Toma je sa 6 mjeseci ima 8kg , možda pa grama manje, a sad sa skoro 9 ima 8,500kg. Jel to premalo? Dobrom mi jede - osim što ne voli voće, ali povrće obožava. I jako je aktivan i živahan, puže, juri, diže se na noge.
Ali taj prirast, jel to premalo? Nismo bili kod pedijatra - sama sam ga izvagala.
I sad sam :?
Ija mislim da nemaš oko čega brinuti.Mene je pedijatrica prepala da je dobio u dva mjeseca samo 600g,sa 7 mj je imao 7600g.Rekla mi je da je to sigurno nedostatak željeza.Odvela dijete na vađenje krvi,dobio legofer koji više pljuje nego pije,jede ko i prije,cica ko i prije,zdrav je,raste,prava mala buca KO I PRIJE.Mislim da su dječica različita,ne uklapaju se svi u neke zadane tabele,ako TI misliš da je sve ok,onda je najvjerojatnije sve ok.Pozdrav
Da, i Tina je s 6 mj. i 10-ak dana imala 8950, a s 9 mj. 9350. Dakle, samo 400g u skoro 3 mjeseca. Pedijatrica nije nista komentirala, a i meni je odlanulo da je prestala dobivati po kilu mjesecno. Tko bi je vise nosio i svakih mjesec-dva joj kompletno novu robicu nabavljao
jucer na kontroli, uncut je dobio samo 400 grama (od 4ipo do 6ipo mjeseca: sa 8300 na 8700). jel to zbilja "jako malo" kako kaze pedijatrica? i meni se cini da je mogao i vise. dohranu smo poceli sa 5 ipo mjeseci, sad papa dva obroka (oko podne i oko 7 po cca 150ml) dojim i dalje...danju i nocu. pedijatrica kaze da obavezno uvedem jos jedan obrok. on je inace dobar, pravi mamin sin
sta mislite?
Sad mi je lakše kad vidim da vas ima još. Maja je s 4,5 imala 7,6 kg i poduplala porođajnu težinu, a s osam mjeseci 8,1 i ne čini mi se da je od tada dobila nešto značajno na težini, a jede tri obroka dohrane po 200 ml i cica( manje po danu ali zato sve nadoknadi noću ) Izuzetno je aktivna i puže od 7,5 mj.
moj Pero je s 6 mj imal 7.5 kg a s 9mj. 7.9 kg i nitko nije komentiral da je to malo.-čak sam i pitala pedicu dal je to dovoljno ona je rekla da je-jer da je on jako aktivan i da dobro kaj ne stagnira ili pada na težini
Iva je s 6 meseci imala 8.050 a s 9 meseci 8.650.
Znaci za 3 meseca 600gr.Narasla je 3cm.
Nasa pedica je izjavila da je malo,da je trebala bar kilu dobiti za to vreme i da je opala na svojoj skali rasta :?
Ali moja NE JEDE,skoro iskljucivo sisa i dalje.
Dohranu ne prihvata i sad se vec brinem.
Kada bi jela i toliko dobijala,ne bih brinula,mislila bih da je to naprosto njen tempo...ovako.... :?
Krvna slika-dobra,radili sa 6 i ponovo sa 9 meseci.
Brinem ima li dovoljno mleka,hoce li narasti,hoce li biti omanji mis s godinu dana...brinem...brinem...brinem...
Da li je tacno da s godinu trebaju utrostruciti porodjajnu tezinu :?
cure, bebe ne rastu po tablicama. aj ti reci bebi da je trebala dobiti vise od--lupam--600 grama u 3 mjeseca. ili da bi trebala jesti obrok vise ako nece. bebe nisu glupe. ako djeluju normalno a ne bolesno ili izgladnjelo, vrlo je velika vjerojatnost da im nije nista, nego rastu svojim tempom.
Moja cimerica iz bolnice je morala natrag na posao kada je malena napunila 5.5 meseci.
Od 4 meseca su poceli s dohranom,tako da je mala sa 6 vec jela sve redom... :/
Bili smo u poseti i videla sam kako to izgleda:mama hrani bebu,a njena sestra izvodi prigodan"kulturno-umetnicki program"-skace do plafona,susteci onim odvratnim helijumskim balonom i vice-papa mala Sarica,mala mala curica...
I tako....mala pojede 300gr necega(kasice na Ad bazi+nakrcano dodatno Ad-a u prahu+mlevenog keksa onoliko...da se ne bi budila do jutra...)to je bila vecera...
Kaze cimerica-mi smo navredniji kupci ovih balona,potrosili smo ih do sada ihiii...
I?
Mala sad ima 10 meseci(kao i moja jel)ne sisa od 7(mamin posao podrazumeva stalna putovanja,nije mogla zadrzati mleko)laksa je,mada malo duza od moje...A cimerica me tesi i savetuje,pa pritom veli-cudo da ti jos imas mleka,ja ga nemam vec mesecima ni kapi.... A imala je toliko od prvog trena da je mogla podojiti celo porodiliste...
No,pedica je savetovala nek joj pojacaju dorucak poparom sa sirom kuvanom na buteru :shock: :shock: ne bi li se udebljala malo...
Meni je sve to zajedno prestrasno
Kada za tako nesto cujem,neka moja mala ipak siki do osnovne,jesce kada bude htela valjda...
Onda svane novi dan i ja iznova dobijem poriv da joj nesto levkom uguram u grlo,kao guscetu kome se iznova oduprem....sutradan ponovo...
Onda mislim,prizeljkivala sam da zavoli siku,da postane sisoljubka,potajno se nadala da nece hteti dohranu(sika je zakon)i eto mi sad,sve su mi se zelje ostvarile
I sta bih sad?Nikada zadovoljna...