Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 68 od 68

Tema: muž ne želi dijeliti imovinu na pola

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa

Vi koji ste rastavljeni,koliko alimentacije doista dobivate?
    mojoj djeci je sud dosudio ukupno 1000 kn (za djecu od 7,5 i 9,5 godina)
    doista dobivam NULA kuna
    jer on nema love - to je njegov odgovor na sva moj apitanja o tome kad misli pocet skrbit za djecu (o tome da ih nit ne nazove i ne pita za njih da ne pricam, a ja nisam od osoba koja ne zele da djeca vidjaju oca ili imaju kontakte s njim)
    u medjuvremenu sam ja dobila otkaz, ali ni to ga nije narocito motiviralo da bi sudjelovao

moj primjer je svakako uzasan, al eto pitala si
    pa ja odgovaram

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Jooj, Mukica...zbilja koma..

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam mislila da iznos alimentacije isto ulazi u dogovor ukoliko se radi o sporazumnom razvodu.
    Znači, tu stavku apsolutno odlučuje sud, bez obzira, dogovorili se mi ili ne?
    alimentacija je djetetovo pravo odnosno roditeljeva obveza i samim time nemožeš ti pristati na manju alimentaciju od one koju sud odredi jer time zakidaš svoje dijete za ono što priprada njemu a ne tebi. ono što možeš je dat neku sugestiju sudu da s obzirom da ti imaš xy primanja smatraš da možeš sa manjim iznosnom alimetacije djetetu pružiti sve, ili ako on bude plaćao manje od onog što mu se odredi nećeš ga tužiti.

iako osobno smatram da je sramota da otac takvih primanja i benificija smatra da je 850 kn dosta....

iz primjera MM-ove bivše žene mogu ti potvrditi da sporazumni dogovor ne vrijedi. oni su se sporazumno dogovorili da će djeca biti kod njega pod uvjetom da ona ne plaća alimentaciju. to nije poršlo, on je dobio skrbništvo ali ona mora plaćati alimentaciju.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Slažem da da je 850kn sića s obzirom na njegova primanja...jedan od razloga za razvod i leži u njegovom ogromnom egocentrizmu i samodostatnosti.

Zato i pitam ovdje, jer, kako mi se čini, strašno puno ovisi o sucu.
    Zanima me jel postoji neka formula po kojoj suci računaju iznos alimentacije, s obzirom na visinu primanja oba partnera, djetetovu dob, potrebe, evenutualno zdravstveno stanje, stambenu situaciju i sl?
    Ili je zapravo moguće da dijete kod jednog suca dobije 1000kn, a kod drugog 1500kn? Mislim da je stvar preosjetljiva i važna da bi bila prepuštena "osobnoj procjeni" pojedinog suca... :/

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Slažem se da je..

zašto ovdje ne postoji opcija "edit"??

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ivana2:
    Odi kod odvjetnika (posjeti više ureda) i raspitaj se kod onih koji su imali takve sporove da vidiš koji je ulog i rizik spora jer se u sporu najmanje radi o pravdi.
    Ja idem ovih dana konzultirati odvjetnika i za to ću morati, veli mi njegova tajnica, platiti 500 kn. Idem tražiti savjet u vezi nekih imovinsko pravnih pitanja. Je l' to normalna cijena? Još ako odem konzultirati nekoliko njih, poprilično ću potrošiti... :/ Ja sam si uvijek nekak mislila (negdje sam nekoć to čula ) da je prva konzultacija besplatna... ali figu...

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam mislila da iznos alimentacije isto ulazi u dogovor ukoliko se radi o sporazumnom razvodu.
    Znači, tu stavku apsolutno odlučuje sud, bez obzira, dogovorili se mi ili ne?
    vi samo možete predložiti iznos.

prenosim s teme o visini alimentacija:
    Sukladno odredbama Obiteljskog zakona minimalni novčani iznos koji je dužan platiti roditelj koji ne živi s djetetom iznosi:
    – za dijete do 6 godina 822,97 kuna,
    – za dijete od 7 do 12 godina 968,20 kuna,
    – za dijete od 13 do 18 godina 1.065,02 kuna.

Visinu alimentacije određuje sud sukladno potrebama djeteta i mogućnostima roditelja sa kojim dijete ne živi.
    a ti se iznosi određuju prema:
    Na temelju članka 232. stavak 4. Obiteljskog zakona (»Narodne novine« 116/03, 17/04 i 136/04) ministrica pravosuđa objavljuje

PODATKE
    O PROSJEČNIM POTREBAMA DJETETA S OBZIROM NA TROŠKOVE ŽIVOTA

Prosječne potrebe djeteta koje će sud sukladno odredbama Obiteljskog zakona uzimati u obzir kod određivanja visine uzdržavanja iznose
    - 1.500,00 kuna mjesečno za dijete predškolskog uzrasta
    - 1.700,00 kuna mjesečno za dijete školskog uzrasta

Potrebe djeteta mogu se utvrditi u povećanom iznosu, ako je to u skladu s povećanim mogućnostima pojedinog roditelja.

Klasa: 700-01/07-01/827
    Urbroj: 514-01-07-1
    Zagreb, 24. travnja 2007.
    ovo su samo smjernice sudu, a stvarna visina ovisi o mogućnostima roditelja koji alimentaciju treba plaćati.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

po mom iskustvu, obzirom na visinu njegovih primanja, mogli bi mu odrediti iznos od 1.500 kn (ako nema neka veća opterećenja plaće za što će trebati podnositi dokaze).

moj bm treba za dvoje djece plaćati 1.600 kn (900 + 700 kn), a plaća mu je 3.600 kn.

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

PODATKE
    O PROSJEČNIM POTREBAMA DJETETA S OBZIROM NA TROŠKOVE ŽIVOTA

Prosječne potrebe djeteta koje će sud sukladno odredbama Obiteljskog zakona uzimati u obzir kod određivanja visine uzdržavanja iznose
    - 1.500,00 kuna mjesečno za dijete predškolskog uzrasta
    - 1.700,00 kuna mjesečno za dijete školskog uzrasta

Ako nema nekog dogovora onda bi onaj roditelj koji ne živi s djetetom trebao plaćati 70% od ove cifre, a roditelj s kojim djete živi 30%. Samo stvar je u tome da su potrebe puno veće od ove cifre
    A isto tako sudac, barem velika većina njih, ne dozvoljava ovakve ispade tipa 850kn na plaću od 7000kn. To što on kaže da bi onda više kupio, to može i ne mora, a u velikoj većini slučajeva se baš to dogodi.
    Kod nas je alimentacija 1100kn za svako djete, a u stvarnosti to iznosi 0 kuna.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno uzdrzavanje

mukica jesi pokusala/ postoji li mogucnost da to rjesis preko bake i djeda pa da bar nesto daju jer i oni imaju tu zakonsku obvezu ukoliko njihov sin ne placa za uzdrzavanje?

a to sto netko kupi ili ne, o tome nema rasprave i ne ulazi u iznos uzdrzavanja. eventualno je pokazatelj dobre volje oca/majke s kojim/om dijete ne zivi i zato prakticki ne bi trebalo pristajati na dogovorno smanjenje alimetacije i paket pelena/kasica/maramica/odjece.

moja kcer prima alimentaciju 1000 kuna, ali od bake i djeda po ocu koji ju ne placa. ( majka stiti svoje dijete koliko god tako odraslom covjeku ne bi trebala biti potrebna zastita roditelja jer je vec odavno trebao nauciti preuzimati odgovornost za svoje postupke).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sori kaj upadam, ali lepo prosim odgovor na moje pitanje!

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa u principu ne naplaćuju prvi dolazak, tek kad im daš punomoć, onda se dogovorite i za plaćanje. Sve ovisi o čem se radi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj višnja prvotno napisa
    Pa u principu ne naplaćuju prvi dolazak, tek kad im daš punomoć, onda se dogovorite i za plaćanje. Sve ovisi o čem se radi.
    pravni savjet u vezi imovinsko-pravnih odnosa.

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

eto radi toga sam i ja bila kod njih trojice i nijedan mi nije naplatio konzultacije. Jednom sam dala punomoć a dogovor je postotak od konačne naplate.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zanimljivo! očito sam izabrala pogrešnog! :/
    al kak da nađem dobrog, stvarno stručnog odvjetnika, koji će mi pouzdano znati odgovor na moja pitanja?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
    zanimljivo! očito sam izabrala pogrešnog! :/
    al kak da nađem dobrog, stvarno stručnog odvjetnika, koji će mi pouzdano znati odgovor na moja pitanja?
    Ja isto kada sam trazila pravni savjet vezano uz ovrhu trazili su me 500kn + PDV za konzultacije i to na vise mjesta :/

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

http://www.hok-cba.hr/Default.aspx?sec=169

2) Radi ostvarivanja besplatne pravne pomoći u postupcima radi uzdržavanja maloljetnog djeteta potrebno je da zakonski zastupnik maloljetnog djeteta Hrvatskoj odvjetničkoj komori u Zagrebu, Koturaška 53/II dostavi:

- molbu za imenovanje punomoćnika za zastupanje bez prava na nagradu u kojoj treba navesti za kakav postupak se traži punomoćnik (radi utvrđivanja uzdržavanja, ovrhe uzdržavanja ili povišenja uzdržavanja) i imena djece o čijem se uzdržavanju radi,
    - ako se postupak već vodi treba navesti radi čega se vodi, pod kojim brojem i pred kojim tijelom te dostaviti preslik tužbe
    - fotokopiju rodnog lista ili domovnice zakonskog zastupnika i djeteta
    Besplatna pravna pomoć radi uzdržavanja maloljetne djece

Napominjemo da podnošenje molbe Hrvatskoj odvjetničkoj komori radi imenovanja punomoćnika za zastupanje bez prava na nagradu ne prekida protek rokova propisanih za podnošenje tužbi, ulaganje pravnih lijekova, odnosno drugih propisanih rokova.

NAPOMINJEMO TAKOĐER DA JE HRVATSKA ODVJETNIČKA KOMORA UDRUGA ODVJETNIKA KOJA SE NE BAVI DAVANJEM PRAVNIH SAVJETA.

Besplatna pravna pomoć koju osigurava Hrvatska odvjetnička komora ne odnosi se na davanje pravnih savjeta.

Molbe za imenovanje punomoćnika za zastupanje bez prava na nagradu predaju se POŠTOM na adresu:

HRVATSKA ODVJETNIČKA KOMORA
    KOTURAŠKA 53/II
    10 000 ZAGREB

ili na porti Hrvatske odvjetničke komore, srijedom od 10 do 14 sati.

UPOZORAVAJU SE PODNOSITELJI MOLBI DA MOLBE, KOJIMA MANJKA MA I JEDNA OD GORE NAVEDENIH ISPRAVA, NEĆE BITI ZAPRIMLJENE NITI RAZMATRANE DOK IH SE NE UPOTPUNI.

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Loli, nije riječ o uzdržavanju pa onda nema ni govora o besplatnoj pravnoj pomoći.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •