-
Omiljeni učitelji - Istra
Jako me dirnula priča o maloj Maji Licitar koja je sada krenula u 3. r. OŠ Većeslava Holjevca u Zagrebu, a koja je ljetos pisala Bandiću i molila ga da im vrati njihovu najdražu učiteljicu Tatjanu, koja je bila otpuštena kao tehnološki višak. Bandić je djevojčici i njezinim prijateljima ostvario san i oni su sada vjerojatno najsretnija djeca na svijetu. Zašto, pitali su ih novinari, a evo što su im djeca odgovorila:
- Ja mogu reći da sam presretan i zamalo sam zaplakao. Ona je najbolja, uči nas i onome što možda nije primjereno našoj dobi ali nas to zanima. Danas je donijela ljušturu skakavca koju smo mi onda proučili. Našla ju je na ljetovanju...., rekao je jedan od učenika.
E sad mene zanima imamo li mi u istarskim osnovnim ili srednjim školama ovakve učitelje i nastavnike za koje bi se njihovi učenici borili? Ne mislim da nemamo, nego sam malo van toga, pa osobno nemam iskustva s nastavnicima kojima treba skinuti kapu s glave. Bio je jedan profesor u Medicinskoj školi u Puli, ali je preminuo prije četiri godine. Također je bio jako kreativan i svi učenici su ga obožavali, uspio ih je toliko zainteresirati za nastavu Hrvatskog jezika i književnosti i uključiti u rad da nije uopće bilo loših ocjena.
Voljela bih da mi netko javi poznaje li ili je čuo da bilo gdje u Istri radi kreativan učitelj ili učiteljica pa da napišem članak o tome. Ali da to zaista bude opravdano, recimo, da im je baš kao roditelj ili je djecu uspio dosta zainteresirati za svoj predmet. Hvala!
-
Administratorica
jel mora biti učitelj ili može i prof? npr. srednješkolski
-
Joj, dobro da si me podsjetila. Da, može i srednjoškolski profesor, faks bih trenutačno izbjegla. Znači, imaš ideju?
-
Samo nek bude iz Istre, ipak sam ja u PUli.
-
Zar zaista nemamo dobrih i zanimljivih nastavnika u Istri? Nemoguće... Dajte ljudi!
-
-
Ma daj, kakve to ima veze? Šapni mi na PP. HVala! :D
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma