Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: trazim recept za punjeni kruh....

  1. #1
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno trazim recept za punjeni kruh....

    Pozdrav!

    Pokusat cu objasniti: uzme se kruh francuz ili talijan, iz njega izvadi bijeli dio i puni se smjesom od (ako se dobro sjecam): sunke, sira, mozda majoneze....ne znam sto sve tocno, smjesa je izgledala kao da je francuska salata unutra, ali nije, smjesa je cvrsca i moze se lijepo rezati. Dakle, s tom smjesom se napuni, stavi u frizider, gdje se stvrdne i reze, mislim da bi mi to bilo super naraviti sada za Uskrs kao predjelo ili prilog.

    Ako netko zna sastojke i pripremu molim javite!
    Hvala, ne sumnjam da cete mi pomoci!

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

  3. #3

    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb,Špansko
    Postovi
    147

    Početno

    ...mmm...
    ...super stvar...

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    580

    Početno

    Izdubiš francuski kruh ili još bolje one sendvič kifle (kraće su od francuskog kruha pa imaš samo dva dijela i šire su od francuskog kruha pa se lakše pune).
    Izmrviš sredine kruha u veliku zdjelu, dodaš druge sastojke sve isjeckane na kockice (kuhana jaja, šunka, kobasica, salam, sir, svježe rotkvice, svježu papriku, po volji luka) - važno ti je da bude što šarenije, a sastojke kombiniraš prema ukusu. Sve dobro promiješaš i u to dodaš razmekšani maslac (obično cijeli ako je za veće društvo, prilagodiš količini ostalih sastojaka). Dovoljno je da maslac ostaviš na sobnoj temperaturi neko vrijeme, ne ga grijati da ne bude tekući. Sve moraš dobro izmiješati i onda tom smjesom puniš izdubljene kruhove. Pazi, moraš dobro utisnuti smjesu u kruh da nema "zračnih džepova".
    Zamotaš sve u foliju i u frižider. Mora se dobro ohladiti, najbolje preko noći.
    Rezati na šnite, ali ELEKTRIČNIM NOŽEM jer inače smjesa ispada van.
    Dobar tek.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    ZADAR
    Postovi
    1,828

    Početno

    ima i verzija s tunjevinom , maslinama i svježim sirom
    ali nemam pojma za količine - ja to , onako , ofrlj

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    ja stavim u škrinju i režem običnim nožem.

    punim s onim što se nađe u frigiću,al pazim da bude što šarenije.

    samo moraš staviti nešto što će povezati smjesu npr.maslac,svježi sir...

  7. #7
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Ja sam jednom probala napraviti, ali mi se kod rezanja raspadalo- uopće nije bilo kompaktno

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    treba jaaaako čvrsto umotati u alu-foliju ili onu prozirnu,dooobro stegnuti i staviti u hladnjak.
    onda postane kompaktno i lijepo se reže.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Zaprešić
    Postovi
    1,609

    Početno

    Ja obično pomiješam maslac, tvrdi sir (naribani), sir za mazanje (Zdenka sir ) i dodam šunku, špek, krastavce i ostalo...

  10. #10
    mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Postovi
    919

    Početno

    evo moj recept, provjereno fino

    PUNJENI FRANCUZ

    - 1 francuz, 5 kiselih krastavaca, 5 dag šunke, 1 mliječni namaz s povrćem, 3 jaja, 2 žličice senfa, mala jetrena pašteta, sol i papar, malo mlijeka

    Francuz prepoloviti i izdubiti.
    Sredinu namočiti u mlijeko i izmješati sa ostalim sastojcima.
    Smjesom puniti francuz

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •