Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Prefini čokoladni biskvit

  1. #1

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno Prefini čokoladni biskvit

    Radih u nedjelju tortu....s prefinim čokoladnim biskvitom:

    8 bjelanjaka
    8 žumanjaka
    4 žlice šećera
    4 žlice kakaa
    4 žlice brašna
    vanilija-4 kapi


    bjelanjke utuću u snijeg pa potom u tu smjesu dodati šećer i izmiksati. Dodavati jedan po jedan žumanjak a na kraju umiksati brašno i kakao te vaniliju. Peći cca 20min na 180-200C.


    za kremu preporučam:

    500 ml mlijeka
    cca 10 zlica tapioka skrobnog brasna
    4 jaja
    7 - 8 zlica secera
    malo vanilije
    60 - 70 g bijele cokolade
    60 - 70 g tamne cokolade
    cca 150 - 200 g maslaca ili margarina

    Za kremu istucite jaja sa secerom, dodajte brasno, mlijeko i malo vanilije. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.
    Kad je kuhana, kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio stavite bijelu cokoladu, a u drugi tamnu narezanu na kockice i mijesajuci ju otopite (krema mora biti vruca).Ohladite kreme, a zatim u svaku umijesajte 75 – 100 g maslaca ili margarina.



    ili jednostavno kupite svježe voće (ja sam koristila svježe borovnice i maline) te ih dodajte dobrom šlagu. Sve završite čokoladnom glazurom.

    Dobar tek!!

  2. #2
    kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    na moru
    Postovi
    1,163

    Početno

    A kakvo je to tapioka škrobno brašno? Može li Gustin?

  3. #3

    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    veseli Baltazargrad
    Postovi
    1,559

    Početno

    može gustin...

    btw već u uto ujutro torte nije bilo.....sve su papatači pojeli

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •