-
trazim recept za punjeni kruh....
Pozdrav!
Pokusat cu objasniti: uzme se kruh francuz ili talijan, iz njega izvadi bijeli dio i puni se smjesom od (ako se dobro sjecam): sunke, sira, mozda majoneze....ne znam sto sve tocno, smjesa je izgledala kao da je francuska salata unutra, ali nije, smjesa je cvrsca i moze se lijepo rezati. Dakle, s tom smjesom se napuni, stavi u frizider, gdje se stvrdne i reze, mislim da bi mi to bilo super naraviti sada za Uskrs kao predjelo ili prilog.
Ako netko zna sastojke i pripremu molim javite!
Hvala, ne sumnjam da cete mi pomoci!
-
Osoblje foruma
-
...mmm...
...super stvar...
-
Izdubiš francuski kruh ili još bolje one sendvič kifle (kraće su od francuskog kruha pa imaš samo dva dijela i šire su od francuskog kruha pa se lakše pune).
Izmrviš sredine kruha u veliku zdjelu, dodaš druge sastojke sve isjeckane na kockice (kuhana jaja, šunka, kobasica, salam, sir, svježe rotkvice, svježu papriku, po volji luka) - važno ti je da bude što šarenije, a sastojke kombiniraš prema ukusu. Sve dobro promiješaš i u to dodaš razmekšani maslac (obično cijeli ako je za veće društvo, prilagodiš količini ostalih sastojaka). Dovoljno je da maslac ostaviš na sobnoj temperaturi neko vrijeme, ne ga grijati da ne bude tekući. Sve moraš dobro izmiješati i onda tom smjesom puniš izdubljene kruhove. Pazi, moraš dobro utisnuti smjesu u kruh da nema "zračnih džepova".
Zamotaš sve u foliju i u frižider. Mora se dobro ohladiti, najbolje preko noći.
Rezati na šnite, ali ELEKTRIČNIM NOŽEM jer inače smjesa ispada van.
Dobar tek.
-
ima i verzija s tunjevinom , maslinama i svježim sirom
ali nemam pojma za količine - ja to , onako , ofrlj
-
ja stavim u škrinju i režem običnim nožem.
punim s onim što se nađe u frigiću,al pazim da bude što šarenije.
samo moraš staviti nešto što će povezati smjesu npr.maslac,svježi sir...
-
Ja sam jednom probala napraviti, ali mi se kod rezanja raspadalo- uopće nije bilo kompaktno
-
Osoblje foruma
treba jaaaako čvrsto umotati u alu-foliju ili onu prozirnu,dooobro stegnuti i staviti u hladnjak.
onda postane kompaktno i lijepo se reže.
-
Ja obično pomiješam maslac, tvrdi sir (naribani), sir za mazanje (Zdenka sir
) i dodam šunku, špek, krastavce i ostalo...
-
evo moj recept, provjereno fino
PUNJENI FRANCUZ
- 1 francuz, 5 kiselih krastavaca, 5 dag šunke, 1 mliječni namaz s povrćem, 3 jaja, 2 žličice senfa, mala jetrena pašteta, sol i papar, malo mlijeka
Francuz prepoloviti i izdubiti.
Sredinu namočiti u mlijeko i izmješati sa ostalim sastojcima.
Smjesom puniti francuz
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma