Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: pelene

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno pelene

Imam problem, koji ne znam riješiti, ne znam kako se postaviti. Pelene smo skinuli cca.2 mjeseca prije 3. rođendana, bez ikakvih problema (sada imamo 3 g.) Od tada dečko piški redovito u školjku, nije mu čak nikada ni pobjeglo... Noćna je još uvijek aktualna (ujutro je full teška). Koliki je vama bio razmak između skidanja dnevne i noćne pelena? No ta me noćna toliko ne brine, već kakanje. Kaka redovito (svakodnevno), ali isključivo u pelenu. Kada mu se kaka kaže "Mama ja bi pelenu!" Ja mu svaki put spomenem školjku, on kaže "NE" i obavi stvar u pelenu. Lagano mi je toga dosta... Jučer sam mu sakrila pelene i rekla da smo ih sve potrošili, sjeo na školjku, sjedio pola minute, ustao i rekao da mu se više ne kaka. Ne znam da li sam dobro postupila. Bojim se da će trpiti, stiskati... Ima li tko slična iskustva?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne znam, ja bih mu na tvom mjestu radije vratila pelenu da to u nju obavi. Bitnije mi je da dijete kaka, nego da 'na vrijeme' skine pelenu.
    Naravno, paralelno bih mu govorila i podsjećala ga da to ipak obavi na školjki.
    Ne postoji neko 'određeno' vrijeme kad bi dijete trebalo 'pustiti' pelenu. Proći će ga to, skužit će s vremenom.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC je dnevnu pelenu skinuo sa 2.5 godine, ali nocu ne vukao jos dosta dugo. skinuo ih je s 3 godine i 7 mjeseci. s kakanjem nije bilo problema kakve ti opisujes, ali nocnu pelenu sam pokusavala skinuti par puta. bilo je perioda kad bi ga ja dizala nocu par puta da ide na wc, a opet bi se popiskio 1-2 puta. ali to ga nije budilo niti smetalo. zadnji pokusaj skidanja je trajao 1 mjesec, gdje sam ja bila neispavna i luda, sto od umora, sto od pranja pidzama, popluna i sl. onda sam kapitulirala.
    skinuo je pelenu kad i balerina (razlika izmejdu njih je malo manja od dvije godine). frajla je odmah skinula i dnevnu i nocnu, a on kad je vidio da njemu stavljmao a njoj ne, rekao je da nece ni on. prvu noc se probudio vec popisan (sto je meni vec bio uspjeh, jer do tada se nije ni trzao ako je mokar), drugu noc smo ga vodili na wc prije nego smo isli na sapvanje i sve je proslo super. nakon cca. pola godine od tada sad se sam nocu budi i odlazi na wc ako mora. ima noci kad i prespava bez da ide na wc.
    sto se tice konkretno kakanja, znam par klinaca koji su kakali u pelenu, jednog cak i do 5. godine. a onda su se ipak okrenuli kaknju na wc skoljku. ako je to nacin da kaka, ja bi mu dala pelenu, jer mogu nastati i cirkusi oko ne kakanja. ali takodjer mislim da je najbolje da ti sama ocijenis da li dati pelenu za kakanje ili ne. jer ipak svog klinca znas najbolje.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi dnevnu skinuli s 17mjeseci (kod cure), kroz par dana,
    i nikad kasnije nismo stavljali pelenu čak ni za savanje prek dana,
    sad ima tri godine i 1mjesec i još ima noćnu,
    zapravo kad joj ne stavim pelenu krevet je sav zapišan,
    a kad joj stavim pelena je ujutro suha.....
    :/

Mrki avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi imamo problem s noćnom pelenom. dnevnu smo skinuli sa 2,5 potpuno bezbolno i uspješno. sad ima 4,5 i još uvijek za spavanje stavljamo pelenu. do saqd je možda 10 puta bila suha, uglavnom je jako mokra, često i promoći. isto nisam pametna šta napravit. probali smo ga budit, ali to dijete ima strašno tvrd san. on se jednostavno ne probudi. nisam pametna šta da radimo.
    ljić mislim da bi ja postupila isto kao ti. bolje da se pokaka u pelenu, nego da zadržava. svaki put bi mu nudila kahlicu ili wc, a ako neće dala bi mu pelenu. mislim da će kroz neko vrijeme prihvatit tvoje opcije.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo kćerima skinuli i noćnu i dnevnu odjednom, nikad mi nije imalo smisla to odvajanje dnevne i noćne pelene
    ili ju imaš ili ju nemaš, ostalo mi je zbunjujuće

starija je dakle izašla iz pelena s 32 mjeseca, a mlađa s 25 mjeseci. obje preko noći, dakle jučer su imale pelene, od jutros ih više nema i gotovo

što se tiče kakanja, primijetila sam da je njima u početku teško razaznati koji je to pravi moment kad se treba sjesti na wc. kuže da im se nešto dešava po crijevima, ali ne znaju kad je vrijeme baš za kakanje, pa jure na wc, a istovremeno nemaju volje ni vremena sjediti duže vremena na wc
    margiti je trebalo jedno mjesec dana da shvati kad je taj pravi moment, i odonda svaki put kad sjedne se i pokaka
    a tih početnih mjesec dana je izgledalo tako da bi ona rekla da joj se kaka, pa trčala na wc, pa odustala, pa za 10 minuta opet, pa odustala, i tako i po par sati

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

skinuli obje zajedno malo prije 2. rođendana ( i ja, ko i Lut, mislim da je sve osim nemaš pelenu skroz, zbunjujuće za dijete)

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ah, šta mogu kad se nisam sjetila odjednom maknuti i noćnu, tako da i mi još imamo noćnu.
    Ali ja se fakat ne brinem oko toga. Bolje da je stavim nego da se popiške i takvi spavaju do jutra.
    Skužit će već.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi nismo u ovoj skupini al mislim da za ovo to i nije bitno. Skinuli smo pelenu s 22mj. Isto ko i Lut, skinuli skroz i nema je vise. Pazim da navecer ne pije previse i da obavezno ide piskit prije spavanja, zasad je imao dvije nocne nezgode. Al u pocetku, sad me budi kad hoce piskit. S kakanjem je bilo problema, kakao je na pod jedno vrijeme, pa u gace tu i tamo, pa je i trpio po 2-3 dana al eto dosli smo do toga da kaka svaki dan redovno na tutu. Mislim da je trogodisnjaku mozda i jednostavnije objasnit nego dvogodisnjaku. Ja sam za to da probas, tj. kad jednom odlucis da ne odustajes. Mene je muz dovoljno dugo pilio da malcu vratim pelenu zbog tog kakanja al ja nisam htjela i drago mi je da nisam. Prosli smo taj jedan tezi period i sad je super.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lola_34 prvotno napisa
    . Bolje da je stavim nego da se popiške i takvi spavaju do jutra.
    Skužit će već.
    e vidiš, ja mislim posve suprotno
    bolje je da se zapiške i osjete posljedice
    dokle god imaju sigurnost pelene, piškit će po noći

moje su obje imale ujturo pune "noćne" pelene, dakle defintivno nisu bile suhe. a kad smo skinuli pelene, od prvog prvcatog dana mlađa nije imala NIJEDNU noćnu nezgodu, a mislim da ni starija (ne sjećam se više, ili ih nije bilo, ili se desilo jednom-dvaput)

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Otkako smo skinuli pelenu mališa ne želi kakati otprilike nigdje, i "čuva" po par dana do momenta kad kakica postane tvrda ko kamen i kad je pokaka u suzama.
    Ja bih sad da kaka pa makar u gaće/na pod/pelenu, samo da negdje i nekako redovno kaka.
    Na tvom mjestu ljic, ja bih ostavila pelenu za kakanje do daljnjeg.
    Prvo - svjestan ti je kakanja što je najbitnije, a drugo - ne bude kakao u pelenu do faksa...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Citiraj lola_34 prvotno napisa
    . Bolje da je stavim nego da se popiške i takvi spavaju do jutra.
    Skužit će već.
    e vidiš, ja mislim posve suprotno
    bolje je da se zapiške i osjete posljedice
    dokle god imaju sigurnost pelene, piškit će po noći

moje su obje imale ujturo pune "noćne" pelene, dakle defintivno nisu bile suhe. a kad smo skinuli pelene, od prvog prvcatog dana mlađa nije imala NIJEDNU noćnu nezgodu, a mislim da ni starija (ne sjećam se više, ili ih nije bilo, ili se desilo jednom-dvaput)
    Pokušala sam skinuti noćnu, u nekoliko navrata (kod curice), i imala je nekoliko nezgoda, tako da sam zasad vratila noćnu.
    Ne mogu se opustiti i mirno spavati ako znam da se možda popiškila i sad leži u mokrom, pa je moram presvlačiti i buditi i sebe i nju.
    Meni se fakat ne čini prestrašno što još uvijek imaju pelenu.
    Svatko neka čini kako on misli. Ima i gorih stvari.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"čuva" po par dana do momenta kad kakica postane tvrda ko kamen i kad je pokaka u suzama
    meni je to znak da nije spreman na skidanje pelene
    starijoj kćeri smo probali skinuti pelenu s 24 mjeseca, i držala je tako kakicu 7 dana, što je bio jedan od razloga da sam zaključila da nije spremna i vratila joj pelenu.
    kad smo je skinuli s 32 mjeseca, takvih problema nije bilo
    a mlađa nije zadržavala, samo nije kužila kad je vrijeme za sjest, odnosno ona je bila spremna i sa 25 mjeseci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lola, nije meni to uopće strašno, ja sam za to da se pelena skine kad je dijete spremno

ovdje govorim o toj podjeli dnevne i noćne, to mi je bezveze

ja sam za to da se zajedno skinu obje, i to kad je dijete spremno, uopće mi nije važno je li to sa 18 mjeseci ili sa 4 godine

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Sad nam je kasno...
    A i baš smo imali seriju od 15 dana svakodnevnog kakanja (kucam po glavi, stolu, stolcu....) pa se nadam da je to iza nas...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    lola, nije meni to uopće strašno, ja sam za to da se pelena skine kad je dijete spremno

ovdje govorim o toj podjeli dnevne i noćne, to mi je bezveze

ja sam za to da se zajedno skinu obje, i to kad je dijete spremno, uopće mi nije važno je li to sa 18 mjeseci ili sa 4 godine
    Ma sve 5, samo kaj se nisam sjetila da bi im odjednom skinula i noćnu, nije mi to uopće palo na pamet. Mojima je zasad normalno imati pelenu po noći. Nekak mi se činilo predugo da više od 8h budu bez peleniške.
    Nema veze, sad znam za sljedeći put .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne slažem se da je podjela pelene na dnevnu/noćnu uvijek i samo zbunjivanje.
    Reguliranje noćnog mokrenja nije potpuno pod kontrolom volje, tako da mi je teško tu govoriti o tome da dijete kuži/ne kuži da je noću mokro.
    U našem konkretnom slučaju, dnevnu pelenu smo skinuli malo prije 3. rođendana. A noćnu je imao još dugo, skoro do 4. godine, a kad smo je i skinuli, još uvijek zapravo nije bio spreman za to, ali nije više htio ni imati pelenu, odbijao ju je. I tako smo imali 6 mjeseci noćnih buđenja, zapišavanja, spavanja u mokrom, pa u suhom, da bi mu sistem napokon "sazrio" do te mjere da se može sam probuditi noću kad mu je sila.
    I ne bih rekla da je to bilo zbunjivanje djeteta, on jednostavno nije bio u stanju probuditi se noću, čak i ako bi bio potpuno mokar.
    Kod neke djece to ide brže, pa je izvedivo skinuti pelenu jednom i zauvijek. Kod nekih baš i ne :/

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    I ne bih rekla da je to bilo zbunjivanje djeteta, on jednostavno nije bio u stanju probuditi se noću, čak i ako bi bio potpuno mokar.
    Kod neke djece to ide brže, pa je izvedivo skinuti pelenu jednom i zauvijek. Kod nekih baš i ne :/
    potpisujem jer imam dvoje, BC je poput ove price od tanje_b, a balerina je totalna suprotnost. a pokusala sam i njemu skinuti obje odjednom. cak nisam stavljala ni za dnevno spavanje. rijetko kad nam se dogodilo da se popiski na dnevnom sapvanju.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Naša situacija je bila takva da smo na njenu inicijativu (s prvim vrućinama su joj počele smetati) skinuli pelene s 26 mjeseci. Noćnu sam joj bila ostavila, ne znam ni sama zašto, da bi ona nakon dva dana odbijala uopće staviti noćnu pa sam ja, da bi smanjila nezgode na min, budila je oko ponoći kad bi išla na spavanje i ujutro oko 5. To sam pomalo produžavala i nakon mjesec dana nezgode su totalno prestale a ona izdrži cijelu noć (po 11h u komadu) bez mokrenja i bez nezgoda (opet na njenu inicijativu jer na kraju nije htjela ići piškiti kad bi je ja budila pa sam odustala )
    Mislim da je to na kraju sve individualno i ovisno o dječjem mjehuru. Moja N ima mjehur ko zmaj i meni ni to ponekad nije normalno da ona može toliko pretrpiti.
    Što se tiče kakanja, bilo nam je noćna mora, isto tako bi trpila dok ne otvrdne i zaboli. Ja sam bila spremna vratiti joj pelenu da se pokaka al ona je to odbijala kao i sve ostalo. Trebalo je dobra tri tjedna da to riješi sama sa sobom i od tada sve 5.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ljic...moj je skinuo dnevnu i noćnu s 2g i 8 mj ali je sigurno još naredna 3 mjeseca kakao u pelenu. Odnosno tražio bi ju za kakanje.
    Nisam radila nikakve drame oko toga, svaki put bi ga pitala hoće li na kahlicu ili u wc kakati i onda, odjednom, ničim izazvan je odlučio kakati na kahlicu...i to je to!

Tako da bi ga ja ostavila, pa nek kaka u pelenu..šta sad...a sam će nadoći da želi kakati u wc...jesi mi možda ponudila kahlicu?
    možda mu je lakše sjediti na kahlici nego na wc-u! (moj i dan danas rađe ide na kahlicu nego na wc a skoro će 4 godine).
    Probaj!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •