Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: 5 knjiga/postova/izvora - 10 teorija o dohrani

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno 5 knjiga/postova/izvora - 10 teorija o dohrani

za početak se ispričavam ako već postoji ova tema, ali nakon što sam iščitala postove ovdje i neke knjige o prehrani djeteta, više ništa ne znam

po jednoj teoriji su jabuke, palenta i mlijeko dobar doručak, a po drugoj za doručak treba jesti bjelančevine, i td itd.
    zaista želim da mi se bebuška ispravno hrani (ja imam grozne prehrambene navike i želim to promijeniti da ne bih loše utjecala na nju)
    ne trebam konkretne recepte nego načelno tip namirnica koje bi trebalo kombinirati
    nama prehrana sad ovako izgleda
    doručak: neke pahuljice/žitarice s voćem, s jogurtom ili bez
    ručak: meso/riba i povrće s nekom žitaricom (palneta, proso, amarant, riža...) - s tim da meso ne jedemo svaki dan nego par puta tjedno - ne znam da li bi trebala jesti više mesa radi bjelančevina, meni se čini dovoljno
    večera: jogurt ili svježi sir sami ili s nekim voćem/povrćem

za međuobroke ako želi jesti dobije neko voće

ima li netko stručan ili dobro upućen da me prosvijetli je li to u redu?
    hvala

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni se čini ok, ali ja ti nisam stručna
    nego problem je u tome da ti se ni oni stručni neće složiti (među sobom)

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nutricionizam će imati smisla samo onda kada budu na raspolaganju precizne metode za utvrđivanje metaboličkog tipa (koji ovisi o genetici, jedinstvenoj crijevnoj flori itd).

Do tada je ovo područje totalni cirkus i raj za šarlatane...
    Čak ni istraživanja nisu previše korisna jer ne uzimaju u obzir individualne razlike.

Nisam specijalist, ali tvoj plan prehrane zvuči mi suvislo. Da li je optimalan, pokazat će ti dijete.

Zanimljiva knjiga -

Neki to vole ljuće
    Hrana, geni i kulturna raznolikost

Gary Paul Nabhan

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mislim da dokle god ne doruckujete kekse, svaki dan za rucak cevapi a vecera dostava pizze je sve ok. Po meni nije bitno je li to voce+ zitarice, ili samo zitarice, ili zitarice+mlijecno - samo da je ZDRAVO.

Ionako si navela najbitniju stvar - a to je da ti moras promijeniti svoje navike da budes dobar primjer djetetu. Jer sto god joj davala sada kad je mala nije od velike koristi ako kasnije bude kopirala tvoje lose navike...

Evo, ja sam za primjer mojoj maloj pocela jesti dorucak koji nisam jela jos od osnovne... Sad ima 7 mjeseci pa joj nije bitno, ali meni ce sigurno trebati bar godinu dana da se naviknem na taj dodatni obrok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •