dakle..ovaj post je katastrofa
pogodite sto sam napravila cim sam ga procitala 8) ode moj posni jelovnik...eh, cure..

a sto se tice knedlica danas sam ih radila s tetom koja mi definitivno ima najbolji recept za tijesto..malo je odokativno ali probajte napraviti, lako je i gotovo za 15 min..
skuhali smo jedno 7 krumpira srednje velicine (bijeli obavezno jer crveni nisu za knedle) izrezane na ploskice u vodi s malo soli..

odmah dok je krumpir vruc ga zgnjeciti s onim za pire, dodati jedno jaje i promijesati.
Dodati griza (recimo oko 1 salice 2dl)
Dodati ostro brasno odokativno (tu vam ne mogu pomoci ali mislim da sigurno stavimo oko 2-3 case od 2 dl, vidite dok nije lijepa zuta smjesa.Mijesite na pobrasnjenoj podlozi, malo lupate s tijestom po stolu..
Kad ste dobili lijepu masu podijelite na vise djelova, razvaljate i rezete na kocke (velicine dlana) u koje cete umetnuti sljive i napraviti kuglice.
Sljive uzmite mekanije, izvadite kostice i u sredinu stavite malo cimeta. Prije nego sto ih stavite na tijesto posusite ih..

I onda dalje po ovim gore receptima..ja naravno radim onaj koji najvise deblja, s prezlama

I sad jos nesto..ako netko ima dobar recept za germ knedle s kremom molila bih