Živjela Vinogradska!!!! :D :D :D :D
ma ziher se vidimo tamo![]()
curke, imate nekog određenog doktora koji će vas poroditi, ili kak vam se potrefi?
bas bi bilo fora da se vidimo. pa ja se iskreno nadam da doktore necu ni trebat, znam sr. Blazenku ( glavnu rađaone ), makar rađe bi po noci dok je nema i dok nije hrpa studenata tamo. mene je prvi put primila mlada dr. Jukic i stvarno je bila ok, sad me malo frka kak ce dr. - i reagirat na moje odbijanje prokidanja vodenjaka, dripa i ostalih lijekova.
ah da, ti studenti šta te dođu gledat...:/ ja čisto sumnjam da ću ostat fina i prostojna na porodu, pa nek vide šou.
, i ja sam bila jedan od njih, al nisam na silu virkala ko neke kolegice nego sam prvo pitala rodilju dal smijem bit. a i mene ce cut ak ce se ko gore navedene ponasat, prvi put mi je i mm bio tezak, samo sam htjela mir, a nema sanse da podnosim nekog sa strane.
Ja se sjećam predjutro dok su mi trudovi bili još podnošljivi, stigao je u vizitu glavni doktor s nekih 5-6 studenata. Lijepo su mi neki poslušali trbuh onih smiješnim tuljcem i naravno da su mi noge bile u stavu za razgledavanje.argentina prvotno napisa
Doktor me pohvalio studentima kako se lijepo prirodno otvaram. 8)
Sad kad o tom razmišljam, bude mi neugodno, ali kad se to stvarno dešavalo, nisam o tom niti razmišljala. Svačeg su se oni nagledali a tek i budu... S obzirom da sam i sama zdravstveni djelatnik, u potpunosti razumijem da drugačije niti ne mogu naučiti. Moja seka je sad jedna od njih. 8)
Kad su me prebacili u boks, došle su mi dvije drage studentice i bile zadužene za praćenje CTG-a. Mada je tamo bio i MM, osjećala sam se ugodnije i lijepo smo razgovarale. One su mi tumačile što znači koji pik (mada to znaš i osjetiš i sam).
Nek samo uče.... i gledaju nas dok vičemo....![]()
Drage nase forumasice, ova tema je krenula konstruktivno kao prica o opremi za bebu, razlika u pelenama itd. a sad vec pricamo o stanju u rodilistimatko gdje i kako.
Molim Vas da o rodilistima raspravljate na prikladnom pdf, a ovdje nastavimo o zapocetom. Hvala.
Ja se moram nadovezat na ovu temu...tek prije par dana sam otkrila Rodinu forumsku burzu! Surfala okolo po netu da vidim robicu za bebe, i ušla u jedan on-line shop, punila i punila košaricu, kad tamo cifra od par tisuča kuna :shock:
Sve to i puno puno više sam u zadnjih par dana kupila-dobila od super cura tu na forumu, a kako bebe baš i ne iznose stvari, sve je skoro pa kao novo! So, my advice is Forumska burza!
Ps: a jesam sad otkrila toplu vodu![]()
Porod se bliži...stvari su kupljene, torba je spremna, no još me jedna stvar muči prije odlaska u bolnicu.
Da li kupiti izdajalicu ili ne?
Naime, ne znam da li se nakon dojenja dobije izdajalica u bolnici, da li se ručno izdaja ili koja je procedura. Strah me da mi se ne upale grudi, jer sam se naslušala puno priča o tome kako se to mora spriječiti jer boli ko sam vrag!
Voljela bih znati da li mi je izdajalica potrebna, obzirom da i nije baš jeftina.
Šta da radim?
to isto je i mene mučilo.
da li izdajalica odmah ili ne.
ja bih trebala dobiti na posudbu izdajalicu, pa još ništa ne kupujem, ali ako mi ta ne bude dobra ili ju nekim slučajem ne dobijem, poslat ću muža nek mi kupi, sterilizira i donese u bolnicu.
već sam odlučila koju ću, pa možda i ti možes - ako ne odmah kupiti - nekoga zadužiti da ti donese kada rodiš![]()
Curke, što se izdajalice tiče, evo mog iskustva s prvim djetetom.
Ja sam za bolnicu imala onu jeftinu od Chicca koja izgleda ko truba. Nisam je sterilizirala jer nije niti bilo bočica. S obzirom da mlijeko počne navirati tek 2-4 dan (meni je treći), izvrsno mi je došla da masiram dojke i potičem bradavice (kad malac nije bio sa mnom). Kad bi mi ga donijeli, dijete je bilo na prsima i učilo samo sisati. Jedan krasan pedijatar koji je inače bio tad Predsjednik hrv.lige za poticanje dojenja (ako se to tako zove) je rekao da je to sve u redu, da je normalno da nema mlijeka u početku i da se dijete još odmara od poroda i ne treba mu puno mlijeka. Kad smo izašli iz bolnice, izgubio je samo malo na težini i rekao je doktor da je dobivao mlijeka koliko treba i da samo tako nastavim.
Kad sam došla doma, mlijeka bilo dosta i tad sam morala kupiti (kršitelj koda)ovu (napominjem, imam uvučene bradavice i nismo uspjeli dojiti). Zato sam izdajala preko 13 mj.![]()
Sad također ne mislim nositi (kršitelj koda)ovu izdajalicu, bebač će mi biti na prsima. Kad dođemo doma, vidjet ćemo kako će biti ovaj put. Sad se osjećam puno samopouzdanija i iskreno veselim se laktaciji.![]()
Moje je skromno mišljenje da treba pričekati s kupnjom skupe izdajalice jer je velika vjerojatnost da ćete moći uspješno dojiti. Ako zagusti, uvijek je stignete kupiti....![]()
S obzirom da si rekla da ćeš roditi u Vinogradskoj, tamo ti nitko neće ponuditi izdajalicu.... barem meni nisu. Možda i bi da sam tražila :? Mlijeko mi je navrlo to jutro prije odlaska iz bolnice. Izdajalica mi je bila prijeko potrebna po dolasku kući.Paio prvotno napisa
ja sam ju u vinogradskoj imala oba puta sa sobom i ulijevala mi je sigurnost jer bih si mogla sama pomoći. naravno, tu su uvijek i sestre koje te mogu izdojiti ili te naučiti kako se to radi.Točka prvotno napisa
postoji i varijanta da ju posudiš od nekoga tko još nije rodio ili mu ne treba u tom času. ja sam u vinogradskoj tako posudila jednoj curi i bila je kod nje cjelo vrijeme (6 dana). da mi je hitno zatrebala, uzela bih je natrag. tamo postoji mjesto gdje ih možeš odnijeti sterilizirati.
i još jedna stvar. oksitocin u spreju, već je bilo govora o tome, preporučila bih ga svakome tko je u panici da ga ponese sa sobom. ili da prouči o čemu se radi i gdje ga ima za kupit, pa da vam ga muževi donesu. jedna moja cimerica je probudila muža u tri ujutro da ode u dežurnu apoteku i donese ga u bolnicu![]()
dakle, to je stvar koju preporučaju sestre, on pomaže otpuštanju mlijeka,tj kod upale
Mislim da nije potrebna odmah! Ručno izdajanje je ful jednostavno. Jedino kasnije 5-6 dan kad mlijeko navre nije ju loše imati jer od učestalog ručnog izdajanja cice znaju dosta boliti.
A oksitocin jedino u slučaju mastitisa. Ako se dobro sjećam to je hormonski sprej :? :?
da, naravno u slučaju upale, znači kada dođe do gadne prepunjenosti, on pomaže instantnoarilu prvotno napisa
riječi sestre Zile iz vinogradske - "morat ćete se same snaći da vam netko kupi oksitocin, jer vam ga mi kao bolnica ne možemo osigurati"
Da, zbilja instantno, ja sam se tjedan dana mučila s kupusom, peršinom i kuhala s temperaturom 40, nakon spreja drugi dan sam bila ok. Ali sjećam se da je u kontraindikacijama pisalo nešto o utjecaju na psihu i da me je to držalo sve dok ga nisam prestala koristiti.
A to da ga bolnica ne može priuštiti, pa bilo bi čudnije da može!
a psiha ti strada i od mastitisaarilu prvotno napisa
![]()
oksitocin se u biti dobiva u inekcijama poslije poroda (one kaj šiknu u guzu tri puta na dan-sad sam već zaboravila jel to rade i poslije vag., ja sam dobivala poslije carskog) tak da imaš nuspojave oćeš nećeš
Nakon vaginalnog se, mislim, ne dobije, bar ja nisam! Ni mene više baš pamćenje ne služi nakon 2 godine! Morat ću obnovit znanje!![]()
samo takoarilu prvotno napisa
![]()
mislim da se poslije vaginalnog dobije u tabletama
E,bome ,se dobije tako da ti šibnu injekciju u guzicu.Meni je prošla samo godina pa se sjećam.ivy prvotno napisa
![]()
zašto daju oksitocin? jel da stimuliraju naviranje mlijeka ili što?
jel to svima ili samo onima kojima se manje (npr carski ili slično)? :?
za stezanje materniceargentina prvotno napisa