Cijepila sam dijete zadnji puta sa 6 mjeseci, nakon toga je imala konvulzije nevezano za cijepljenje i odlučila sam ne cijepiti ju više jer se čak i na stranicma Zavoda za javno zdravstvo konvulzije spominju kao najčešća nuspojava. Jedino me muči tetanus koji kod nas dolazi u kombinaciji s difterijom i hripavcem. S obzirom na to daje puno vani, da idemo u planine i slično, često zna pasti i povrijediti se, dosad nije bilo ništa opako, ali tko zna. Zadnju dozu cjepiva primila je sa 6. mjeseci starosti i sad razmišljam o cijepljenju samo protiv tetanusa. Postoji li uopće pojedinačno cjepivo za dijete od 3 godine?
Neka je moguće nabaviti pojedinačna, npr. ospice, rubelu, polio, hib;
a neka nije, npr. mumps, difteriju, hripavac.....
Ne znam točno koje kombinirano cjepivo želiš podijeliti u pojedinačna.
I ne znam što misliš pod pročišćenim cjepivima. Ranije, kad smo imali u programu cjelostanično cjepivo protiv hripavca, ljudi su za acelularno cjepivo nazivali pročišćenim. Sad kad koristimo isključivo acelularno cjepivo protiv hripavca više ne znam na što se odnosi izraz "pročišćeno". (?)
Dijete mi ima 3 godine i htjela bih je cijepiti protiv tetanusa, polia i rubeole - svaka bolest zasebno. Moja pedica radi u sklopu doma zdravlja i kaže da može cijepiti samo s onim što dobiva, Gdje bih mogla nabaviti ova cjepiva i time cijepiti dijete?
Zapravo ni sama nisam sigurna što je "pročišćeno" cjepivo, ali mi je prezentirano kao bolje od regularnog jer nema u sebi tragova thimerosala i tome slično.