će ih znati, već me stvarno ljuti što moram o svemu znati sve unaprijed kako bi a vrijeme prepoznala dal me natko ide prevariti ili ne!
Želim se jednostavno prepustiti bez razmišljanja i biti sigurna da će svatko odraditi svoj posao pošteno! Je, je - svakako! :/
Ali, zanemarite slobodno moju kuknjavu - imam neke probleme sa majstorima pa se sad tu ispuhujem, taman mi je dobro došlo! Hvala!![]()
Meni je jučer rekla da je najmanja koju imaju (ne znam kojih dimenzija) 24 kn a najveća 30 :/aenea prvotno napisa
Evo, provjerila - cijene ovakve kakve sam napisala, osim ove što sam napisala 19,50 - ona je 19,00 kn. fakat ne znam odakle su iščupale ove cijene koje navodite.. :/