:Dthaia28 prvotno napisa
Ma, di ću se sad iz perspektive Cro zakona na išta naježita72 prvotno napisa
! Ništa ne znam o njima, možda su dobri i možda Hrvati i prema njima krenu. Sretno
!
E, da, za prevenirat HS pij 2 l tekućine dnevno...
ma nece ,fritulice, presisati,nema sanse-to ti je jedna mala klinika, ali u mom nekom krugu poznanika imaju jako dobra iskustva pa sam se za njih odlucila, osim toga i zivim u cg ,pa mi je najblize.
a nece taj mrak sa milinovicem traja ti dovijeka![]()
evo link za kliniku http://klinikalife.com/index.php/sr/...ci/o-ljekarima
a kako ste se obradovale , na trenutak sam vec povjerovala da sam trudna, pazite cure da ne tresnem na zemlju :/
a72 :D :D :D :D za stanice i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
za blastice što više njih![]()
![]()
wewa, draga... znam da vjerovatno nisi u mogućnosti vidjeti ovu našu podršku. Sjetila sam te se onako kako sam i rekla![]()
i šaljem ti milione vibrica direktno do Maribora brzinom sunčeve svjetlosti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1![]()
![]()
![]()
Izgledaju simpatično, a bili kod Vlaisavljevića na naukovanju... Još nek krenu na blastice i supera72 prvotno napisa
.
ina33 molim te prokomentiraj malo ovu tvoju misao u vezi blastica. Sta si zapravo mislila s recenim? Ja bas razmisljam zasto Res ne ide na blastociste, pa mi mozda sine.ina33 prvotno napisa
![]()
cvijet_kc, čestitam! :D
Aurora, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
wewa, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
a72, ~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje! Baš sam gledala malo ovu tvoju kliniku. Kakve su cijene (nema ih na sajtu)?
Vali,
Vec sam slala jedan pp o njihovim cijenama pa cu iskopirati, to je ono cega se ja sjecam:
A cijene, pa evropske mogu ti reci, kao i kod drugih, ako ne i vise :
folikulometrije 70 ukupno za sve, pa koliko bude trebalo
punkcija 80
ICSI 1560, klasicni IVF oko 1200 (tu su lab,spermiogrami itd)
anestezija 120
et 80
zamrzavanje mislim oko 300 eur, nisam sigurna
vjestica, bravo za odrađeni AIH i ~~~~~~~~~za +
magi i wewa, za lijepe js~~~~~~~~
sbonetic, za uspješnu pripremu~~~~~~~~![]()
Aurora~~~~~~za uspjeh u u Postojni
Kako je lijepo kad ima akcije, konačno :D
Pa mislila sam da će valjda svi oni (Reš, ti Crnogorci) naučit kako se ide na blastice kako to Maribor lijepo radi i kako su to naši (Aurora* prvotno napisa
) bili radili. Maribor ide na blasto već s 4 jajne stanice i onda još pitaju zašto je skuplji Maribor od Reša - u tome je dio odgovora. Kultura blastociste je svjetski trend jer se tako bolje vidi koji od embrija ima potencijal za život, ne treba ih vraćat tri, dosta je jedan ili dva za ženu koja nije 40+ itd. Blastocista je već odavno "in" u svijetu..
curice moje drage da vasi pošaljem najveći
na svijetu, nisam puno za kompjuterom zadnje vrijeme jer ne mogu sjediti baš , pa izbjegavam.
za jesenski vlakić do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~čarob nih , trudničkih vibri za sve
svim trudnicama, mamama i njihovim bebicama veliki![]()
i za sve![]()
![]()
od nas dvoje
![]()
E, i mene malo šokiralo to da Reš ne ide na blastociste, mislila sam da nudi sve stvari vezano za IVF. Vjerojatno on to tako ne kaže, ali čini mi se da žene koje su kod njega bile nisu uspjele doć' do blastociste, dok u Mariboru jesu. Radi se onda o tome da mu je lab lošiji od mariborskog, plain and simple. To mi je ozbiljniji zez, nego bilo što drugo. Vezano za njega postoji navodno i neki trik s anestezijom - nekima obeća, a ne da, tako da pazi na to, krkni nešto protiv bolova, ne znam daje li šta lokalno (one neke premaze dolje koji isto smanjuju bol), ali navodno ima laku ruku pa ne boli, imaš gore na Privatnima više da ne offtopičarimo.
Doduše, ja se još nadam da će me netko demantirat za Reša i blastociste da sam to krivo shvatila.
i ja i jaina33 prvotno napisa
![]()
ne da mi ga se niti nazvat i narucit
![]()
Potpisujem i dodajem puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za planove naše tiki_atiki_a prvotno napisa
![]()
ina, mislim da je malo prejudicirana izjava da svugdje u svijetu rade blasto... Npr. ja sam u Gentu u Belgiji radila ICSI i oni idu na transfer 3. dan (meni je vracen 1 osmostanicni). A vjerujem da imaju uredjaje i ljudske resurse. Ne znam kako rade u Briselu, mozda se neka cura javi...
P.S. Pronasla sam i iskustvo forumasice zane koja je radila ICSI u Univerzitetskoj Bolnici u Briselu i ista je prica
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...light=#1203512
a72 prekrasna brojčica, :D :D :D :D :D odti želim puno puno lijepih embrija, uspiješan transfer i na kraju malog
.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
vještice :D :D :D :D :D za odrađeni AIH i odti želim da ubrzo ugledaš ogromni +.
![]()
![]()
![]()
![]()
Uz ispriku moderatoricama, ali tu nas je malo više pa prenosim upit od pino sa Građani i građanke protiv MPO zakona/ prezentacija o tome zasto je zakon los
Ako netko ima primjer neka ga opiše na gore navedenom topicu.pino prvotno napisa
Hvala![]()
Thnx. Ja sam uvjerena da je kultura blastociste nešto što klinikama daje prednost nad drugima jer se na taj način sprječavaju rizične višeplodne trudnoće i smanjuje se broj transferiranih embrija i broj transfera, a i u ovom postu, ako sam ga dobro ovako pročitala, izgleda da je zana imala višeplodnu trudnoću i da u Briselu nisu time bili oduševljeni.Sanja79 prvotno napisa
Da priupitam, koliko si jajnih stanica imala. Je li na svaki broj stanica, tipa preko 10, idu na transfer 3. dana ili? Je li znaš razloge zašto ne idu na blastociste?Sanja79 prvotno napisa
Moderatorice, i moja isprika, u stvari bi trebalo ovih par postova prebacit na priv. klinike. Sanja79, ajmo nas dvije nastavit gore ili preko PP-a, ako želiš, baš me zanima zašto ne idu na blasto u Gentu...
cure
kuham kavicupa se pridružite
budna sam od 5![]()
pa da malo i zavibram ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za sve koje koje trebaju čarobne vibrice za js![]()
![]()
![]()
dorice thanks za![]()
mene glava boli od ovog vremena, raspadam se doslovno![]()
zato šaljem svima kolektivne ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
tvoje veselje diže raspoloženjemartina123 prvotno napisa
ps: daj nam šalji viruse![]()
![]()
Dorice hvala na![]()
Pozdrav svim curkama i šaljem vam puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
zaraženih trudničkim virusom
Danas i ja uranila dečki nadaju mami da spava od aktivnosti i gladi![]()
![]()
svima od
![]()
![]()
![]()
jutro!!!
a72 :D za nastavak i dodajem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za puno lijepih blastica![]()
wewa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutrašnju punkciju
aurora ~~~~~~~~~~~~~~~
ksena, znam kako ti je, mrzim kada se ujutro probudim s glavoboljom (a jutros me rastura) želim ti ljepši nastavak dana
![]()
usput, vrrrrrrlo je vjerojatno da nam stiže dečkić (baš je bio raspoložen za "otkrivanje)![]()
![]()
svima![]()
Bila kod Reša i imali smo dvije fantastične blastice samo što se nažalost nisu "uhvatile".Ne znam odkut to da on ne ide na blastice? Vjrojatno to ovisi o broju JS- ja sam imala 14 i odmah je rekao vidimo se za 5 dana nakon transfera
sorry na greškama u pisanju...još je relativno rano 8)
Ne zvuci uopce lose, a bome, sto kazes, i cjenovno su u Evropi. Iz sve snage ~~~~~~~~~~a72 prvotno napisa
i wewi ~~~~~~~~~~
i svima u postupcima van granica (s)lijepe nase...
![]()
Ajde drago mi je to čuti :D , samo što ja sigurno neću imati toliko JSmala garava prvotno napisa
.
Je pa normalno da vas razveseljujem, danas je petak i dolazi nam divan jesenski vikend!!!!!!!ksena28 prvotno napisa
Evo, saljem trudnicke vibrice: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(da se pridruzim ani):D
Jucer je meni i mm bila 6-ta godisnjica braka i dobila sam buket bijelih divnih ruza, i bili smo u restoranu (inace mirujeeeem)!..
Da, toliko se nadam da se necu morati probuditi iz ovog divnog sna!!!!!!!!!![]()
Za nasu wewu i sutrasnju punkciju: ~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~![]()
I za nase curke :D :D :D![]()
Jutreko!
wewa ~~~~~~~~~~~~~~~ do neba za sutra!![]()
![]()
thaia28 :D za malog princa! ~~~~~~~~~~ za vas dvoje i dalje
Mi se budimo u ranu zoru za papanje (M. spava 6 sati u komadu kad god da zaspi), pa nakon toga jos malo produzimo... mrvica jos spava! Jucer je imao naporan dan, slikao se covjek za prvu putovnicu, a danas idemo predati zahtjev.
Martina123, vjerujem da je godišnjica bila nezaboravna! A propos buđenja iz sna, to mi je tako poznato, ja dok nije zaplakala nakon poroda nisam vjerovala skroz da je to baš to... Govorile mi žene da uživam u trudnoći.. Ma, jesam, ali ipak nisam se mogla skroz uživit da je to to... Dok se nije rodila pa još neko vrijeme, dok sam je prvi mjesec prematala bi mi koji put izletilo "sad će tebe teta x premotati" jer sam toliko dugo bila u funkciji tete, ovo mama mi je bilo skroz čudno da sam to ja i da se to stvarno dogodilo
. Pa ću i ja tebi ponovit, iako znam da je svejedno što ti ja ili neko drugi rekao - uživaj u trudnoći
.
Wewa, do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~!
martina123 samo pozitivno i kad se probudiš iz sna ti i tm imat čete prekrasnogu naručju i sretna vam jučerašnja god.braka od
da iduča bude s
.
Pusa svima od nas 3u1![]()
![]()
![]()
![]()
martina123, enya22![]()
wewa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~do neba
magi7kako je bilo ?
Zvao me dr maloprije, i dalje imamo 15 i to fantasticnih, tako je rekao, i sav je bio u sretan, i priznaje jako iznenadjen sa svime-mislio je da ce ipak neke da se izdvoje kao losije itd..... i idemo na blastice :D et u utorak ujutro ,ako se sta ne promjeni,uglavnom javice mi .
dorice hvala na kavi, baš si uranila
a72 super vijesti :D :D :D
mala garava šteta da se nisu uhvatile, a ima li smrzlića?![]()
cure iš iš glavobolja, mislim da je trudnoća izvrsna terapija za glavobolje, ja pojma nemam što je to glavobolja otkako sam trudna pa vam prepisujem jedan Rc
Curke, imam pitanje. Naime smirila mi se hiperstimulacija (ne divlja tako jako), e sad.. prvi mi je uzv 26.9. Da li do tada mogu recimo sa mm autom do Rijeke?
Bez ikakve akcije, ali me zanima ova voznja.. (imamo jedne prijatelje koji su nedavno dobili bebu pa smo ih htjeli ici obici)...
a72 super, super! :D :D Bolje ne moze. Neka se samo tako i nastavi. Jesi li mozda saznala da li su radili IVF ili ICSI?
magi7 i wewa sretno sutra na punkciji!
ina33, Sanja79, mala garava i ostali voljela bih da jos malo prodiskutiramo u vezi transfera 3. dan i kultivacije zametaka do stadija blastocisti. Mozda stvarno ne bi bilo lose da onih par postova prekopiramo u neku drugu temu ili cak otvorimo novu pa da tamo nastavimo, sta kazete?
Aurora, ma nisam, opet sam zaboravila pitati a sami mi nisu rekli, ali evo prvom prilikom, to cu da pitam...nekako kad me nazovu samo slusam da mi sta ne promakne, i onako pola zaboravim od silne paznje da mi sta ne promaknepretpostavljam ICSI cim je takav rezultat, ne znam stvarno :?
ovisi o tebi kako se osjecas. Ako je tebi bolje, darling, onda samo dajte.... ali neka ti se jave i cure koje su prosle HS.martina123 prvotno napisa
Do tada![]()
Hej cure pliz,
sad sam nesto racunala, ako sam ja imala punkciju u srijedu u 15h, a rekao mi je dr da bi et bio u utorak ujutro, nije li to onda 6.dan? Da nije to malo predugo? :?
Doduse, on je rekao da ce ih pratiti, i javiti mi ako bude trebalo da dodjem i ranije, ali mi se utorak cini daleko....
Cure koje ste imale et 5. dan je li to bilo bas punih pet dana, ili kako?
naša Dani39 je imala transfer na VV 6. dan i sad je trbušasta, just so you know
Bojim se zbog mog endometrijuma, koji je ranije dok me pratila moja dr, cesto znao biti u diskrapanci sa zrelosti folikula, tj.kad je folikul najbolji i pred ovulaciju, endic bi tada vec gubio onaj izgled kao "poljubac" i postajao prezreo , da kazem laicki....moze li tu da bude problem, to ce mi vec biti 20.dc ? (a opet i u skolskom ciklusu implantacija dodje nekako u to vrijeme, i ako blastice ne gube vrijeme i odmah se implantiraju, onda je valjda ok??? )